Φράνκφουρτερ ΦΚ Βικτόρια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Φόρβερτς Βερολίνου)
Φράνκφουρτερ ΦΚ Βικτόρια
Ίδρυση2012
ΈδραΦρανκφούρτη, Γερμανία
ΣτάδιοStadion der Freundschaft, Φρανκφούρτη
ΠρωτάθλημαNOFV-Oberliga Nord
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Φράνκφουρτερ ΦΚ Βικτόρια ήταν γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα από τη Φρανκφούρτη (Όντερ), Βραδεμβούργο.[1] Η ομάδα είχε ιδρυθεί στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας σαν η στρατιωτική ομάδα SV Vorwärts der HVA Leipzig το 1951 στην Λειψία. Το 1953 η ομάδα μετακινήθηκε στο Βερολίνο και χρησιμοποίησε το όνομα ΖΣΚ Φόρβερτς Βερολίνου. Τον Οκτώβριο του 1956 μετονομάστηκε σε ΖΑΣΚ Φόρβερτς Βερολίνου και το 1957 σε ΑΣΚ Φόρβερτς Βερολίνου. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ΣΚ Φόρβερτς Βερολίνου. Το 1971 μετακινήθηκε πάλι στη Φρανκφούρτη (Όντερ), ως Φόρβερτς Φρανκφούρτης.

Η ομάδα κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Λ.Δ. Γερμανίας (ποδόσφαιρο ανδρών) και 6 φορές την Ομπερλίγκα. Το 1971 μετακινήθηκε στην Φραγκφούρτη (Όντερ). Τη δεκαετία του 1980 συμμετείχε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 4 φορές. Μετά τη Γερμανική επανένωση το 1990 η ομάδα διέκοψε τις σχέσεις τις με το στρατό και μετονομάστηκε σε ΦΚ Βικτόρια Φραγκφούρτη/Όντερ. Μετά από οικονομικά προβλήματα, αναδιοργανώθηκε και μετονομάστηκε σε Φράνκφουρτερ ΦΚ Βικτόρια. Την 1η Ιουλίου 2012 ενοποιήθηκε με την MSV Eintracht Frankfurt δημιουργώντας την 1. ΦΚ Φραγκφούρτη.[1]

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Eberhard, Hans (26 Μαΐου 2012). «Fusion zum 1. FC Frankfurt perfekt». Märkische Oderzeitung (στα German). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 19 Ιουλίου 2012. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]