Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jennifer Love Hewitt (Αγγλικά)
Γέννηση21 Φεβρουαρίου 1979 (1979-02-21) (45 ετών)
Ουέϊκο, Τέξας, ΗΠΑ
ΚατοικίαPacific Palisades
ΣπουδέςLaurel Springs School[1] και Abraham Lincoln High School
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών, τραγουδιστής, ηθοποιός[2], παραγωγός ταινιών, ηθοποιός φωνής, μουσικός, συγγραφέας, χορευτής, σεναριογράφος, τραγουδοποιός[3], τηλεοπτικός παραγωγός[4] και σκηνοθέτης τηλεόρασης
ΣύζυγοςBrian Hallisay (από 2013)
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΗθοποιός, τραγουδίστρια
Σημαντικά έργαGhost Whisperer
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ (Jennifer Love Hewitt, 21 Φεβρουαρίου 1979) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και πρώην τραγουδιστρία-τραγουδοποιός. Η Χιούιτ ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί με την εμφάνιση από το Disney Channel και την σειρά Kids Incorporated. Ανήλθε στην εφηβική λαϊκή κουλτούρα σε σειρές όπως Σπίτι για Πέντε (Party of Five) ως Σάρα και στην ταινία Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι (I Know What You Did Last Summer, 1997) και στην συνέχειά του ως Τζούλι Τζέιμς.

Ως τραγουδίστρια, η Χιούιτ είχε υπογραψεί με την Atlantic Records και και την Jive Records. Είναι κυρίως γνωστή για ηχογραφήσεις της στο ποπ ύφος. Πιο επιτυχημένο της single στο Billboard Hot 100 είναι το "How Do I Deal", που κυκλοφόρησε το 1999 και το οποίο έφτασε στο Νο. 59. Επιπλέον, έχει συμβάλει μουσικά στην προώθηση ή soundtracks ταινιών.

Η εμφάνιση της Χιούιτ έχει αποτελέσει αντικείμενο της προσοχής των μέσων σε ολόκληρη την καριέρα της. Έχει επαινεθεί ως μία από τις πιο ελκυστικές γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος και ονομάστηκε η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο το 1999 και το TV Guide την ονόμασε η πιο σέξι γυναίκα στην τηλεόραση το 2008. Το 2007, φωτογραφίες απο παπαράτσι της Χιούιτ σε μια παραλία οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη δημοσιότητα το θέμα στο οποίο υπερασπίστηκε το βάρος της, και υποστηρίχθηκε από άλλες προσωπικότητες. Το περιστατικό αυτό έλαβε κάλυψη από το περιοδικό People.

Η Χιούιτ έχει επίσης υπηρετήσει ως παραγωγός σε κάποιες από τις ταινίες της και τηλεοπτικά προγράμματα. Το 2010, η Χιούιτ έγραψε ένα βιβλίο για τις σχέσεις με τίτλο "The Day I Shot Cupid". Πρωταγωνίστησε επίσης στην επιτυχημένη τηλεοπτική CBS Ghost Whisperer στον ρόλο της Μελίντα Γκόρντον, μια νεαρή γυναίκα που μπορεί να επικοινωνήσει με φαντάσματα. Κέρδισε ένα Saturn Award το 2007 και το 2008 για την καλύτερη ηθοποιό στην τηλεόραση. Ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική ταινία The Client List.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες, η Χιούιτ εμφανίστηκε σε περισσότερες από είκοσι τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο πρώτος της ρόλος ηταν το Κids Incorporated (1989-1991), ως Λαβ Χιούιτ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χόρεψε και τραγούδησε σε όλα τα τραγούδια για ένα live video που ονομάζεται Dance! Workout with Barbie που κυκλοφόρησε από Buena Vista . Το 1993, έπαιξε την κόρη Πιρς Μπρόσναν σε ένα πιλοτικό επεισόδιο για το NBC με τον τίτλο Running Wilde, στο οποίο ο Μπρόσναν υποδυόταν έναν ρεπόρτερ για το περιοδικό World Auto των οποίων οι ιστορίες καλύπτουν τις δικές τους άγριες ​​περιπέτειες με αυτοκίνητα. Ωστόσο, η σειρά δεν επιλέχθηκε και ο πιλότος δεν προβλήθηκε ποτέ. Η Χιούιτ είχε αργότερα ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως Shaky Ground (1992-1993), The Byrds of Paradise (1994) και McKenna (1994-1995) του ABC και τέλος έγινε ένα νέο αστέρι, με το ρόλο της Σάρα στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Σπίτι για Πέντε (Party of Five, 1995-1999). Ανέλαβε τον ρόλο της Σάρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου επεισοδίων και συνέχισε στην spin-off σειρά , Time of Your Life (1999).

Η Χιούιτ έκανε το ντεμπούτο της στην ανεξάρτητη ταινία Munchie (1992). Εμφανίστηκε ως μέλος χορωδίας στο Τρελές Αδελφές 2 (Sister Act 2: Back in the Habit, 1993) με την Γούπι Γκόλντμπεργκ και τη Λορίν Χιλ. Έγινε ένα κινηματογραφικό αστέρι μετά από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία τρόμου Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι (I Know What You Did Last Summer, 1997), σε σενάριο του Κέβιν Γουίλιαμσον, Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία (125.000.000 δολαρίων), ενώ και οι πρωταγωνιστές της Φρέντι Πρινζ Τζούνιορ, Ράιαν Φιλίπε και Σάρα Μισέλ Γκέλαρ έγιναν διάσημοι. Εμφανίστηκε στη συνέχεια Δεν Έχω Ξεχάσει το Περσινό Καλοκαιρί (I Still Know What You Did Last Summer, 1998), η οποία, αν και δεν είχε την ίδια επιτυχία με την πρώτη ταινία, άνοιξε στην πρώτη θέση το πρώτο σαββατοκύριακο.

Άλλοι αξιοσημείωτοι ρόλοι ταινιών περιλαμβάνουν το Can't Hardly Wait (1998) και η ρομαντική κωμωδία Καρδιοκατακτητές (Heart-breakers 2001) με συμπρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ. Το 2000, η εμφανίστηκε στο The Audrey Hepburn Story. Την ίδια χρονιά, ήταν η "πιο δημοφιλής ηθοποιός στην τηλεόραση" λόγω της Q-βαθμολογίας της (μια μέτρηση της δημοτικότητας για μια προσωπικότητα) του 37. Για το λόγο αυτό, η Nokia επέλεξε να γίνει η εκπρόσωπός της, λόγω της "φρέσκιας εικόνας", και που είναι "ένα σύμβολο της νεανικότητας και της υγιεινής". Το 2001, εμφανίστηκε στο μουσικό βίντεο για το τραγούδι του Ενρίκε Ιγκλέσιας, "Hero", ως η αγαπημένη του τραγουδιστή. Η Χιούιτ έγραψε το "Gonna Love You" για την ταινία Η Παναγία των Παρισίων II (The Hunchback of Notre Dame II, 2002), επειδή ο χαρακτήρας της, Μαντελέιν, ήταν ο μόνος χαρακτήρας που δεν τραγουδάει στην ταινία. Το τραγούδι κέρδισε το Καλύτερο Τραγούδι στα βραβεία DVD. Επίσης έχει εμφανίστεί μαζί με τον Τζάκι Τσαν στην ταινία του 2002 Τhe Tuxedo.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, η Χιούιτ πρωταγωνίστησε στη σειρά Ghost Whisperer. Ο μέσος όρος τηλεθέασης στις ΗΠΑ ήταν 7.750.000 τηλεθεατές για την τελευταία σεζόν του στο CBS, η οποία ακύρωσε τη σειρά το 2010. To ABC εξέφρασε ενδιαφέρον να συνεχίσει τη σειρά, ωστόσο το κανάλι αργότερα αποφάσισε να μην το κάνει. Η Χιούιτ και ο Τζέιμι Κένεντι πρωταγωνίστησε στην ταινία Cafe, ένα δράμα από τον συγγραφέα-σκηνοθέτη Μαρκ Έρλμπαουμ. Οι Αλέξα Βέγκα, Μάντελιν Κάρολ, Ντάνιελ Έρικ Γκολντ και Χαμπλ Πάλμερ εμφανίζονται ως μέρος ενός συνόλου των κατοίκων της Φιλαδέλφειας που συχνάζουν στο τοπικό Δύση στο καφενείο του χαρακτήρα που υποδύεται η Χιούιτ, Κλερ.

Συμμετείχε στη σειρά "The Client List".

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. (Γερμανικά) Deutsche Synchronkartei. 708. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  3. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  4. Ανακτήθηκε στις 11  Δεκεμβρίου 2020.