Google+

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Google+
Το λογότυπο του Google Plus
Το λογότυπο του Google Plus
Το λογότυπο του Google+
URLplus.google.com
ΕμπορικόςΝαι
Τύπος ιστότοπουΥπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης
ΕγγραφήΑπαιτείται
ΓλώσσαΠολύγλωσο
Χρήστες111 εκ. (2017)
Γλώσσα προγραμματισμούJava και JavaScript
ΙδιοκτήτηςGoogle
Ημερομηνία έναρξης28 Ιουνίου 2011, πριν 12 έτη (2011-06-28)
Τρέχουσα κατάστασηΔιακοπή (2 Απριλίου, 2019)

Το Google+ (που προφέρεται γκουγκλ πλας και κάποιες φορές γράφεται ως Google Plus) ήταν μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ανήκε και λειτουργούσε υπό την Google. Η λειτουργία του για το ευρύ κοινό και τις επωνυμίες τερματίστηκε την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Google έχει περιγράψει το Google+ ως ένα "κοινωνικό στρώμα" που βελτιώνει πολλές από την online υπηρεσίες της, το οποίο δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι επίσης ένα εργαλείο συγγραφικού δικαιώματος που συνοδεύει περιεχόμενο που βρίσκεται σε Παγκόσμιο Ιστό άμεσα με τον ιδιοκτήτη/συγγραφέα του.

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης στο κόσμο μετά το Facebook.

Τα δύο κύρια πλεονεκτήματα του Google+ ηταν η φωτογραφία και το χαρακτηριστικό "Hangout". Μια ενημέρωση τον Οκτώβριο του 2013 εστίασε σε αυτά τα πλεονεκτήματα. Κάθε εβδομάδα ανεβαίναν στο Google+ 1,5 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.

Εξελίξεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Google στις 8 Οκτωβρίου του 2018 ανακοίνωσε το κλείσιμο του δικτύου Google+ για τους χρήστες έπειτα από 7 έτη λειτουργίας λόγω της χαμηλής συμμετοχής και ενός λάθους στο λογισμικό της,το οποίο αποκαλύφθηκε από την The Wall Street Journal ,που πιθανότατα έθεσε σε κίνδυνο διαρροής προσωπικών δεδομένων 500.000 χρηστών. Στις 2 Απριλίου 2019 ο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης σταμάτησε να λειτουργεί[1][2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]