High Voltage

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
High Voltage
studio από AC/DC
Κυκλοφόρησε17 Φεβρουαρίου 1975
ΗχογραφήθηκεΝοέμβριος 1974
Μουσικό είδοςHard rock,
blues rock,
rock and roll
Διάρκεια39:51
ΠαραγωγόςΧάρι Βάντα,
Τζορτζ Γιανγκ
ΔισκογραφικήAlbert Productions
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(AC/DC)
-High Voltage
(1975)
Τ.Ν.Τ.
(1975)

Το High Voltage είναι το πρώτο άλμπουμ του Αυστραλιανού hard rock/rock and roll συγκροτήματος, AC/DC. Κυκλοφόρησε στις 17 Φεβρουαρίου του 1975. Οι Άνγκους Γιανγκ, Μάλκολμ Γιανγκ και Μπον Σκοτ έγραψαν έξι από τα οκτώ τραγούδια του άλμπουμ. Το "Soul Sripper" είναι γραμμένο από τους αδελφούς Young και το "Baby, Please Don't Go" είναι μία επανέκδοση του ομότιτλου τραγουδιού του Μπιγκ Τζο Γουίλιαμς.

To "High Voltage" κυκλοφόρησε από την "Albert Productions". Η διεθνής έκδοση του "High Voltage" κυκλοφόρησε το 1976 από την "Atlantic Records".

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι AC/DC ακόμη βελτίωναν την μουσική τους όταν ηχογραφήθηκε το "High Voltage" το 1974, παρ' όλα αυτά πολλοί θαυμαστές του συγκροτήματος θεωρούν το συγκεκριμένο άλμπουμ, ως ένα από τα καλύτερα τους.

Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου έγινε στο "Countdown", ένα Αυστραλιανό μουσικό πρόγραμμα. Στις συναυλίες τους, όταν ο Σκοτ τραγουδούσε το "Baby, Please Don't Go", ήταν ντυμένος σαν ένα ξανθό κοριτσάκι.

Διεθνής κυκλοφορία του δίσκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η διεθνής έκδοση του "High Voltage" κυκλοφόρησε το Μάιο του 1976, και αποτελούνταν από ένα μείγμα τραγουδιών από τους δύο πρώτους δίσκους των AC/DC ("High Voltage", "T.N.T."). Παρ' όλα αυτά η διεθνής έκδοση περιελάμβανε μόνο δύο τραγούδια από την αυθεντική έκδοση του πρώτου δίσκου, τα "She's Got Balls" και "Little Lover".

Άλλα τέσσερα τραγούδια από την αυθεντική έκδοση του "High Voltage" περιλαμβάνονταν στο EP "'74 Jailbreak", που κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ιαπωνία, τον Οκτώβριο του 1984. Τα τραγούδια "Stick Around" και "Love Song" δεν κυκλοφόρησαν ποτέ διεθνώς.

Λίστα τραγουδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα τραγούδια του δίσκου, είναι γραμμένα από τους Άνγκους Γιανγκ, Μάλκολμ Γιανγκ και τον Μπον Σκοτ, εκτός από το "Baby, Please don't Go" και το "Soul Stripper".

  1. "Baby, Please Don't Go" - 4:50
  2. "She's Got Balls" - 4:50
  3. "Little Lover" - 4:45
  4. "Stick Around" - 4:45
  5. "Soul Stripper" - 6:25
  6. "You Ain't Got A Hold Me" - 3:30
  7. "Love Song" - 5:15
  8. "Show Business" - 4:45

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Stick Around[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Stick Around" εμφανίστηκε στο άλμπουμ "High Voltage" και δεν κυκλοφόρησε στην παγκόσμια έκδοση του δίσκου. Τελικά κυκλοφόρησε διεθνώς στο CD "74 Jailbreak".

Show Business[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ούτε το "Show Business" κυκλοφόρησε εκτός Αυστραλίας μέχρι το 1984, όταν και εμφανίστηκε στο δίσκο "74 Jailbreak".

Το "Show Business" περιλαμβάνονταν σε ένα παλαιότερο τραγούδι, το "Sunset trip", που γράφτηκε από τον Μάλκολμ Γιανγκ και τον Ντέηβ Έβανς, τον πρώτο τραγουδιστή του συγκροτήματος. Αργότερα, ο Μπον Σκοτ πρόσθεσε νέους δικούς του στίχους στο κομμάτι.

Love Song[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Love Song" περιλαμβάνονταν, κι αυτό, σε ένα παλαιότερο κομμάτι το "Fell in Love", επίσης γραμμένο από τον Γιανγκ και τον Έβανς. Αργότερα, ο Σκοτ πρόσθεσε καινούργιους στίχους στο τραγούδι, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ παγκοσμίως.

Τα μέλη του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]