Darksiders

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Darksiders
ΔημιουργόςVigil Games
ΕκδότηςTHQ
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows, Linux και Playstation 4
Ημ/νία κυκλοφορίας5  Ιανουαρίου 2010
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Darksiders είναι βιντεοπαιχνίδι hack and slash το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου 2010 στην Αμερική[1][2] και στις 7 Ιανουαρίου του 2010 στην Ευρώπη.

Ένα remaster του παιχνιδιού με τίτλο Darksiders: Warmastered Edition κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου του 2016 για τα Microsoft Windows και το Steam, και στις 22 Νοεμβρίου για το PlayStation 4 και το Xbox One, στις 23 Μαΐου του 2017 για το Wii U,[3] ενώ στις 2 Απριλίου του 2019 θα κυκλοφορήσει για το Switch.[4]

Το παιχνίδι πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο κομμάτια παγκοσμίως.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκοτώνοντας τέρατα ο παίκτης συλλέγει τις ψυχές τους.[5] Αυτές τον βοηθούν να αγοράσει αντικείμενα όπως όπλα και powerups. Μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται αντιμέτωπος με παζλ[5] τα οποία είτε επιλύονται γρήγορα είτε απαιτούν από τον παίκτη να βρει ένα ειδικό αντικείμενο ή να γυρίσει μια τροχαλία ώστε να λυθεί το εν λόγω παζλ, π.χ. ώστε να ανυψωθεί μια γέφυρα. Το παιχνίδι έχει κατά καιρούς συγκριθεί με τα God of War, Devil May Cry και The Legend of Zelda. Επίσης, ο πρωταγωνιστής κρατά το portal gun του Portal.[6]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ Παραδείσου και Κολάσεως ένα συμβούλιο που αποκαλείται Charred Council στέλνει τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης για να παρέμβουν και να σταματήσουν τον πόλεμο αρκετούς αιώνες αργότερα. Πολλά χρόνια μετά πιστεύοντας πως ο Άνθρωπος θα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στον πόλεμο δημιουργείται η Έβδομη Σφραγίδα και αυτός ο παράγοντας θα χαρακτηριστεί από το σπάσιμό της. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εμφανιστούν οι τέσσερις καβαλάρηδες φέρνοντας ξανά ειρήνη. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ονομάζεται War και είναι ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες[7] του οποίου το καθήκον είναι να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ Παραδείσου και Κολάσεως και να βεβαιωθεί ότι και οι δύο πλευρές παίζουν δίκαια στον αιώνιο πόλεμο τους. Το πιο σημαντικό καθήκον του είναι να «απαντά» στις κλήσεις του Endwar και να τιμωρεί όποιον άγγελο και δαίμονα βρεθεί στη Γη πριν την ώρα που θα γίνει ο πολυαναμενόμενος πόλεμος. Όταν ο War εμφανιστεί για έναν ανεξήγητο λόγο στην Γη θα ανακαλύψει ότι οι υπόλοιποι τέσσερις καβαλάρηδες δεν βρίσκονται εκεί και η Έβδομη Σφραγίδα δεν έσπασε. Η εμφάνιση του αυτή θα πυροδοτήσει μια σειρά από γεγονότα που θα οδηγήσουν στον πόλεμο ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ανθρωπότητα και να υπερισχύσει ο Destroyer ένα τέρας που ο μόνος σκοπός του είναι να κυριαρχήσει .Ταυτόχρονα απελευθερώνεται και o Straga που σκοτώνει τον Abaddon (εξηγήσεις για αυτό το πρόσωπο θα δοθούν στη συνέχεια) και νικά τον War που σώζεται τελευταία στιγμή και μεταφέρεται στο Charred Council. Έτσι ο War καταδικάζεται για το ότι διατάραξε την ισορροπία και στέλνεται ξανά στη Γη με σκοπό να ανακαλύψει το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτήν την δολοπλοκία για να εκδικηθεί ή να πεθάνει στην προσπάθεια. Στο πλευρό του War βρίσκεται ο Watcher ένας παρανοϊκός και αντιπαθητικός δαίμονας που συμβουλεύει τον War στο ταξίδι του. Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει και ο Vulgrim ένας δαίμονας που προμηθεύει τον War με όπλα με αντάλλαγμα έναν συγκεκριμένο αριθμό ψυχών που έχει συγκεντρώσει ο War από τους δαίμονες που έχει σκοτώσει. Στην διάρκεια του παιχνιδιού ο War θα ανακαλύψει αντικείμενα όπως γάντζους, λεπίδες κ.ά. που θα ανοίξουν νέους δρόμους για τη λύση αυτού του μυστηρίου.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λίγων ωρών ο War θα συναντήσει τον Samael έναν δαίμονα που βρίσκεται φυλακισμένος .Μετά από ένα διασκεδαστικό boss battle ο War θα ελευθερώσει τον Samael και θα του ζητήσει να τον βοηθήσει στην εξιχνίαση του μυστήριου. Όμως ο Samael του ζητεί για αντάλλαγμα τις τέσσερις καρδιές των δαιμόνων που προστατεύουν τον πύργο που ζει ο Destroyer. Όταν ο War φτάνει νικά και τον τελευταίο ο Samael τον στέλνει στον πύργο του Destroyer και του λέει ότι θα ξανασυναντηθούν. Από εκεί και μετά το πραγματικό ταξίδι του War ξεκινά και ο War θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Azrael τον άγγελο του θανάτου που βρίσκεται φυλακισμένος εκεί. Ο Azrael παραδέχεται ότι συνωμότησε με τον Abaddon (που ήταν ο πρώτος στρατηγός των αγγέλων) και ότι κάλεσε τον War νωρίτερα προκαλώντας έτσι την Αποκάλυψη επειδή φοβόταν ότι οι στρατιές των αγγέλων θα έχαναν τη μάχη ενάντια στους δαίμονες. Τότε ο Watcher υπενθυμίζει το καθήκον του War δηλαδή να επαναφέρει την ισορροπία. Έτσι ο War κατευθύνεται στο εσωτερικό του κάστρου αντιμετωπίζοντας τον Straga και παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του. Με το θάνατο του Straga το κάστρο αρχίζει και καταρρέει ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται ο Azrael σώζοντας τον War και μεταφέροντας τον στον Κήπο της Εδέμ. Εκεί ο Azrael λέει στον War ότι για να μάθει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σκοτώσει τον Destroyer πρέπει να απευθυνθεί στο Δέντρο της Γνώσης.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Liam O'Brien ως War
  • Mark Hamill ως The Watcher
  • Phil LaMarr ως Vulgrim
  • Troy Baker ως Abaddon, Straga, Tormented Gate
  • Moon Bloodgood ως Uriel
  • Lani Minella ως Silitha, Tiamat
  • Vernon Wells ως Samael
  • J.B. Blanc ως Ulthane
  • Fred Tatasciore ως The Charred Council

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι απέσπασε θετική υποδοχή, με την εκδοχή για το PlayStation 3 να βαθμολογείται με 82/100 και την εκδοχή για το Xbox 360 με 83/100 από το Metacritic.[8][9] Ωστόσο, απαγορεύτηκε στα Αραβικά Εμιράτα διότι θεωρήθηκε ότι είναι αντίθετο με τα ήθη και παραδόσεις της χώρας.[10]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Darksiders for PlayStation 3 - GameRankings». www.gamerankings.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. «Darksiders for Xbox 360 - GameRankings». www.gamerankings.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  3. «Darksiders: Warmastered Edition försenas». Gamereactor Sverige (στα Σουηδικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  4. Life, Nintendo (31 Ιανουαρίου 2019). «Darksiders: Warmastered Edition Launches Physically On Switch In April, Will Retail For $30». Nintendo Life (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  5. 5,0 5,1 Bramwell, Tom (4 Ιανουαρίου 2010). «0». Eurogamer (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  6. Reiner, Andrew. «Darksiders: Exclusive First Review!». Game Informer (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  7. «Darksiders given Jan 1, 2010 release date». VideoGamer.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  8. «Darksiders». Metacritic (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  9. «Darksiders». Metacritic (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 
  10. «GameSpy: Darksiders Banned in United Arab Emirates - Page 1». ps3.gamespy.com. Ανακτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]