Το χιόνι ξαναβάφτηκε κόκκινο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο)
Dead Snow 2: Red vs. Dead
ΣκηνοθεσίαΤόμι Γουιρκόλα
ΠαραγωγήTappeluft Pictures
Saga Film
XYZ Films
ΣενάριοΣτίγκ Φρόντ Χένρικσεν
Βέγκαρ Χόελ
Τόμι Γουιρκόλα
ΠρωταγωνιστέςΒέγκαρ Χόελ
Ορζάν Γκάμστ
Μάρτιν Σταρ
Τζόσελιν Ντε Μπόερ
Ίνγκριντ Χας
Στίγκ Φρόντ Χένρικσεν
ΜουσικήΚρίστιαν Γουίμπ
ΜοντάζMartin Stoltz
ΔιανομήNetflix και ADS Service[1]
Πρώτη προβολή12 Φεβρουαρίου 2014 (Νορβηγία)
Διάρκεια100 λεπτά
ΠροέλευσηΝορβηγία και Ισλανδία
ΓλώσσαΝορβηγικά
ΠροηγείταιDead Snow

Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο (νορβηγικά: Død Snø 2) είναι μια Νορβηγική και Ισλανδική κωμωδία τρόμου παραγωγής 2014. Είναι συνέχεια της ταινίας Το Χιόνι Βάφτηκε Κόκκινο που σκηνοθετήθηκε επίσης από τον Γουιρκόλα. Η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνεχίζοντας από εκεί που η προηγούμενη ταινία τελείωσε, ο Μάρτιν ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο μετά τη συντριβή του αυτοκινήτου του, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τον συνταγματάρχη Χέρζογκ, αφού διαπίστωσε ότι ένα από τα νομίσματα του συνταγματάρχη ήταν στο αυτοκίνητό του. Ο Μάρτιν συλλαμβάνεται, όταν η αστυνομία υποψίαζεται ότι σκότωσε τους φίλους του. Σύντομα διαπιστώνει ότι το χέρι που ίδιος είχε κόψει με ένα αλυσοπρίονο έχει αντικατασταθεί αλλά είναι το νεκρό χέρι του Χέρζογκ. Στη συνέχεια διαφεύγει από το νοσοκομείο και το νεκροζωντανό χέρι του σκοτώνει ένα παιδί καθώς και έναν αστυνομικό. Όμως ο Μάρτιν πολύ σύντομα συνειδητοποιεί ότι Χέρζογκ επιστρέφει για εκδίκηση.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βέγκαρ Χόελ ως Μάρτιν
  • Ορζάν Γκάμστ ως Χέρζογκ
  • Μάρτιν Σταρ ως Ντάνιελ
  • Τζόσελιν Ντε Μπόερ ως Μόνικα
  • Ίνγκριντ Χας ως Μπλέικ
  • Στίγκ Φρόντ Χένρικσεν ως Γκλεν Κένεθ

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο είχε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2014 στις 19 Ιανουαρίου 2014, προτού κυκλοφορήσει στη χώρα καταγωγής του τη Νορβηγία στις 12 Φεβρουαρίου. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Stanley στις 25 Απριλίου 2014. Είχε προβληθεί online στις 7 Οκτωβρίου 2014 πριν από την περιορισμένη κινηματογραφική κυκλοφορία του στις 10 Οκτωβρίου. Το DVD και Blu-ray κυκλοφόρησαν στις 12 Ιανουαρίου 2015, από την Entertainment One στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υποδοχη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Χιόνι Ξαναβάφτηκε Κόκκινο έλαβε γενικά θετικές κριτικές, κερδίζοντας μια βαθμολογία 85% στο Rotten Tomatoes με βάση 23 κριτικές για μέσο όρο 7/10. Στο Metacritic, η ταινία έχει βαθμολογία 59/100 βασισμένη σε 10 κριτικούς, που σημαίνει "μικτές ή μέσες κριτικές".

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Dead Snow: Red vs. Dead της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).