Το Τσίρκο του Μυστηρίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Υπάρχουν διάφοροι κύριοι χαρακτήρες στο Carnivàle, μία αμερικάνικη δραματική τηλεοπτική σειρά, που εκτυλίσσεται στην Αμερική κατά την εποχή της μεγάλης ύφεσης και της οικονομικής κρίσης μεταξύ 1934 και 1935. Αποτελεί παραγωγή της HBO, που προβλήθηκε το 2003 και το 2005.

Η πλοκή του σεναρίου βασίζεται σε δύο χαρακτήρες, των οποίων οι ξεχωριστές ιστορίες προβάλλονται παράλληλα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Αυτοί είναι ο νεαρός Μπεν Χόκινς, ο οποίος δουλεύει ως εργάτης στο τσίρκο, και ο Καλιφορνέζος ιερέας Τζάστιν Κρόου.

Ένα μεγάλο επιτελείο ηθοποιών πλαισιώνει τους 18 περίπου κύριους ρόλους για τα δύο χρόνια προβολής της σειράς. Οι περισσότεροι χαρακτήρες εμφανίζονται στην ιστορία του Ben:

  • Σάμσον, ένας νάνος που εκτελεί χρέη βοηθού για τη Διεύθυνση του τσίρκου
  • Τζόουνσι, το δεξί χέρι του Samson, με παράλυτο το δεξί του πόδι από κάποιο τραυματισμό
  • Απολλόνια και Σοφί, μητέρα-κόρη με χάρισμα ενόρασης
  • Λοτζ, ένας τυφλός πνευματιστής, και η αγαπημένη του Λίλα, η Γυναίκα με το μουστάκι
  • Τετραμελής οικογένεια Ντρέιφους, που ασχολούνται με το χορό και το στριπτίζ
  • Η γητεύτρια των φιδιών Ρούθι και ο γιος της, Γκάμπριελ, ένας υπερφύση δυνατός και μεγαλόσωμος άντρας

και πολλοί άλλοι παρουσιαστές θεαμάτων.

Στην ιστορία του Αδερφού Τζάστιν εμφανίζεται η αδερφή του, Ίρις, ο μέντοράς του, Σεβασμιώτατος Νόρμαν Μπάλθας, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Τόμι Ντόλαν, κι ένας κατάδικος, ο Βάρλιν Στράουντ. Αρκετοί χαρακτήρες εμφανίζονται σε μυστηριώδη όνειρα και στα οράματα που συνδέουν τις αργά συγκλίνουσες ιστορίες.

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο που η σειρά υπήρξε βραχυπρόθεσμη, το Τσίρκο του Μυστηρίου έλαβε πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία. Η πρώτη του σαιζόν ήταν υποψήφια για επτά Βραβεία Emmy, εκ των οποίων κέρδισε τα πέντε. Το 2005, η δεύτερη σαιζόν συγκέντρωσε οκτώ ακόμη υποψηφιότητες χωρίς να κερδίσει κανένα βραβείο. Επίσης το 2004 η σειρά βραβεύτηκε από το Σωματείο Αμερικανών Ενδυματολόγων (CDG Award) για την κατηγορία ταινιών «Εποχής / Φαντασίας».[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Carnivàle, κατάλογος βραβεύσεων στον ιστότοπο του IMDb.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]