In Legend

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από In legend)
In Legend
Οι In Legend τον Μάρτιο του 2010
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΓερμανία
Μουσικά είδηHeavy metal, Piano metal
Παρουσία2010 - σήμερα
ΜέληBastian Emig
Daniel Wicke
Dennis Otto
Daniel Schmidle
Ιστότοπος
Επίσημη ιστοσελίδα

Οι In Legend είναι γερμανικό συγκρότημα heavy metal που ιδρύθηκε το 2010 από τον ντράμερ του φωνητικού συγκροτήματος Van Canto. Το μουσικό ύφος τους διαφέρει εξαιτίας της αντικατάστασης της ηλεκτρικής κιθάρας από το πιάνο. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι: Bastian Emig (πιάνο και φωνή), Daniel Wicke (μπάσο), Dennis Otto (ντράμς) και Daniel Schmidle (keytar).

Ιστορία του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ίδρυση και Pandemonium EP[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ιδρυτής Bastian Emig, ντράμερ του συγκροτήματος Van Canto, έχει υπάρξει μέλος πολλών συγκροτημάτων του είδους, όπως για παράδειγμα των Γερμανών Jester's Funeral[1][2]. Μέσω των Van Canto, γνωρίστηκε με τον μουσικό παραγωγό Charlie Bauerfeind από τον οποίο επηρεάστηκε μουσικά σε μεγάλο βαθμό [3][4]. Με την βοήθειά του, ο Bastian ηχογράφησε τα ντραμς για τα πρώτα τραγούδια των In Legend (αργότερα αυτές οι ηχογραφήσεις τελειοποιήθηκαν με την βοήθεια του Jürgen Lusky στα HOFA Studios). Αρχικά οι In Legend συστήθηκαν στο κοινό ως τρίο (Bastian Emig, Daniel Wicke, Dennis Otto) ενώ ο Daniel Schmidle έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το συγκρότημα σε μία συναυλία, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των In Legend, το Pandemonium EP, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2010 σε μία περιορισμένη έκδοση των 500 αντίτυπων και διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιοδίας των Van Canto [5]. Το EP επίσης κυκλοφόρησε και ήταν διαθέσιμο για free download στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος [6].

Ballads 'n' Bullets[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το άλμπουμ του συγκροτήματος ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από την δισκογραφική εταιρία SPV GmbH [7]. Το Ballads 'n' Bullets κυκλοφόρησε στις 20 Μαϊου του 2011. Περιέχει 14 τραγούδια, τέσσερα εκ των οποίων περιέχονται επίσης και στο Pandemonium EP. Συνεχίζοντας την παράδοση του Pandemonium EP, το συγκρότημα χρησιμοποίησε την επίσημη ιστοσελίδα του αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάσει και να προωθήσει το άλμπουμ στους ακροατές ελέυθερα. Επίσης διέθεσε στην επίσημη ιστοσελίδα τα βίντεο κλιπ για free download. Τον Ιούνιο του 2012, ο Bastian Emig δήλωσε σε συνέντευξή του στο ελληνικό, ηλεκτρονικό περιοδικό Hardcity ότι ετοιμάζει νέα τραγούδια και πως ελπίζει η νέα δισκογραφική δουλειά των In Legend να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.[8]

Ύφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μουσικό ύφος των In Legend εντάσσεται στο είδος του heavy metal. Διαφοροποιείται όμως σημαντικά καθώς ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας, που συνήθως είναι το κυρίαρχο μουσικό όργανο στα περισσότερα συγκροτήματα του είδους, απουσιάζει και αντικαθίσταται από το πιάνο [9]. Η μπάντα προσδιορίζει την μουσική τους ως "hard-hammered piano craft", ενώ ο Bastian Emig περιγράφει των ήχο ως "Tori Amos on coke". [10] Ο Emig δημιουργεί - με την βοήθεια των επιθετικών ντραμς, μπάσου και των ακόρντων του πιάνου - έναν πολύ σκληρό και δυναμικό ήχο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Bastian Emig, μέλος των Jester's Funeral στο Metalcon Αρχειοθετήθηκε 2012-10-29 στο Wayback Machine. -την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για το Γερμανικό Μέταλ
  2. Titel Story Orkus Mai 2011
  3. «Βιογραφία του Bastian Emig». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 
  4. Συνέντευξη στο Whiskey & Soda Αρχειοθετήθηκε 2012-05-12 στο Wayback Machine.
  5. Επίσημη σελίδα κυκλοφορίας του Pandemonium EP Αρχειοθετήθηκε 2012-05-23 στο Wayback Machine.
  6. «Πληροφορίες για το free download του Pandemonium EP». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 
  7. Συνέντευξη τύπου για την συμφωνία των inlegend.de Αρχειοθετήθηκε 2012-01-04 στο Wayback Machine. και από την πλευρά της εταιρίας spv.de Αρχειοθετήθηκε 2013-11-01 στο Wayback Machine.
  8. Συνέντευξη του Bastian Emig των In Legend στο Hardcity[νεκρός σύνδεσμος] (June, 18th 2012)
  9. Μία συνέντευξη με τους In Legend Thomann video Blog Αρχειοθετήθηκε 2013-11-01 στο Wayback Machine. (May, 10th 2011)
  10. «Βιογραφία ΣυγκροτήματοςBand Biography». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2012. 

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]