Τάσος Αβραντίνης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τάσος Αβραντίνης
Αντιπρόεδρος της Δράσης
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Ιουνίου 2013
Μαζί μεΑριστοτέλης Αϊβαλιώτης
ΠρόεδροςΘεόδωρος Σκυλακάκης
Περίοδος
2009 – 2011
ΠρόεδροςΣτέφανος Μάνος
ΔιάδοχοςΑντύπας Καρίπογλου
Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Ιανουαρίου 2011
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1969, Αθήνα, Ελλάδα
ΕθνότηταΕλληνική
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΣπουδέςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΕπάγγελμαΝομικός

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Αβραντίνης είναι Έλληνας δικηγόρος. Ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος Δράση. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας με την παράταξη του Γιώργου Καμίνη.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τάσος Αβραντίνης γεννήθηκε το 1969. Κατάγεται από το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας. Είναι νυμφευμένος με τη δικηγόρο Μαργαρίτα Τσαπόγα και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Νομική στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δικηγόρος στην Αθήνα με ειδίκευση στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων.

Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ενεργά με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το 1991 υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Φιλελεύθερου Φόρουμ. Το 1995 απεχώρησε από τη ΝΔ, αφού διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ από το 1991 έως το 1995. Το 1999 ήταν ιδρυτικό μέλος του κόμματος «Φιλελεύθεροι» και μέλος του Προεδρείου του μέχρι την αναστολή λειτουργίας του κόμματος το 2001. Το 2007 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος μέχρι και το Φεβρουάριο του 2009. Το 2009, εντάχθηκε στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Στέφανου Μάνου, Δράση.

Το 2010, στις δημοτικές εκλογές, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, υποστηριζόμενος από το Πορτοκαλί (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία), στα ψηφοδέλτια του ανεξάρτητου υποψήφιου Γιώργου Καμίνη, τελικά εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και πολεοδομίας καθώς και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, ήταν υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία Δράση - Φ.Σ. στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών και τερμάτισε πέμπτος σε σταυρούς (1.415) ανάμεσα στους συνυποψηφίους του στο ψηφοδέλτιο της συνεργασίας. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012, ήταν επικεφαλής υποψήφιος της εκλογικής λίστας του εκλογικού συνασπισμού δημιουργία, ξανά! (συνεργασία δημιουργίας, ξανά! - Δράσης - Φ.Σ.) στην Περιφέρεια Αττικής (Υπόλοιπο).

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά με το Ποτάμι μετά τη συνεργασία Δράσης - Ποταμιού. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Πειραιά.[1]

Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο της χώρας (ΕΣΤΙΑ, Ναυτεμπορική, Ελευθεροτυπία, Presscode κλπ.) ενώ τα άρθρα του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: "www.e-rooster.gr".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Οι Υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας». Νέα Δημοκρατία. 21 Ιουνίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]