BBC Γιόρκσαϊρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από BBC Radio York)
BBC Γιόρκσαϊρ
Νομική μορφήΔημόσιος φορέας ενημέρωσης
Ίδρυση2002
ΈδραΛηντς
ΜητρικήBBC
ΙστότοποςΕπίσημη Ιστοσελίδα

Το BBC Γιόρκσαϊρ (αγγ. BBC Yorkshire) είναι τοπικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του BBC στη Βόρεια Αγγλία και εκπέμπει στην Κομητεία του Γιόρκσαϊρ. Δημιουργήθηκε όταν το BBC Βόρεια διασπάστηκε σε μικρότερα κομμάτια.

Ο φορέας ξεκίνησε να εκπέμπει το 2002.


Υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • BBC One Γιόρκσαϊρ : Η τηλεοπτική παραγωγή της υπηρεσίας περιλαμβάνει τη ναυαρχίδα των περιφερειακών ειδήσεων Look North, το επίκαιρο περιοδικό πρόγραμμα Inside Out και ένα 20λεπτο opt-out κατά τη διάρκεια της Sunday Politics. Το BBC Yorkshire είναι επίσης συμπαραγωγός του προγράμματος The Super League Show, το οποίο μεταδίδεται ταυτόχρονα στις περιφέρειες North West, North East & Cumbria και East Yorkshire & Lincolnshire τα βράδια της Δευτέρας.

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Εθνικό Μουσείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απ' όπου εκπέμπουν κάποια προγράμματα του σταθμού.
  • BBC Radio York : εξυπηρετεί την κομητεία Βόρειο Γιόρκσαϊρ. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 4 Ιουλίου του 1983, τα στούντιό του βρίσκονται στο Γιορκ και εκπέμπει στους 103.7 και 104.3 στα FM και στους 666 και 1260 στα AM. Ο σταθμός ήταν ο μοναδικός τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ τα πρώτα 9 χρόνια της λειτουργίας του. Ο σταθμός "Mister FM", ο οποίος είναι ο αντίπαλος του BBC Radio York, ξεκίνησε να εκπέμπει στις 4 Ιουλίου του 1992. Ο σταθμός "Stray FM" ξεκίνησε να εκπέμπει ακριβώς δύο χρόνια μετά την λειτουργία του Mister FM και ακριβώς έντεκα χρόνια μετά τον BBC Radio York. Το πρώτο καιρό της λειτουργίας του, εξέπεμπε μόνο λίγες ώρες την ημέρα (από τις 6:30 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00). Την υπόλοιπη ημέρα αναμετάδιδε το πρόγραμμα του BBC Radio 2. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 1980 το πρόγραμμα άρχισε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Το 2011, η ειδησεογραφική ομάδα του σταθμού κέρδισε το βραβείο «Πρωτότυπης Ειδησεογραφίας» στα βραβεία "BBC Local Radio Station Gillard Awards"[2]. Το 2012, η εκπομπή "Adam Tomlinson at Breakfast" πήρε το βραβείο «Καλύτερης Πρωϊνής Εκπομπής της Χρονιάς» στα βραβεία "Sony". [3]
  • BBC Radio Sheffield : εξυπηρετεί τις κομητείες Νότιο Γιόρκσαϊρ και Βόρειο Ντέρμπισαϊρ. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 15 Νοεμβρίου του 1967, τα στούντιό του στο Σέφιλντ και εκπέμπει στους 88.6, 94.7 και 104.1 στα FM και στους 1035 στα AM. Ο σταθμός είναι ο δεύτερος παλαιότερος ραδιοφωνικός σταθμός της υπηρεσίας BBC Local Radio.[4] Το Νοέμβριο του 2010, τιμήθηκε ως ο «Σταθμός της Χρονιάς» στα βραβεία BBC Gillard awards.

Διαδίκτυο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο φορέας παρέχει και τοπικές ειδήσεις μέσω διαδικτύου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]