Τα αγόρια της ζωής μου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα Αγόρια της Ζωής μου
Η αφίσα της ταινίας
ΣκηνοθεσίαΠένι Μάρσαλ
ΠαραγωγήΤζούλι Άνσελ
Τζέιμς Λ. Μπρουκς
Σάρα Κόλετον
Λόρενς Μαρκ
Ρίτσαρντ Σακάι
ΣενάριοΜόργκαν Γουόρντ
Βασισμένο σεΜυθιστόρημα Riding in Cars with Boys της Μπέβερλι Ντονόφριο
ΠρωταγωνιστέςΝτρου Μπάριμορ
Στιβ Ζαν
Μπρίτανι Μέρφι
Τζέιμς Γουντς
Λορέιν Μπράκο
Σάρα Γκίλμπερτ
Βίνσεντ Πέιστορ
ΜουσικήΧέιτον Περέιρα
Χανς Ζίμμερ
ΦωτογραφίαΜίροσλαβ Όντρζιτσεκ
ΜοντάζΡίτσαρντ Μαρκς
ΕνδυματολόγοςCynthia Flynt
Εταιρεία παραγωγήςColumbia Pictures
Κυκλοφορία19 Οκτωβρίου 2001
Διάρκεια132 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός48 εκατομμύρια δολάρια
Ακαθάριστα έσοδα35.743.308 δολάρια

Τα Αγόρια της Ζωής μου (αγγλικά: Riding in Cars with Boys) είναι Αμερικανική κωμωδία/δράμα παραγωγής 2001 βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Μπέβερλι Ντονόφριο σχετικά με μια γυναίκα που ξεπέρασε δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένου να αποκτήσει παιδί στην εφηβεία της και κατάφερε αργότερα να αποκτήσει μάστερ. Η πλοκή της ταινίας καλύπτει τα έτη 1961 έως 1985. Πρωταγωνιστούν οι Ντρου Μπάριμορ, Στιβ Ζαν, Μπρίτανι Μέρφι και Τζέιμς Γουντς. Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε η Πένι Μάρσαλ. Αν και η Μπέβερλι Ντονόφριο διετέλεσε συμπαραγωγός της ταινίας, πολλές λεπτομέρειες από το βιβλίο και την ταινία διαφέρουν.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έξυπνη αλλά αφελής Μπέβερλι Ντονόφριο (Ντρου Μπάριμορ), μια έφηβη όταν αρχίζει η ταινία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Στα 15 της, αυτή και η καλύτερή της φίλη Φέι (Μπρίτανι Μέρφι), πηγαίνουν σε ένα πάρτι και μεθούν. Η Μπέβερλι καταλήγει να κάνει σεξ με ένα φιλικό άγνωστο, τον Ρέι (Στιβ Ζαν). Μαθαίνει ότι είναι έγκυος και σκέφτεται να κάνει έκτρωση, αλλά δεν μπορεί τελικά να το κάνει. Ο Ρέι αισθάνεται ότι το πιο σωστό είναι να νάνει πρόταση γάμου στη Μπέβερλι και εξομολογείται την αγάπη του για αυτήν. Εκείνη απαντά διστακτικά το ίδιο και δέχεται την πρόταση. Στο γάμο της, η Φέι ανακοινώνει ότι είναι και εκείνη έγκυος και τα δύο κορίτσια, αν και αναστατωμένα, γιορτάζουν το γεγονός ότι θα κάνουν και οι δύο θα γεννήσουν κορίτσια μαζί.

Όσο παιρνούν οι μήνες, τα κορίτσια συνειδητοποιούν ότι χάνουν άλλα σημαντικά γεγονότα στη ζωή τους, όπως ο χορός του σχολείου και η εκπαίδευσή τους. Η Μπέβερλι και ο Ρέι τελικά κάνουν ένα γιο, τον Τζέισον, παρ' όλα αυτά, όταν γεννιέται, η Μπέβερλι αρνείται στην αρχή να τον κρατήσει λέγοντας ότι έκανε κορίτσι και όχι αγόρι. Όταν ο Ρέι της λέει ότι έκαναν γιο, αυτή ξεσπά σε κλάματα. Η Μπέβερλι ζηλεύει τη Φέι που γέννησε κορίτσι, την Αμέλια. Όμως, σύντομα ο σύζυγός της Φέι την εγκαταλείπει. Η Μπέβερλι διώχνει τον Ρέι από το σπίτι όταν μαθαίνει ότι είναι εθισμένος στην ηρωίνη και αρνείται να αποτοξινωθεί, ξοδεύοντας όλα τα χρήματά τους για την αγορά ηρωίνης. Ο Τζέισον (Λόγκαν Λέρμαν) μισεί τη μητέρα του που έκανε τον Ρέι να φύγει και η Μπέβερλι κατηγορεί τον Τζέισον για τον τρόπο που εξελίχτηκε η ζωή της.

Η Μπέβερλι και η Φέι σύντομ καταφεύγουν στην πώληση μαριχουάνας για να βγάλουν λεφτά. Ο Τζέισον (ο οποίος είναι ακόμα θυμωμένος με τη μητέρα του) γνωρίζει τι κάνουν και το λέει στον παππού του (Τζέιμς Γουντς), ο οποίος είναι αστυνομικός και αυτός τις συλλαμβάνει. Ο αδερφός της Φέι πληρώνει την εγγύηση της αδερφής του και η Φέι στη συνέχεια πληρώνει την εγγύηση της Μπέβερλι με τα χρήματα που είχε μαζέψει η τελευταία από την πώληση μαριχουάνας. Η Φέι ανακοινώνει στην Μπέβερλι ότι ο αδερφός της την έβγαλε από την φυλακή υπό τον όρο να πάει αυτή και η Αμέλια να μείνουν μαζί του και να μην ξαναδεί την Μπέβερλι ξανά.

Στο παρόν, η Μπέβερλι και ο Τζέισον (Άνταμ Γκαρσία) οδηγούν με σκοπό να επισκεφτούν τον Ρέι για να πάρουν την άδεια του να κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα της Μπέβερλι το οποίο μιλά για τον εθισμό του. Ο Ρέι και ο Τζέισον μιλούν και ο Ρέι λέει στον γιο του ότι το καλύτερο πράγμα που έκανε για αυτόν ήταν να τον αφήσει και ο Τζέισον αντιλαμβάνεται ότι η μητέρα του έπραξε σωστά καθώς ο Ρέι είναι ακόμα χρήστης και μένει σε ένα τροχόσπιτο. Ο Ρέι υπογράφει τα χαρτιά. Ο Τζέισον παράλληλα έχει σχέση με την Αμέλια (Μάγκι Τζίλενχαλ). Παρ' όλα αυτά, η Μπέβερλι δεν το γνωρίζει και μετά από μια αντιπαράθεση των δυο τους όπου ο Τζέισον λέει στην Μπέβερλι ότι του κατέστρεψε τη ζωή, εκείνη τελικά παραδέχεται το πόσο περήφανη είναι για εκείνον και του λέει να πάει με την Αμέλια, αφήνοντάς την στη μέση του πουθενά καθώς αυτή του λέει ότι θέλει να είναι χαρούμενος. Αφήνεται να εννοηθεί ότι η Φέι και η Μπέβερλι είναι ακόμα καλύτερες φίλες, καθώς η Μπέβερλι αναφέρει ότι δεν πιστεύει ότι η Φέι δεν της είπε στο τηλέφωνο ότι ο Τζέισον και η Αμέλια έχουν σχέση. Στη μέση του πουθενά, η Μπέβερλι αναγκάζεται να καλέσει τον πατέρα της, με τον οποίο είχε πολύ τεταμένες σχέσεις, και τελικά οι δυο τους συμφιλιώνονται.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κριτικός Ρότζερ Έμπερτ έδωσε στην ταινία τρία στα τέσσερα αστέρια και έγραψε, "Μία ταινία σαν αυτή είναι αναζωογονητική και σε μαγνητίζει ο τρόπος με τον οποίο ξεφεύγει από τα κινηματογραφικά στερεότυπα και μας δείχνει μπερδεμένες ζωές που μπορούμε να αναγνωρίσουμε ... Αυτή η ταινία είναι πιο κοντά στην αλήθεια: Πολλά βασίζονται σε τι σου συμβαίνει και τότε πολλά βασίζονται στο πως τα αφήνεις να σε επηρεάσουν".[1] Στην κριτική του για την εφημερίδα The New York Times, Στίβεν Χόλντενεπαίνεσε την ερμηνεία οτυ Στιβ Ζαν: "Είναι δύσκολο να φανταστείς τι θα ήταν η ταινία χωρίς την εξαιρετική και συμπαθητική απεικόνιση του Ρέι, ο οποίος περνά περισσότερες αλλαγές από ότι η Μπέβερλι".[2] Η εφημερίδα USA Today έδωσε στην ταινία τρία στα τέσσερα αστέρια και βρήκε ότι η "δύναμη της ταινίας έγκειται σε αυτές τις ερμηνείες και στο περιστασιακό χιούμορ, αν και τελικά το τέλος είναι απογοητευτικό, προσπαθώντας να τελειώσει τις εκκρεμότητες υπερβολικά εύκολα και καλά".[3]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία άνοιξε 2η στο Αμερικανικό Box office έχοντας έσοδα 10.404.652 δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της, πίσω από την ταινία Επισκέπτης από την Κόλαση (From Hell).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ebert, Roger (October 19, 2001). «Riding in Cars with Boys». Chicago Sun-Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-10-02. https://web.archive.org/web/20121002181228/http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20011019%2FREVIEWS%2F110190305%2F1023. Ανακτήθηκε στις 2009-09-02. 
  2. Holden, Stephen (October 19, 2001). «A Girl's Charmed Life Detours Down a Bumpy Road». The New York Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2009-07-07. https://web.archive.org/web/20090707092634/http://www.nytimes.com/2001/10/19/movies/19CARS.html. Ανακτήθηκε στις 2009-09-02. 
  3. Puig, Claudia (October 18, 2001). «Charming Barrymore lightens Boys journey». USA Today. http://www.usatoday.com/life/movies/2001-10-19-riding-in-cars-with-boys-review.htm. Ανακτήθηκε στις 2009-09-02. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]