Συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση


Η Γερμανία έχει συμμετάσχει σε κάθε διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από την έναρξή του το 1956, αν και τη θέση της το 1996 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παρελθόν ο γύρος της προεπιλογής, και ως εκ τούτου δεν παρατηρήθηκε στην τελική μετάδοση. Καμία άλλη χώρα δεν έχει αντιπροσωπευθεί όπως συχνά. Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται σε μια στενή δεύτερο, το οποίο λείπουν μόνο δύο διαγωνισμούς η κάθε μία. Πριν από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, κατά καιρούς παρουσιάζονται ως Δυτική Γερμανία, που εκπροσωπεί την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Ανατολική Γερμανία (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας) δεν ανταγωνίζονται.

Η Γερμανία έχει κερδίσει δύο αγώνες, το 1982 και το 2010. Αν και γερμανικές διαγωνιζόμενοι είχαν περιορισμένη επιτυχία σε σύγκριση με τους γείτονές τους, το δημόσιο συμφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα και ο διαγωνισμός είναι ένα από τα πιο παρακολούθησαν εκδηλώσεις κάθε χρόνο.

Η Γερμανία, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, είναι μια από τις "Big Five" χώρες που είναι αυτόματα προσόντα στον τελικό, ανεξάρτητα από τη διάθεση. Αυτό οφείλεται στο ότι το μεγαλύτερο συνεισφέροντες οικονομικά στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι το "Big Four" θα μπορούσαν να χάσουν την θέση τους και έχουν να ανταγωνιστούν σε ημιτελικούς για πρώτη φορά στην contest.However 2009, αυτό ποτέ δεν προχώρησε, και το "Big Four" θα κρατήσει την θέση τους.Ο ημιτελικός μεταδίδεται σε NDR Fernsehen, και η τελική μεταδίδεται σε Das Erste, η ναυαρχίδα του καναλιού η ARD.

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία ήταν αξιοσημείωτη για την έγκρισή τους από μουσικά στυλ που δεν είναι τυπικό της Ο, όπως η χώρα και τη δυτική (Texas Lightning - "Όχι Όχι Ποτέ" το 2006) και το swing (Roger Cicero - "Frauen regier'n Die Welt "το 2007 και ο Alex Swings Oscar Sings -" Miss Kiss Kiss Bang "το 2009).

Το 2009 η ARD διεξήγαγε εσωτερική επιλογή, για πρώτη φορά από το 1995, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος και προβολή στοιχείων της γερμανικής εθνικής τελικό [3]. Alex Christensen και Oscar Loya είχαν επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο διαγωνισμό του 2009, όπου εκτελούνται επί σκηνής με το διάσημο καλλιτέχνη γελοιοποιού Dita von Teese. Ωστόσο το μόνο που κατάφεραν να λάβουν 35 πόντους, τοποθέτηση 20\ 25 ανταγωνιστικές χώρες.

Το 2010 η ARD πλησίασε τών πρώην συμμετέχων και συνθέτης Stefan Raab και ιδιωτικό δίκτυο ProSieben να συνεργαστούν στην εξεύρεση μιας νίκης εισόδου για τη χώρα. Έχει ειπωθεί ότι η Raab πλησίασε οφείλεται στο καλό ρεκόρ του στο διαγωνισμό, τερματίζοντας 5ος το 2000, καθώς και με την καταχώρηση στοιχείων το 1998 και το 2004, η οποία τερμάτισε 7ος και 8ος αντίστοιχα.