ΦΚ Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ΦΚ Μασεντόνια Γκόρτσε Πετρόφ)
Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ
Επίσημη ονομασίαΦουντμπάλσκι Κλουμπ Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ
ΠροσωνύμιοЛавови (Λιοντάρια)
Ίδρυση1932
ΈδραΣκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία
ΣτάδιοΣτάδιο Γκιόρτσε Πέτροφ
ΠρόεδροςΛιούπτσο Κοπτσαρέφσκι
ΠροπονητήςΜάριαν Σεκουλόφσκι
ΠρωτάθλημαΒ' Κατηγορία Ποδοσφαίρου Βόρειας Μακεδονίας
Ιστότοποςhttp://fkmgp1932.com/
Πρώτη εμφάνιση

Η ΦΚ Μακεντόνιγια Γκιόρτσε Πέτροφ (σλαβομακεδονικά: ФК Македонија Ѓорче Петров‎‎), είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα από τα Σκόπια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Ιδρύθηκε το 1932 με το όνομα ΧΑΣΚ και έδρα της ομάδας είναι το Στάδιο Γκιόρτσε Πέτροφ (Стадион Ѓорче Петров) χωρητικότητας 3.000 θεατών. Την περίοδο 2008-09 κατέκτησε το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βόρειας Μακεδονίας ενώ τερμάτισε στη δεύτερη θέση την περίοδο 2005-06. Την ίδια περίοδο κατέκτησε το Κύπελλο Βόρειας Μακεδονίας (ποδόσφαιρο ανδρών) ενώ ήταν φιναλίστ την περίοδο 2008-09.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1932 ως Χ.Α.Σ.Κ. (Χανριέβσκι Αματέρσκι Σπόρτσκι Κλούμπ, Х.А.С.К. - Ханриевски Аматерски Спортски Клуб)[1]. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της η ομάδα μετονομάστηκε πολλές φορές και ήταν διαδοχικά γνωστή ως Πόμπεντα (Победа), Ρούνταρ (Рудар), Ιντουστριάλετς (Индустријалец), Λοκομοτίβα (Локомотива), και το 1970 Γιουγκοκόκτα (Југококта)[2]. Ο σύλλογος έλαβε τη σημερινή του ονομασία κατά την περίοδο 1989-1990 σε ανάμνηση του Γκιόρτσε Πέτροφ (1865, Βάρος Πρίλεπ, Οθωμανική Αυτοκρατορία - 1921, Σόφια, Βουλγαρία) έναν επαναστάτη της περιοχής.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα FK Makedonija Gjorče Petrov της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).