Θαλασσόκοσμος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Cretaquarium)

To Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2005, στη περιοχή των Γουρνών στην Κρήτη, Ελλάδα, 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Σε μια τοποθεσία που αποτελεί ένα μοναδικό πάρκο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής το οποίο σκοπό έχει να προωθεί και να διαχέει την γνώση για το θαλάσσιο περιβάλλον[1].

To Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος επινοήθηκε από τους υπαλλήλους του πρώην Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, είναι δηλαδή δημιούργημα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και έτσι υποστηρίζεται από τη γνώση την εξειδίκευση και την καινοτομία που οι Έλληνες Επιστήμονες του Υδάτινου περιβάλλοντος έχουν αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια.

Εκπαιδευτικά προγράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Cretaquarium επίσης πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα θέματα των προγραμμάτων εκπονούνται στους χώρους του ενυδρείου με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικών επιστημόνων του Ενυδρείου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Το θεματικό περιεχόμενο του κάθε προγράμματος είναι προσαρμοσμένο στο επίπεδο της βαθμίδας των μαθητών που το επιλέγουν και έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα. Επίσης, μέρος των προγραμμάτων γίνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αριστείας EUR-OCEANS, το οποίο και παρέχει μια σειρά εκδόσεων για θέματα θαλάσσιας επιστήμης και κλιματικής αλλαγής.

Κέντρου Έρευνας – Τεχνολογίας και Αναψυχής στη Μεσόγειο "Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος".

Επίσκεψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Cretaquarium είναι ανοικτό κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου καθώς και κατά τις αργίες.[2] Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Από 9:30 έως 19:00 -Νοέμβριος-Δεκέμβριος-Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος-: Από 9:30 έως 17:00

Η γενική είσοδος είναι στα 6€ από Νοέμβριο έως Μάρτιο και 10€ από Απρίλιο έως Οκτώβριο.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΛΚΕΘΕ - Ενυδρεία - Cretaquarium[νεκρός σύνδεσμος]
  2. «Ωράριο λειτουργίας του Θαλλασόκοσμου». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Αυγούστου 2012. 
  3. «Τιμές του Θαλλασόκοσμου». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Αυγούστου 2012. Ανακτήθηκε στις 1 Αυγούστου 2012. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών). HCMR. HCMR.
  • Cretaquarium (Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών). Cretaquarium. Cretaquarium.

Επιπλέον ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές λήμματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε ακόμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]