Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα TNA

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Έι Τζέι Στάιλς ως τηλεοπτικός πρωταθλητής.

Το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα είναι ένας τίτλος επαγγελματικής πάλης, που ανήκει στην εταιρεία Total Nonstop Action Wrestling.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον τίτλο αυτό, δημιούργησε ο Μπούκερ Τι, με την τότε ομάδα με το όνομα Main Event Mafia. Κουβαλούσε μια σιδερένια βαλίτσα για εβδομάδες, έως ότου αποκάλυψε το περιεχόμενο που ήταν ο τίτλος. Στις 15 Μαρτίου 2009, ο Έι Τζέι Στάιλς τον νίκησε, κατακτώντας τον τίτλο. Σεναριακά εκείνη την ημερομηνία ο τίτλος έγινε επίσημο πρωτάθλημα στο TNA. Κανονικά υπάρχει από τις 23 Οκτωβρίου του 2008, όταν και παρουσιάστηκε από τον Μπούκερ Τι. Το πρωτάθλημα άλλαξε όνομα από την δημιουργία του, δύο φορές.

Πρωτάθλημα Θρύλων TNA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ίδρυση του τίτλου έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 2008 σε τηλεοπτικό επεισόδιο του TNA iMPACT!, με το όνομα "Πρωτάθλημα Θρύλων TNA" (TNA Legends Championship). Με το ίδιο όνομα υπήρχε για τον επόμενο χρόνο, συγκεκριμένα έως τις 29 Οκτωβρίου του 2009.

Παγκόσμια Ζώνη TNA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 29 Οκτωβρίου, ο τίτλος αλλάζει όνομα και τον συστήνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ως "Παγκόσμια Ζώνη TNA" (TNA Global Championship). Με αυτό τον τίτλο παρέμεινε λιγότερο από έναν χρόνο. Άλλαξε εκ νέου όνομα στις 22 Ιουλίου του 2010.

Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα TNA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το νέο όνομα του Πρωταθλήματος, που άλλαξε στις 22 Ιουλίου, είναι "Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα TNA" (TNA Television Championship). Μέχρι σήμερα παραμένει το ίδιο.

Ρεκόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταθλητές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα TNA Television Championship της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of TNA Television Champions της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).