Φινάρφιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φινάρφιν
Γενικές πληροφορίες
ΕθνικότηταNoldor και Vanyar
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςEärwen
ΤέκναFinrod Felagund
Angrod
Aegnor
Galadriel
ΓονείςFinwë και Indis
ΑδέλφιαIrimë
Findis
Φινγκόλφιν
Φέανορ
ΟικογένειαHouse of Finwë
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαβασιλιάς

Ο Φινάρφιν (Finarfin) είναι φανταστικός χαρακτήρας από τον μυθικό κόσμο του Τόλκιν. Είναι ξωτικό, από την φυλή των Νόλντορ.

Η Ζωή στο Βάλινορ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φινάρφιν γεννήθηκε το 1230 της Εποχής των Δέντρων στο Βάλινορ. Ήταν το μικρότερο παιδί του Φίνγουε και της Ίντις, από τους οποίους είχε τρία μεγαλύτερα αδέρφια, την Φίντις, τον Φινγκόλφιν και την Ίριμε. Είχε και έναν ετεροθαλή αδερφό από τον πρώτο γάμο του Φίνγουε, τον Φέανορ. Είχε ξανθά μαλλιά, τα οποία τα είχε κληρονομήσει από τη μητέρα του, η οποία καταγόταν από τους Βάνυαρ. Σαν χαρακτήρας ήταν ήρεμος, σοφός και ευγενικός. Ήταν φίλος των γιων του 'Ολγουε,βασιλιά των Τελέρι και αργότερα παντρεύτηκε την Εάργουεν, κόρη του Όλγουε.Με την Εάργουεν απόκτησε τρεις γιους και μια κόρη:

Ο Φινάρφιν, όταν ο Φέανορ και οι γιοι του είχαν πάρει τον όρκο τους και οι Νόλντορ συνεδρίαζαν για το αν θα φύγουν από το Βάλινορ, ήταν ο μόνος από τους πρίγκιπες των Νόλντορ που προσπάθησε να τους ηρεμήσει και τους συμβούλεψε να σκεφτούν πρώτα καλά πριν πράξουν οτιδήποτε. Τελικά ακολούθησε την πορεία των Νόλντορ, αν και με μεγάλη λύπη γιατί δεν ήθελε να φύγει από το Βάλινορ και από το Τίριον. Μέτα όμως την αδερφοκτονία στο Αλκουαλόντε, μετάνοιωσε για την σφαγή των συγγενών της γυναίκας του, και εγκατέλειψε την πορεία μαζί με κάμποσους Νόλντορ, γεμάτος λύπη και πίκρα κατά του Οίκου του Φέανορ. Και επέστρεψε στο Τίριον μαζί με τη σύζυγο του,τα παιδιά τους όμως συνέχισαν προς τη Μέση Γη. Στο Τίριον ο Φινάρφιν ανέλαβε να κυβερνά όσους Νόλντορ είχαν απομείνει στη πόλη και στον Πόλεμο της Οργής που έκαναν οι Βάλαρ εναντίον του Μέλκορ, ο Φινάρφιν συμμετείχε ως επικεφαλής των Νόλντορ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. David Day (1991). Tolkien. Macmillan. σελ. 169. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σιλμαρίλλιον

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]