Τζιμ Σέπαρντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζιμ Σέπαρντ
Ο Τζιμ Σέπαρντ το 2012
Πληροφορίες
Γέννηση8  Μαΐου 1961
Σιάτλ
EίδοςProgressive Metal, Thrash Metal, Power Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΜπάσο
Παρουσία1985 - σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαCentury Media Records
ΣυμμετοχέςNevermore, Sanctuary

Ο Τζιμ Σέπαρντ (αγγλ. "Jim Sheppard", 8 Μαΐου 1961) είναι Αμερικάνος μπασίστας της χέβι μέταλ μουσικής, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Sanctuary και Nevermore.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σέπαρντ γεννήθηκε στο Σιάτλ το 1961.

Η επαγγελματική μουσική του καριέρα ξεκίνησε με τους Sanctuary το 1985, όπου μαζί με τους κιθαρίστες Σιν Μπλοσλ και Λένι Ράτλετζ, τον τραγουδιστή Γουόρελ Ντέιν και το ντράμερ Ντέιβ Μπάντμπιλ ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο, το οποίο τους βοήθησε να υπογράψουν στην "Epic Records". Το 1987 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Refuge Denied" με την συμμετοχή του Ντέιβ Μαστέιν στην διασκευή στο "White Rabbit" των Jefferson Airplane, αλλά και στην παραγωγή του δίσκου. Οι Sanctuary άνοιγαν τις εμφανίσεις των Megadeth κατά την περιοδεία του άλμπουμ και στις αρχές του 1990 κυκλοφόρησαν το "Into the Mirror Black", ακολουθούμενο από το ΕΡ "Into the Mirror Live". Το συγκρότημα διαλύθηκε μετά από πιέσεις της δισκογραφικής εταιρείας να ακολουθήσουν έναν πιο εμπορικό ήχο. Οι Sanctuary επανενώθηκαν το 2010 περιοδεύοντας και ηχογραφώντας το επόμενο τους άλμπουμ.

Το 1991, ο Σέπαρντ σχημάτισε τους Nevermore μαζί με τον Ντέιν, τον κιθαρίστα Τζεφ Λούμις και το ντράμερ Μαρκ Άρινγκτον. Το ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1995, με το συγκρότημα να περιοδεύει με τους Blind Guardian στην Ευρώπη και τους Death στην Αμερική. Ακολούθησε το "The Politics of Ecstasy" το 1996, για το οποίο ενέταξαν στην σύνθεση τους το ντράμερ Βαν Γουίλιαμς. Η δημοτικότητα των Nevermore ανέβηκε με τους δίσκους "Dreaming Neon Black" και "Dead Heart In A Dead World", ενώ το συγκρότημα πραγματοποίησε περιοδείες με τους Fates Warning και τους Savatage.

Ακολούθησαν τα "Enemies of Reality" και "This Godless Endeavor", με τους Nevermore να συμμετέχουν στην "Gigantour" του Ντέιβ Μαστέιν μαζί με τους Megadeth, Anthrax, Dream Theater, The Dillinger Escape Plan και Fear Factory. Το 2010 κυκλοφόρησε το "The Obsidian Conspiracy", το πρώτο τους άλμπουμ που κατάφερε να μπει στους καταλόγους επιτυχιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρ' όλα αυτά, εσωτερικές έριδες οδήγησαν τους Λούμις και Γουίλιαμς σε αποχώρηση και οι Nevermore σταμάτησαν την δραστηριότητα τους.
Ο Σέπαρντ αναγκάστηκε να κάνει εγχείρηση στον εγκέφαλο για να αφαιρέσει καλοήθη όγκο, τον Φεβρουάριο του 2011. Επίσης, για πάνω από 15 χρόνια υποφέρει από την Νόσο του Crohn.

Ο Σέπαρντ και ο Γουόρελ Ντέιν είναι βραβευμένοι σεφ και ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Σιάτλ κατά το παρελθόν.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Nevermore[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Sanctuary[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]