Coverdale•Page

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Coverdale-Page)
Coverdale•Page

Πληροφορίες
ΠροέλευσηΜεγάλη Βρετανία
Μουσικά είδηΜπλουζ Ροκ, Χαρντ ροκ
Παρουσία1991 - 1993
Δισκογραφική εταιρείαEMI, Geffen
Πρώην μέληΝτέιβιντ Κόβερντεϊλ
Τζίμι Πέιτζ
Ιστότοπος
Επίσημη ιστοσελίδα των Led Zeppelin
Επίσημη ιστοσελίδα των Whitesnake

Οι Coverdale•Page ήταν βρετανικό μπλουζ και χαρντ ροκ συγκρότημα, το οποίο προήλθε από τη συνεργασία του πρώην τραγουδιστή των Deep Purple και των Whitesnake, Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ, με τον πρώην κιθαρίστα των Led Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 1991 μετά από πρόταση του μουσικού παραγωγού Τζον Κάλοντνερ, αλλά παρ' όλα αυτά χρειάστηκαν δύο χρόνια για να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους και μοναδική δισκογραφική προσπάθεια. Ο δίσκος "Coverdale - Page" κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου 1993, με το δίδυμο να συνεργάζεται με τους μπασίστες Ρίκι Φίλιπς και Χόρχε Κάσας, το ντράμερ Ντένι Καρμάσι και τον κιμπορντίστα Λέστερ Μέντελ.
Το άλμπουμ σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση των βρετανικών τσαρτ και την πέμπτη θέση των αντίστοιχων αμερικάνικων, ενώ έχει βραβευθεί ως πλατινένιος σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.
Σκοπός του συγκροτήματος ήταν να περιοδεύσουν σε όλο τον κόσμο και γι' αυτό το λόγο διατήρησαν τον Καρμάσι στο συγκρότημα και προσέλαβαν τον Γκάι Πρατ στο μπάσο και τον Μπρετ Ταγκλ στα πλήκτρα. Μετά από μερικές εμφανίσεις στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 1993, όπου παρουσίαζαν εκτός των τραγουδιών του νέου τους δίσκου τα τραγούδια "Still of the Night" και "Here I Go Again" των Whitesnake, όπως και τα "Rock N' Roll" "Kashmir" και "Black Dog" των Led Zeppelin, το συγκρότημα διαλύθηκε λόγω της επιστροφής του Πέιτζ στη Μεγάλη Βρετανία για να σχηματίσει με τον Ρόμπερτ Πλαντ τους Page and Plant. Ο Ντέιβιντ Κόβερντεϊλ συνέχισε κατά καιρούς με διαφορετικές συνθέσεις των Whitesnake.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Single Chart Θέση Chart Θέση
1993 "Pride and Joy" U.S. Hot Mainstream Rock Tracks 1 UK Singles Chart -
1993 "Shake My Tree" U.S. Hot Mainstream Rock Tracks 3 UK Singles Chart -
1993 "Take Me for a Little While" U.S Hot Mainstream Rock Tracks 15 UK Singles Chart 29
1993 "Over Now" U.S. Hot Mainstream Rock Tracks 24 UK Singles Chart -
1993 "Take a Look at Yourself" U.S Hot Mainstream Rock Tracks - UK Singles Chart 43
Πηγή:[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Roberts, David (2006). British Hit Singles and Albums (19th έκδοση). London: Guinness World Records Limited. σελ. 124. ISBN 1-904994-10-5. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]