Το Αστέρι του Νότου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Αστέρι του Νότου
ΣυγγραφέαςΙούλιος Βερν
Αντρέ Λορί
ΕικονογράφοςLéon Benett
ΤίτλοςL'Étoile du sud
ΓλώσσαΓαλλικά
Ημερομηνία δημιουργίας1884
Ημερομηνία δημοσίευσης1884
Μορφήμυθιστόρημα
ΣειράΦανταστικά ταξίδια
Πρώτη έκδοσηΠιερ-Ζουλ Ετζέλ
ΠροηγούμενοKéraban the Inflexible
ΕπόμενοΤο Αιγαίο στις φλόγες
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Αστέρι του Νότου είναι μυθιστόρημα του Πασκάλ Γκρουσέ, που κυκλοφόρησε ως έργο του Ιουλίου Βερν από τον εκδότη, για εμπορικούς λόγους. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1884.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Νότια Αφρική, όπου τα αδαμαντωρυχεία έχουν προσελκύσει τυχοδιώκτες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Γάλλος χημικός Συπριέν Μερέ, ο οποίος έχει επισκεφτεί το μέρος με σκοπό να μελετήσει το σχηματισμό των διαμαντιών. Κατά τη διαμονή του εκεί ερωτεύεται την κόρη του κυρίου Ουότκινς, ο οποίος είναι πλούσιος γαιοκτήμονας και αδαμαντωρύχος της περιοχής, την Άλις, και την ζητάει σε γάμο. Όμως ο κύριος Ουότκινς δεν θέλει για γαμπρό τον Συπριέν, διότι τα πτυχία του και οι σπουδές του δεν τον εντυπωσιάζουν. Τότε ο Συπριέν αποφασίζει να κερδίσει την Άλις κατασκευάζοντας το πρώτο συνθετικό διαμάντι.

Επιρροή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Άστρο του Νότου ενέπνευσε τον διάσημο Ιταλό κομίστα Ρομάνο Σκάρπα να γράψει και να σχεδιάσει ιστορία με τον ίδιο τίτλο, όπου όμως το αντικείμενο του πόθου δεν είναι διαμάντι, αλλά ένα σπάνιο κοχύλι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]