Συζήτηση χρήστη:Atlantia

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Teddy bear.svg

Atlantia

E-mail.png

Σας καλωσορίζω στη σελίδα συζητήσεων μου. Μη διστάσετε να αφήσετε εντυπώσεις, σχόλια και προτάσεις. Παλαιότερες συζητήσεις μπορείτε να συμβουλευτείτε στο αρχείο. Enjoy!
 Atlantia


Καλή Χρονιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2013, με υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη.--ΣτέλιοςΠεριμένω ἀπάντηση * 22:26, 31 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

  • Κι από εμένα επίσης όλες οι παραπάνω ευχές + καλή υπομονή και συνεισφορά.

--Vchorozopoulos (συζήτηση) 14:24, 1 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

- Ευχαριστώ πολύ για τον κυανό αστέρα και αντεύχομαι: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, με υγεία, ευτυχία και τύχη. -O τοις άστροις λατρεύωνΔιαστρική επικοινωνία.


Philip Gavrilos[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθω να περασω ένα αρθρο βιογραφικο για τον πυγμαχο Γιωργο Στεφανοπουλο. Απ οτι καταλαβαινω λογο πνευματικων δικαιωματων μου διαφραφεται το αρθρο. ΤΟ site που παιρνω το αρθρο ειναι το επισημο του πυγμαχου και ειμαι εγω αυτος που το εχει δημιουργησει. πριν μου το απορριψεις τι πρεπει να κανω για να το δεχτεις το αρθρο μου. καποιο email απο την επισημη ιστοδελιδα θα ειναι οκ? ευχαριστώ πολύ

Nikos Samaras[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Should be fine, now - there's enough English-language coverage to make it clear, I think. --108.48.59.90 17:56, 6 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Καλή Χρονιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα & Καλή Χρονιά Ευχαριστώ για την υπόδειξη, σχετικά με την κατηγοριοποίηση λημάτων. Δεν μπερδεύτηκα καθόλου. Ίσα ίσα είναι κατανοητό. -- Xytopap (συζήτηση) 19:06, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Εισαγωγή ιστορικού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια εισαγωγή ιστορικού παρακαλώ...--Κωστής (συζήτηση) 20:20, 17 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ, καλή χρονιά και σε σένα!--Κωστής (συζήτηση) 20:27, 17 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Βορειοϊρλανδοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μήπως πρέπει να μπούνε διαλυτικά στο Βορειοϊρλανδοί;Vagrand (Συζήτηση) 09:57, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Saluti dalla Magna Grecia e gentilissima richiesta di traduzioni ed eventuali collaborazioni future[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Buongiorno dalla Calabria o Magna Grecia,

ti scrivo mandandoti i miei più affettuosi e calorosi saluti con l'augurio per un eccellente weekend qualora non dovessimo sentirci prima. Oltre a questo ti chiedo una gentilezza se puoi e vuoi e tempo permettendo a tua disposizione. Quello cioè se potresti tradurre in greco quest'articolo (basandoti in italiano o inglese):

  • Radio Studio 54 Network, è la radio ammiraglia di Calabria nonché tra le maggiori del sud Italia, ma ascoltata anche dai Calabresi oltre-regione ed emigrati in ogni angolo del mondo. la sua sede è a Locri, che è una delle antiche sedi della Magna Grecia.

ti chiedo questa gentilezza se puoi che naturalmente verrà ricambiata con qualche traduzione di tuo gradimento.

Ti ringrazio in anticipo per quello che farai per me. un abbraccio--Lodewijk Vadacchino (συζήτηση) 10:29, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Γεια σας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, μπορεί να με βοηθήσει να βελτιώσει αυτά τα άρθρα, χάρη: Εκκλησία του Άμωμος σύλληψη (Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε), Εκκλησία του Άμωμος σύλληψη (Άγιος Χριστόφορος του Λα Λαγούνα), Ρεάλ Ιερό του Χριστός του Λα Λαγούνα, Kαρναβάλι του Σάντα Κρούζ της Τενερίφης.--79.155.92.212 18:31, 21 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Γράκχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή είδα στο ιστορικό, ότι το δημιούργησες παλαιότερα και για αυτό θέλω την άποψή σου, να το κάναμε μήπως λήμμα όπως είναι αντίστοιχα άλλες οικογένειες ή δυναστείες;Vagrand (συζήτηση) 13:06, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Με ορισμένες προσθήκες θα το κάνω λήμμα μόλις έχω πρόσβαση στο PC.Vagrand (συζήτηση) <

Αγγλοί-Βρετανοί-Ιρλανδοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, οι συγκεκριμένοι[1][2] είναι Ιρλανδοί. Γιατί τους βάζουμε Άγγλους;-Αχρήστηςσυζήτηση 14:10, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ! Καλή χρονιά και σε σένα! :) Είχα δει το αγγλικό λήμμα. Ο όρος "άγγλος" όμως υποδηλώνει -όπως τον καταλαβαίνω- εθνοτική προσέγγιση, ενώ Βρετανός μου φαίνεται πιο ουδέτερο καθώς αφορά στην υπηκοότητα. Επειδή φαντάζομαι ότι θα ξαναέχουμε τέτοια θέματα και με άλλους Βρετανούς-Άγγλους-Γάλλους-Πορτογάλους, θα είχες αντίρρηση να ανοίξω συζήτηση κάπου (δεν είμαι σίγουρη που πρέπει) και να το ανακοινώσω στην αγορά;-Αχρήστηςσυζήτηση 15:06, 24 Ιανουαρίου 2013 (UTC) (ΥΓ. Επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι ήμουν σαφής: Δεν εννοούσα να μπει σκέτο Ιρλανδός αλλά σε συνδυασμό με Βρετανός αντί για Άγγλος)

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις διευκρινίσεις. :) Με τους συγκεκριμένους αναγκάστηκα να μπω σε σκέψεις γιατί τα έργα τους είναι σχεδόν αποκλειστικά ιρλανδικής έμπνευσης. Έψαξα λίγο στην αγγλική βικιπαίδεια (όπου αν δεις γίνεται αντίστοιχη συζήτηση) για το λήμμα και έχει ήδη αλλάξει το εισαγωγικό κείμενο αλλά όχι η κατηγορία. Η υπηκοότητα είναι σίγουρα βρετανική αλλά εκτός από αγγλική εθνικότητα υπάρχει και αγγλική υπηκόοτητα; και την αποκτάς όταν γεννιέσαι σε αγγλικό έδαφος; έχω βρει πάντως τον χαρακτηρισμό βρετανό-ιρλανδό πχ από το BBC [3], το Google σε αναζήτηση Martin McDonagh με τη λέξη british: 374,000 results, +english:369,000 results και +irish:374,000 results (βέβαια και αυτό δεν είναι κριτήριο γιατί φυσικά δεν είναι όλα αναφορές σε υπηκόοτητα). Οι περισσότεροι που γράφουν για αυτόν επιλέγουν να το αφήσουν λίγο φλου "γεννημένος στο Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς".

Γενικά όμως με προβληματίζει λίγο πώς αντιμετωπίζουμε τέτοια πράγματα. Στην αγγλική Βικιπαίδεια πχ είχα δει κάποια στιγμή να αναφέρεται η Κάλλας ως Αμερικανίδα ελληνικής καταγωγής. Και πως κάνουμε το διαχωρισμό στις κατηγορίες; Με πολιτικά κριτήρια, εθνικά ή και τα δύο; Μου φαίνονται λίγο δύσκολα όλα αυτά.

Θα κοιτάξω λίγο καλύτερα τί έχει ήδη συζητηθεί σχετικά στην αγγλική και θα επανέλθω. Πάντως μου φαίνεται χρήσιμο να το δούμε συνολικά σαν θέμα. -Αχρήστηςσυζήτηση 16:08, 25 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Προς το παρόν βρήκα αυτό:[4] (δεν υπάρχει στα ελληνικά)-Αχρήστηςσυζήτηση 16:18, 25 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Έσπερος Πάτρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, για να σε βοηθήσω λίγο, όπως γράφει και το λήμμα, το σημερινό του επίσημο όνομα είναι Έσπερος Α.Ο.Π.Α. (Έσπερος Αθλητικός Όμιλος Παναγιά Αλεξιώτισσα), πρώτη ονομασία είναι το Έσπερος τα υπόλοιπα μπαίνουν με τα αρχικά τους γράμματα! Έσπερος Πάτρας γιατί η Αγιαλεξιώτισα είναι συνοικία της Πάτρας για ευκολία έτσι αναφέρεται και στον τύπο. [Ανώνυμος χρήστης]

Τα ξεχώρισα! Πλέον υπάρχουν τα Έσπερος Α.Ο.Π.Α. και Α.Ο. Έσπερος Πατρών. Χρειάζομαι μια επιπλέον βοήθεια. Τα άλλα τμήματα πλην του μπάσκετ παραμένουν Έσπερος Πατρών ή έγιναν κι αυτά Έσπερος Α.Ο.Π.Α.; Atlantia talk 17:44, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Οκ! καλύτερα έτσι στην ουσία ιδρύθηκε νέος σύλλογος , το τμήμα στίβου έχει αλλάξη όνομα. Τα αλλα τμηματα δεν υπάρχουν σήμερα [ανώνυμος χρήστης]

Και η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου την αναφέρει σαν νέα ομάδα, χρησιμοποιεί βέβαια στο ιστορικό τα στοιχεία από εμάς :::::Ρ [ανωνυμος χρήστης]

Διευκρινίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητή Atlantia, μετά από καθυστέρηση έλαβα το μήνυμα σου σχετικά με τις διευκρινίσεις που μου έδωσες για τα λήμματα που δημιούργησα. Πραγματικά με διαφώτισες....Είδα ότι το ένα διεγράφη τελείως οπότε και δεν μπαίνω στον κόπο να το δημιουργήσω ξανά. Όσο για το δεύτερο πιστεύω ότι έχει διορθωθεί ωστόσο παραμένει ακόμα "Προσωρινό". Γιατί; Επίσης έχω προσθέσει μια φωτογραφία-εξώφυλλο του δίσκου του καλλιτέχνη. Ελπίζω να τα έκανα σωστά. Επισκέψου αν μπορείς τη σελίδα εδώ και πες μου περισσότερα. Ευχαριστώ.--NickChris (συζήτηση) 00:35, 30 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Διαγραφή χάρτη Google Maps[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλή σας μέρα.

έλαβα ένα μήνυμα από εσάς που αφορά την διαγραφή μιας εικόνας που επισύναψα στο λήμμα Μεσελέροι και συγκεκριμένα την εικόνα Meseleroi map.jpg.

Τη συγκεκριμένη εικόνα δημιούργησα με print screen μετά από αναζήτηση της τοποθεσίας στο google maps

Ειλικρινά δεν έχω αντιληφθεί τι πρέπει να κάνω. Πως θα βρώ αν υπάρχουν δικαιώματα σ΄αυτή; Εννοείτε ότι με την ανάρτηση παραβιάζω δικαιώματα της google ή μήπως ότι εγώ που την δημιούργησα (?) θα πρέπει να δηλώσω αν είναι ελεύθερη για κάθε χρήση;

Σε κάθε περίπτωση θα εκτιμούσα μιά απάντησή σας. Τί εννοείτε και πως το διορθώνω;

Ευχαριστώ Oleros (συζήτηση) 13:11, 30 Ιανουαρίου 2013 (UTC)


Καλημέρα

Ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Συνεπώς αφήνω την αναρτημένη εικόνα να διαγραφεί και θα προσπαθήσω να αναρτήσω μια άλλη σύμφωνα με τις οδηγίες σας

καλή σας μέρα Oleros (συζήτηση) 07:35, 31 Ιανουαρίου 2013 (UTC)


Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις παραπομπές.

Καλοί είναι οι χάρτες στους οποίους με παραπέμψατε αλλά έχουν φτιαχτεί για συγκεκριμένο σκοπό.

Το πρόβλημα μου είναι ότι εγώ θέλω να δείξω επακριβώς τη γεωγραφική θέση του χωριού, συνεπώς θα πρέπει να παρέμβω στο χάρτη και να δημιουργήσω μια νέα εικόνα του με σημειωμένη τη θέση, που θα εμφανίζεται μόνιμα κάτω από τη φωτογραφία.

Ίσως να έχετε δίκιο και να είναι περιττός εφόσον στο λήμμα υπάρχουν οι συντεταγμένες, και link που προβάλλει το χάρτη.

Απλά σκέφτηκα πως θα ήταν καλή μια εικόνα που θα ενσωματωθεί στο λήμμα και θα πληροφορεί αμέσως για την θέση.

καλημέρα σας Oleros (συζήτηση) 08:44, 1 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

H τελευταία πληροφορία σχετικά με το Πρότυπο:Location map marker είναι μάλλον αυτό που ψάχνω.

Χρειάζομαι βέβαια χρόνο να πειραματιστώ και να δω πως δουλεύει.

Πάντως ευχαριστώ ιδιαίτερα.

καλό βράδυ Oleros (συζήτηση) 17:07, 3 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Γραμματεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχω συναντήσει πολλές φορές να προσθέτεις την κατηγορία "Γραμματεία". Υπάρχει αντίστοιχη ξενόγλωσση κατηγοριοποίηση και θεωρείς ότι είναι απαραίτητη η προσθήκη αυτής;--Vagrand (συζήτηση) 09:44, 4 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Έκανα αναίρεση στο Νίκος Τεμπονέρας. Εύχομαι να έκανες λάθος. Ελπίζω να μην αφαίρεσες την κατηγορία Κατηγορία:Έλληνες από άλλα λήμματα. Το ότι δεν υπάρχει υποκατηγορία έτοιμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρείται.Vagrand (συζήτηση) 07:56, 5 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Χρήση προτύπων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα...και πάλι ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με τη χρήση προτύπων. Βέβαια στο λήμμα που δημιούργησα ήθελα να βάλω άλλο πρότυπο αλλά δεν το έβρισκα στη σελίδα προτύπων οπότε και πρόσθεσα αυτό που βρήκα. --Xytopap (συζήτηση) 20:01, 7 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Καλό άρθρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Αυτό είναι ένα αξιόλογο άρθρο: Αυστραλιανός πράσινος δενδροβάτραχος, αλλά ποιος τοποθετεί το πρότυπο αξιόλογο άρθρο--Jaguarlaser (συζήτηση) 14:58, 8 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Χομπισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητή Ατλαντία. Η ειρωνεία είναι η ηπιότερη εκδήλωση αγανάκτησης. Και έχει ακριβώς παιδευτικό χαρακτήρα (αφού ο χρήστης είναι καινούριος), αρχής γενομένης από την σωκρατική ειρωνεία. Ο οποίος χρήστης, ως νέος, θα έπρεπε να είναι «μετριότερος» στην επιλογή των θεμάτων του και πολύ προσεκτικότερος στην διατύπωσή του. Σε συγχαίρω για την ευαισθησία σου, την οποία όμως δεν αντιλήφθηκα όταν (νεώτατος χρήστης ων) αντιμετώπιζα χλευασμούς, απειλές κττ. Όσο για την διαγωγή μου ήταν και είναι κοσμιωτάτη.---Pagaeos (συζήτηση) 18:28, 8 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Σχετικά με το καλωσόρισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σ' ευχαριστώ πολύ Atlantia ! Πολύ κατατοπιστικό καλωσόρισμα, και απ' ό,τι φαίνεται θα μου φανεί χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις. Ξέρω κάποια βασικά από φίλους, δεν θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο :-) . Ευχαριστώ, και καλώς σας βρίσκω ! (sorry αλλά έπρεπε να διορθώσω ένα ορθογραφικό στο μήνυμα...). Xenof ppd (συζήτηση) 09:52, 19 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ για την βοήθεια εδώ... Απλώς θα το τσεκάρω αργότερα με κάποιο παίκτη να δω αν είναι όλα οκ.... Ευχαριστώ και πάλι SFriendly.svg --Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 20:25, 26 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Χαρακτικά - Copyright[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Βλέπω ότι στην Ιστοσελίδα του Museo del Prado υπάρχουν υψηλής ανάλυσης εικόνες χαρακτικών του Γκόγια. Οι εικόνες που είναι διαθέσιμες στο Wikicommons είναι αρκετά μικρότερης ανάλυσης. Απ' ότι βλέπω η εικόνα του έργου Ο Κρόνος καταβροχθίζει τον γιο του (όπως και η εικόνα του Σκύλου) έχουν ληφθεί από το site του Πράδο. Μπορώ να ανεβάσω τις εικόνες από τον ιστότοπο του Πράδο στο Wikicommons ή υπάρχει περιορισμός λόγω copyright; Έχει κάποια σχέση αυτό που αναγράφεται - Copyright © 2012Museo Nacional del Prado. Calle Ruiz de Alarcón 23 Madrid 28014 Tel. +34 91 330 2800 Todos los derechos reservados - στο κάτω μέρος του site; Επειδή δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ισχύει στo εν λόγω site όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, αν σου είναι εύκολο, ρίξε μια ματιά και πες μου (λέει κάτι σχετικά με το copyright εδώ;)

ΥΓ: Ήμουν σίγουρος ότι θα ήσουν η πρώτη που θα ψήφιζε (υπέρ ή κατά) για τις Συμφορές του Πολέμου και περίμενα να δω πως σου φάνηκε. Χαίρομαι που σου άρεσε (βέβαια μια μετάφραση είναι ουσιαστικά, αλλά κάτι είναι κι αυτό).SFriendly.gif--Smiley green alien wink.svg Alien ? 03:15, 2 Μαρτίου 2013 (UTC)

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια και τα καλά σου λόγια!--Smiley green alien wink.svg Alien ? 00:00, 4 Μαρτίου 2013 (UTC)

Χαίντελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σ' ευχαριστώ! Ελπίζω να βρω σιγά σιγά και τα υπόλοιπα --Chrysalifourfour (συζήτηση) 11:00, 14 Μαρτίου 2013 (UTC)

Σ' ευχαριστώ και πάλι! Το πρόβλημά μου είναι όχι ότι δεν μπορώ να τα μεταφράσω από τα αγγλικά, αλλά μήπως τυχόν έχει επικρατήσει κάποια άλλη μορφή. Π.χ. η Athaliah προέκυψε ως Γοθολία (!) και ποιος ξέρει πώς έχουν περάσει στην ελληνική γραμματεία... Όπως και νά 'χει, αν προκύψει κάποια ένσταση νομίζω είναι το μόνο εύκολο να το αλλάξουμε.

Κάτι άλλο τώρα, αλλά σχετικό: βλέπω ότι το πρότυπο:Όπερες του Χαίντελ έχει αντιστοιχηθεί με το en:Template:Handel, το οποίο όμως δεν είναι αποκλειστικά για τις όπερες. Μήπως θα ήταν καλύτερο να μετονομαστεί σε πρότυπο:Εργογραφία του Χαίντελ, στο οποίο να ενσωματωθεί το πρότυπο:Ορατόρια του Χαίντελ; Το ξέρω, γίνομαι πολύ ψείρας... SMocking.gif --Chrysalifourfour (συζήτηση) 17:48, 14 Μαρτίου 2013 (UTC)

Να σου πω την αλήθεια, δεν θα με χαλούσε ένα πρότυπο που να τα περιλαμβάνει όλα. Αν και αμφιβάλλω ότι θα γραφτούν τα περισσότερα... Chrysalifourfour (συζήτηση) 18:09, 14 Μαρτίου 2013 (UTC)

Χρυσή Αυγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Κάνε μια απόκρυψη περιεχομένου επεξεργασίας και σύνοψης επεξεργασίας στην επεξεργασία στην οποία έκανα αναίρεση ( 20:09, 16 Μαρτίου 2013‎ 2.86.67.45) και στην προηγούμενη, στο λήμμα της Χρυσής Αυγής--Smiley green alien wink.svg Alien ? 18:36, 16 Μαρτίου 2013 (UTC)

Dasnik[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν ηξερα πως θα πρεπει να αναφερω αυτα που ζητας ,παντως ειναι μια φωτογραφια που εχω παρει μια αλλη ιστοσελιδα.Εφοσον ειναι δημοσιο προσωπο νομιζα πως γινετε να βαλω φωτογραφια.. Να σε ρωτησω επειδη δεν ξερω και πολλα εδω μπορεις να με βοηθησεις σε κατι;

Ταξινομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου. Προσοχή στις ονομασίες των ταξινομικών βαθμίδων - ορισμένες μπορεί να είναι προϊόν Βικιαυτοσχεδιασμού και να μην είναι οι σωστές με βάση την επίσημη ορολογία. Θα ειδοποιήσω και όσους χρήστες ασχολούνται, ειδικά τον Jaguarlaser που έχει συμπληρώσει αρκετές από τις ονομασίες αυτές, και θα τα ξαναελέγξω στο τέλος, ωστόσο για την ώρα μπορείς να τις ελέγχεις από εδώ, περιλαμβάνει περίπου 1500 είδη, αλλά και την Fishbase> Κάτι ακόμα: οι Ακτινοπτερύγιοι δεν θέλουν "ιχθύες" στο τέλος, είναι απλά το όνομα της ομοταξίας. Θα το διορθώσω αυτόματα αργότερα. Φιλικά Badseed απάντηση 18:20, 23 Μαρτίου 2013 (UTC)

Για τα κλυπεόμορφα έχω μόνο μια ref από Livepedia (από το αρχικό υλικό της, το εγκυκλοπαιδικό λεξικό), κάτι ακόμα νομίζω είχα βρει αλλά τώρα δεν το έχω πρόχειρο. Ωστόσο ετυμολογικά σωστό πρέπει να είναι, εγώ τουλάχιστον είμαι σχετικά σίγουρος, οπότε βάλτο στην κατηγορία κι έτσι κι αλλιώς θα τα ξαναδούμε όλα αυτά... Το σαρκοπτερύγιοι ιχθύες το έχεις και από ΥΠΕΚΑ/CITES οπότε προχωράς :) Δεν με πρήζεις, η ταξινομία στα ελληνικά είναι πονεμένη ιστορία εντός και εκτός Βικιπαίδειας, οπότε θα χρειαστεί αρκετή δουλίτσα.... Πάντως νομίζω ότι θα λυθεί δια της παραδοσιακής μεθόδου δηλ. επίσκεψη σε βιβλιοθήκη για "σκληρή βιβλιογραφία"... - Badseed απάντηση 18:57, 23 Μαρτίου 2013 (UTC)

Διόρθωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η 15η Μαρτίου έχει περάσει. [5] Δεν είδα ότι μετά διορθώθηκε :Ρ. --C Messier 18:54, 2 Απριλίου 2013 (UTC)

Κλείσιμο αξιολόγων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα

Διαφωνώ για το κλείσιμο της συζήτησης αξιολόγου για το λιοντάρι για μικρή συμμετοχή. Εκφράστηκαν δικαιολογημένες αρνητικές απόψεις, ενώ το λήμμα δεν βελτιώθηκε. Έχει νόημα να βάλεις από κάτω τρια κατά όταν αρκεί και ένα. Το ίδιο ισχύει και για το γερμάνιο. Όταν ο χρήστης λέει ότι δεν είναι έτοιμο και ψηφίζει κατά νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη αρνητική ψήφος περιτεύει. Γενικά, πιστεύω ότι η αρνητική ψήφος (που είναι δικαιολογήμενη) χάνεται όταν το κλείσιμο λέει ότι δεν υπήρχε σημμετοχή. Δηλαδή, αν είχαν ψηφίσει δέκα άτομα θετικά θα είχε κλείσει θετικά;

ΥΣ. Δεν θέλω να σου κάνω κύρηγμα, αλλά λέω τι πιστεύω. --C Messier 08:29, 3 Απριλίου 2013 (UTC)

Και ρωτώ. Αν είχαν ψηφίσει θετικά δέκα άτομα στο λιοντάρι και ένας αρνητικά λέγοντας ότι δεν είναι πλήρες γιατί λείπει αυτό και αυτό, θα ανακύρησες το λήμμα αξιόλογο;

  • ΥΣ. Αν κοιτούσες την πρώτη συζήτηση, θα βλέπες ότι ο πρώτος χρήστης που είπε ότι δεν είναι πλήρες ήταν αυτός που το μετέφρασε (ο Egmontaz) και ουσιαστικά επισήμανα ότι ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί η μετάφραση. --C Messier 07:17, 4 Απριλίου 2013 (UTC)

Χριστός Ανέστη!!--Στέλιος * 21:54, 4 Μαΐου 2013 (UTC)

Γεια σας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hi, I need these articles is corrected, if you can help improve thereof appreciate your help but you people know people who can improve these articles?. Thank you very much for your attention: Guatimac, Μούμιες Γουάντσε, Στήλη της Zanata.

Γεια σας, χρειάζομαι αυτά τα άρθρα διορθώνεται, αν μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση αυτών εκτιμούμε τη βοήθειά σας, αλλά εσείς οι άνθρωποι γνωρίζουν τους ανθρώπους που μπορούν να βελτιώσουν αυτά τα άρθρα;. Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.--81.36.123.96 15:38, 12 Μαΐου 2013 (UTC)

Elanus[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το αστέρι! Μου δίνετε κουράγιο... Elanus (συζήτηση) 08:39, 5 Ιουνίου 2013 (UTC)

Διαγραφές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΟΚ, ευχαριστώ! --IM-yb (συζήτηση) 16:54, 7 Ιουνίου 2013 (UTC)

Καλημέρα, μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει στην εισαγωγή του λήμματος για το Μαρκόπουλο... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:11, 8 Ιουνίου 2013 (UTC)

Παρακαλώ, εάν είναι δυνατόν, μετακινήστε με κάποιο τρόπο (ανακατατεύθυνση, διαγραφή) τη σελίδα "Συκολόγος (πτηνό)" στη νέα σελίδα "Συκοφάγος" που είναι και η ονομασία που χρησιμοποιείται επίσημα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Elanus (συζήτηση) 10:12, 28 Ιουνίου 2013 (UTC)

Elanus[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαρίστως να μεταφέρω το όνομα "Συκολόγος" στο δικό μου λήμμα, ελπίζοντας ότι υπάρχει στη μοναδική πηγή βιβλιογραφίας (Εγκυκλοπαίδεια Μαλλιάρης-Παιδεία) που χρησιμοποιήθηκε, διότι στη δική μου -πολύ μεγάλη και επιστημονικά εξειδικευμένη βιβλιογραφία- δεν υπάρχει πουθενά η συγκεκριμένη ονομασία. Όσο για την πληροφορία για το χρώμα των αυγών, ας μου επιτραπεί να εξακολουθώ να διατηρώ τον άγραφο κανόνα, που επιθυμεί και η ΕΟΕ, να μη διοχετεύω ποτέ πληροφορίες για αυγά -και τις περισσότερες φορές για τους νεοσσούς- για ευνόητους λόγους, όπως πιθανόν έχετε παρατηρήσει στα λήμματά μου. Σας ευχαριστώ πολύ Elanus (συζήτηση) 18:52, 2 Ιουλίου 2013 (UTC)

  • Ευχαριστώ για τις ευχές. --C Messier 19:13, 19 Ιουλίου 2013 (UTC)

Greek help needed[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hello Jimmyscy, I'm contacting you because we need some Greek translators to help with the deployment of the new VisualEditor on el.wikipedia. There are help pages, user guides, and description pages that need translating, as well as the interface itself. The translating work is going on over on MediaWiki: Translation Central. I also need help with a personal message for the Greek Wikipedians. If you are able to help in any way, either reply here, or head over to TranslationCentral. Thanks for your time, PEarley (WMF) (συζήτηση) 18:26, 22 Ιουλίου 2013 (UTC)

Εγνατία Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ειδά ότι στις 1 Απριλίου 2012 είχες διαγράψει το λήμμα Εγνατία Τηλεόραση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, θυμάσε (μήπως) τι περιεχόμενο είχε αυτό το λήμμα, επειδή έχω σκοπό να δημιουργήσω το λήμμα με τίτλο "Εγνατία Τηλεόραση" αυτές τις μέρες. Ευχαριστώ! George23820 (συζήτηση) 20:02, 29 Ιουλίου 2013 (UTC)

Σελίδα Καλοσωρίσματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια Atlantia! Πρόσφατα παρατήρησα μια νέα σελίδα σελίδα καλοσωρίσματος π.χ εδώ

Πλέον αυτή θα χρησιμοποιείται; Ευχαριστώ !--Κωνσταντίνος13 - συζήτηση 07:01, 8 Αυγούστου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ! --Κωνσταντίνος13 - συζήτηση 08:09, 9 Αυγούστου 2013 (UTC)

Η Στέψη της Παναγίας Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας, αλλά το σωστό είναι Έργα ζωγραφικής του Ραφαήλ Σάντσιο. Όχι Σάντσο. Σας ευχαριστώ. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dkat (συζήτησησυνεισφορά) .

Κατηγορίες γραμματείας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησα άλλες κατηγορίες που δεν αναφέρονται στα συγγραφικά έργα με έμφαση στη χώρα αλλά στην γλώσσα. Για παράδειγμα στην ελληνική γραμματεία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα [Χώρα], αλλά γίνεται έμφαση στην ελληνική γλώσσα [Γλώσσα], ομοίως στην αγγλική γραμματεία δεν περιλαμβάνεται η Αγγλία [Χώρα (Έδαφος του Η.Β.)] αλλά γίνεται έμφασγ στην αγγλική γλώσσα. Έτσι περιλαμβάνονται στην ελληνική γραμματεία έργα Κυπρίων, και στην αγγλική γραμματεία έργα Βρετανών, Αμερικανών κ.ά. Αναμένω το σκεπτικό σου όταν θα είσαι έτοιμος, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα που θα μας οδηγήσει στο τι τελικά εννοούμε "γραμματεία".--Vagrand (συζήτηση) 18:48, 12 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

αεμ πολυβιος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

καλημέρα είμαι ο διαχειριστής του blog της αεμ Πολύβιος πως και ενδιαφέρθηκες για να μας βάλεις στην βικιπαιδεια; τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να το ενισχύσουμε; Δρακόπουλος Ιορδάνης jordrako@gmail.com 79.131.231.222 06:25, 18 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Αποστολικό Παλάτι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα!, Σε ευχαριστώ για την βοήθεια! 23x2 (συζήτηση) 07:23, 20 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ πολύ, τα διόρθωσα όλα.SFriendly.svg --Κωνσταντίνος13πες μου 13:04, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Ρίξε μια ματιά στα αστέρια σου. Θα στο έδινα εδώ, αλλά δεν ήξερα μήπως θες κατευθείαν εκεί. --Κωνσταντίνος13πες μου 13:09, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Text editor[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Atlantia. Θέλω να σε ρωτήσω για το "σωστό" του τίτλου της κατηγορίας Κατηγορία:Διορθωτές κειμένου (γιατί μπερδεύτηκα) μια και είσαι του χώρου. Μήπως θα ήταν καλύτερο να γίνει "Επεξεργαστές κειμένου", το αναφέρει και στο Βικιπαίδεια:Μετάφραση όρων πληροφορικής "text editor - επεξεργαστής κειμένου, διορθωτής κειμένου, κειμενογράφος" (πρώτο το 'επεξεργαστής κειμένου'), στο Βικιλεξικό επεξεργαστής κειμένου= text editor και το google έχει περισσότερα αποτελέσματα. Ακόμη, το επεξεργαστής κειμένου ανακατευθύνει στο word processor που είναι κάτι άλλο, τη στιγμή που το διορθωτής κειμένου είναι red link. Τι λες, να μετονομαστεί η κατηγορία (τώρα που είναι μικρή) ή όχι; --Divineale (συζήτηση) 13:20, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

O.k. Atlantia, θα ενημερώσω τον Gf uip (δημιουργός της Κατηγορίας) και αν επίσης συμφωνήσει βλέπουμε και κάνουμε τις αλλαγές. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.--Divineale (συζήτηση) 14:38, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)
Ο όρος word processor [6] (επεξεργαστής κειμένου) αναφέρεται σε προγράμματα σαν το Word, με τα οποία ο χρήστης δημιουργεί κείμενα με μορφοποίηση, χρώματα, γραμματοσειρές, σελιδοποίηση, κλπ («έγγραφα» δηλαδή, για αυτό και υπάρχει και ο όρος επεξεργαστής εγγράφου). Αντίθετα, text editor [7] είναι ο διορθωτής κειμένου, όπως το Notepad (Σημειωματάριο) των Windows ή το gedit του GNOME, που διορθώνουν μόνο απλό κείμενο. Μάλλον πρέπει να διορθωθούν το Βικιλεξικό και το λεξικό όρων πληροφορικής και να φτιάξουμε και μια Κατηγορία:Επεξεργαστές κειμένου για να βάλουμε εκεί το Microsoft Word και όσα άλλα φτιαχτούν στο μέλλον (WordPad, LibreOffice Writer, κλπ.). Gf uip (συζήτηση) 15:07, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)
Επίσης η teleterm δίνει «συντακτήρας κειμένων» (που δεν χρησιμοποιείται πολύ στην πράξη) και η αγγλική λέξη editor αντιστοιχεί στην ελληνική λέξη διορθωτής. Η πρόταση όμως της Atlantia για επεξεργαστής απλού κειμένου [8] φαίνεται να κολλάει καλά με τον διαδεδομένο όρο επεξεργαστής κειμένου, μπορούμε να μεταφράσουμε έτσι την κατηγορία. Το Βικιπαίδεια:Μετάφραση όρων πληροφορικής για τις μεταφράσεις του text editor δεν έχει καμία παραπομπή (όπως λέει στο πάνω μέρος της σελίδας ότι είναι το σωστό), άρα δεν ξέρω πόση σημασία μπορεί να δώσει κανείς στους μεταφρασμένους όρους και στη σειρά τους. Gf uip (συζήτηση) 15:46, 22 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Γεια σας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλούν την ελληνική γλώσσα, γιατί μου γλώσσα είναι τα ισπανικά. Θα σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βελτιώσει αυτά τα άρθρα. Σε μερικούς τίτλους να μεταφραστεί σωστά, σας ευχαριστώ πολύ: Guatimac, Στήλη της Zanata, Μούμιες Γουάντσε.--CanaryIslands (συζήτηση) 14:23, 23 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Γεια σας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλούν την ελληνική γλώσσα, γιατί μου γλώσσα είναι τα ισπανικά. Θα σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βελτιώσει αυτά τα άρθρα. Σε μερικούς τίτλους να μεταφραστεί σωστά, σας ευχαριστώ πολύ: Guatimac, Στήλη της Zanata, Μούμιες Γουάντσε.--CanaryIslands (συζήτηση) 16:18, 23 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Χαλκοκουρούνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Το θέμα της Συστηματικής Ταξινομικής είναι εξαιρετικά περίπλοκο και, διαφωνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Ωστόσο, στα ζητήματα Ονοματολογίας οι πλέον ειδικοί βρίσκονται στον Τομέα Συστηματικής Ταξινομικής του Τμήματος Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και όχι στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Άλλωστε, οι σημαντικότεροι προσδιορισμοί ζώων και -κυρίως- φυτών, γίνονται εκεί και, από εκεί λαμβάνονται οι πληροφορίες.

Για το συγκεκριμένο θέμα της οικογένειας «Coraciidae», δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως -ετυμολογικού περιεχομένου- δικαιολογία για τη μετάφραση ως «Κορακοφωνίδες», στοιχείο που, εάν προσέξατε, το αναφέρω στις "Σημειώσεις" του συγκεκριμένου λήμματος. Το πρόβλημα είναι ότι τα διάφορα sites, που απλώς αναπαράγουν πληροφορίες, όχι μόνον δεν έχουν γνώσεις Συστηματκής Ταξινομικής, αλλά αρκετές φορές δεν προσέχουν τί αντιγράφουν. Για παράδειγμα, ένα site με σχετικά μεγάλη επισκεψιμότητα είναι το "Κατάκαλη", όπου όμως το συγκεκριμένο είδος, αναφέρεται λανθασμένα ότι ανήκει στην κατηγορία (;) -προφανώς δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για Τάξη- Κορακόμορφα, ενώ το σωστό είναι Κορακ-ι-όμορφα. (http://www.katakali.net/drupal/?q=korakoeidi/xalkokoyroyna). Θέλω να πω, ότι γίνονται λάθη ακόμη και σε ήδη δημοσιευμένα sites, που κάποιος θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για να στηρίξει την άποψή του. Όμως, γιατί άραγε δεν μεταφράζουν την Τάξη ως ...«Κορακοφωνιδόμορφα» κατ' αντιστοιχίαν με την Οικογένεια «Κορακοφωνίδες»;;; Απλούστατα, διότι κάτι τέτοιο θα άγγιζε τα όρια του γελοίου! Δυστυχώς, η ελληνική Βικιπαίδεια βρίθει από τέτοιου είδους κωμικές μεταφράσεις, που έχουν γίνει από ανθρώπους μη επιστήμονες, ή που δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ιδιαίτερα στον τομέα της Συστηματικής Ταξινομικής, όπου ο καθένας γράφει στην κυριολεξία ό, τι του «κατέβει»!

Είναι προφανές ότι η μετάφραση του εξαιρετικού καθηγητή Όντρια (Πανεπιστήμιο Πατρών), του οποίου τα συγγράματα αποτελούν σημαντικές πηγές, αποσκοπούσε στο να μη γίνεται σύγχυση με το γράμμα «ι», γι αυτό θέλησε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μετάφραση, που επαναλαμβάνω, είναι απολύτως τεχνητή.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο με αναφορά στη σωστή μετάφραση «Κορακιίδες», για να στηρίξω την άποψή μου. Οπότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε, μέχρι νεωτέρας, καταλαβαίνω τη θέση της βικιπαίδειας, όμως το σωστό είναι: όταν δεν υπάρχει καμία γλωσσολογική βάση, ακολουθούμε την απ' ευθείας μετάφραση από τα Λατινικά.

Ευχαριστώ πολύ και, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ονοματολογικής φύσεως ζητήματα Συστηματικής Ταξινομικής.

Elanus (συζήτηση) 19:13, 28 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Ευτυχώς![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευτυχώς που η Ελληνική Βικιπαίδεια διαθέτει κάποιους -ελάχιστους- χρήστες/διαχειριστές, όπως εσάς, τον Tzavaras, τον Focal Point και τον C Messier, που κατανοούν και αποδέχονται την -πάντοτε τεκμηριωμένη- άποψη και δεν μπαίνουν σε αδιέξοδες βικι-λογομαχίες σαν αυτές που βλέπω κατά κόρον στα forums, γιατί αλλιώς ...καήκαμε! Ευχαριστώ Elanus (συζήτηση) 15:59, 29 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Ανάρτηση αρχείου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειά και χαρά σου. Πες μου σε παρακαλώ τι πρέπει να γίνει εδώ, καθώς εάν κατάλαβα σωστά υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γενικά μπερδεύομαι με τα πνευματικά δικαιώματα, τις άδειες χρήσεις κλπ, οπότε αποφεύγω τις αναρτήσεις. Ευχαριστώ και χαιρετώ.
Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 00:57, 30 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Μερσί για τη διαφωτιστική απάντηση. Δυστυχώς, ο εικονιζόμενος είναι μάλλον αδύνατον (SFriendly.svg) να βοηθήσει, ενώ η φωτογραφία πρόκειται για μία απλή ταυτότητας/διαβατηρίου, οπότε τρέχα γύρευε το φωτογράφο (πέραν του ότι μπορεί κάλλιστα να βγήκε σε αυτόματο μηχάνημα της Ομόνοιας). Ο δε ιστότοπος από τον οποίο βρέθηκε... σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με άδειες χρήσης (καίτοι εξαιρετικά σοβαρός στο αντικείμενο που πραγματεύεται).
Μήπως βοηθά το γεγονός ότι συμπτωματικά η συγκεκριμένη φωτογραφία (μόνη διαθέσιμη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στο δίκτυο) υπάρχει στο εσώφυλλο ενός βιβλίου του; Άλλη λύση που μπορώ να σκεφθώ, είναι η οικογένειά του (κατά τύχη, τους γνώρισα πρόσφατα) και άρα δικαιούχοι μετά θάνατον, να δηλώσουν ότι παραχωρούν στη Βικιπαίδεια τη χρήση της (κάτι εξαιρετικά αίωλο, καθώς ο οποιοσδήποτε -π.χ εγώ- μπορεί να εμφανιστεί με λογαριασμό-κλώνο ως ο Δαλάι Λάμα και να πει κάντε ότι θέλετε με τις φωτογραφίες του πατέρα μου). Μία τελευταία είναι να σκαναριστεί η φωτό από το βιβλίο και να επιφορτωθεί με δημιουργό εμένα και αιτιολογία εύλογης χρήσης ότι είναι ο μοναδικός τρόπος απεικόνισης του δεδομένου ατόμου στο λήμμα που το αφορά (ίδια με εδώ και εδώ).
Επί του γενικού τώρα, η περίπτωση για την απλή φωτογραφία-πορτρέτο (μόνο πρόσωπο και χωρίς φόντο - άρα τι είδους πνευματικά δικαιώματα μπορεί να εγείρει ο φωτογράφος, που επιπρόσθετα πληρώθηκε για τη λήψη της;) δεν περιλαμβάνεται στον "Οδηγό αδειών χρήσης για εικόνες", αντίθετα αποθαρρύνεται μάλλον στην "Εύλογη Χρήση" (τέλος της ενότητας Παραδείγματα: Απλή εικονογράφηση λήμματος και πορτρέτο προσώπου σε λήμμα για το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν αποτελούν "εύλογη χρήση"). Όμως τι πιο απαραίτητο για τον αναγνώστη ενός βιογραφικού λήμματος, από το να δει πώς στο καλό μοιάζει/έμοιαζε ο βιογραφούμενος, ιδιαίτερα όταν ο τελευταίος πρόκειται για άτομο εκτός άμεσης επικαιρότητας και άρα ο πρώτος δεν έχει εικόνα του μέσω των ΜΜΕ;
Θεωρώ ότι πάνω στο θέμα υπάρχει κενό στην Πολιτική της Βίκι ή μάλλον αδικαιολόγητη αυστηρότητα (μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά), δεδομένου ότι δεν μιλάμε παρά για απλές φωτό-πορτέτα που πιθανότατα δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Η δε ανάρτησή τους, επ' ουδενί δεν θέτει ζήτημα προσωπικών δεδομένων (οι φωτογραφούμενοι πόζαραν, εάν όχι με πρωτοβουλία τους, τουλάχιστον οικειοθελώς και πολλοί χρησιμοποίησαν τις φωτό σε έργα τους ή για προβολή τους) και βασικά υπηρετεί καθαρά ενημερωτικούς σκοπούς, όπως άλλωστε και το λήμμα της Βίκι (και η ίδια στο σύνολό της).
Ελπίζω απλά να μου διαφεύγουν κάποιες άλλες διαστάσεις (και κίνδυνοι) του θέματος, οπότε πάω πάσο.
Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 15:41, 30 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Καλό μήνα και σε εσένα και σ' ευχαριστώ για το χρόνο. Απολύτως κατανοητά όσα έγραψες - εξακολουθώ όμως να έχω ενστάσεις για τις απλές φωτό-πορτρέτα που δείχνουν μόνο πρόσωπο και καθόλου φόντο (άρα δεν υπάρχει εικαστικό ζήτημα) και εκεί πήγαινε το ξερά-χλωρά (δηλαδή να μην αντιμετωπίζονται από τη Βίκι όπως οι άλλες φωτό-έργα). Πόσο μάλλον όταν κάποιος έχει δημοσιοποιήσει την ίδια αυτή εικόνα σε ένα δικό του έργο, για το οποίο επιπρόσθετα γίνεται αναφορά στο λήμμα.
Εν πάση περιπτώσει κι επειδή κατέχεις το αντικείμενο και πιθανότατα το έχεις ξαναδιαχειριστεί στο παρελθόν, ποιά από τις τρεις λύσεις προτείνεις; Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 09:21, 1 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Κιχλίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευτυχώς, τα πράγματα είναι απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση: Η λέξη «Turdus» μεταφράζεται θαυμάσια στα ελληνικά ως «Κίχλη», επομένως δεν είναι ανάγκη να υπάρχει απόδοση από τα λατινικά ως «Τουρδίδες». Όσο για τη λέξη «Κοτσιφίδες», (εκτός των άλλων το «ι» με γιώτα, δηλαδή το πουλί λέγεται ...«Κότσιφας»!) αυτό μάλλον είναι ...εφεύρεση αυτού που το έγραψε. Επομένως η οικογένεια πρέπει να καταχωρηθεί ως «Κιχλίδες».

Όσο για τη συμφωνία με το site του Γεωπονικού για τη λέξη «Κιγκλίδες», δεν είναι έτσι τα πράγματα, διότι εάν προσέξατε, την αναφέρει ως «Κινκλίδες». Όμως στο λήμμα «Νεροκότσυφας», εξηγώ με λεπτομέρειες και -ευτυχώς- υπάρχουν αδιαμφισβήτητες γλωσσολογικές παραπομπές, ότι η ρίζα είναι η αρχαία λέξη «Κίγκλος» (και όχι «Κίνκλος»).

Δυστυχώς, όσο βλέπω τα λήμματα ζωολογίας και βοτανικής στη Βικιπαίδεια, τόσο ανακαλύπτω αναρίθμητα λάθη, όχι μόνον ονοματολογικά -πράγμα που κατά κάποιο τρόπο μπορεί να είναι και αναμενόμενο λόγω της «απόμακρης» φύσης του αντικειμένου- αλλά επίσης λάθη επιστημονικά, γραμματικά και συντακτικά. Τα άρθρα είναι γραμμένα με τη λογική «άντε να τελειώνουμε!» Τι να πρωτοδιορθωθεί από αυτά τα κατεστραμμένα λήμματα, που έχουν γραφεί απλώς για να αυξάνει η ...ταρίφα του αριθμού των λημμάτων του χρήστη;;; Ευχαριστώ Elanus (συζήτηση) 08:12, 1 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

από αΝώΔυΝος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σας. Νομίζω και το λήμμα Μιχάλης Τσαουσόπουλος χρειάζεται επέκταση, όπως κάνατε για το Κώστας Χαριτοδιπλωμένος. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 09:20, 9 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Αρτέμης-Ευθύμης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν αμφιβάλω... Το κακό όμως είναι ότι σε μια τέτοια διαδικασία η εγκυκλοπαιδικότητα αποδεικνύεται πανεύκολα (αναφορές και κριτήριο περί αριθμού δίσκων), οπότε και το ζήτημα που ανέφερα στην σήμανση του λήμματος θα αγνοηθεί παντελώς... Διαλέγουμε και παίρνουμε... Και οι δύο επιλογές έχουν υπέρ και κατά... Εγώ, πάντως επιμένω στην πρώτη... Η σήμανση παραμένει και αν κάποιος διαχειριστής, ή απλός χρήστης, το λυπηθεί, τότε, το επεκτείνει... Το σενάριο γνωστό κι έχει πετύχει κατά το πρόσφατο παρελθόν... Φιλικά...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:49, 10 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Αγαπητή Ατλάντια καλημέρα, γι'αυτό εδώ τί γνώμη έχεις??? Πέταμα ή διατήρηση ???--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:32, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Πρόλαβε ο Τάσος...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:50, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Προφανώς και πρόλαβα. Η Βικιπαίδεια δεν είναι βάθρο έκφρασης απόψεων και η παρουσία παρόμοιου κουτιού χρήστη είναι σαφέστατη παραβίαση πολιτικής. Διαγραφή λοιπόν χωρίς καμία συζήτηση, αλλιώς να φτιάξω κι εγώ ένα κουτί χρήστη να λέει ότι είμαι οπαδός του τάδε ή του δείνα κόμματος. --Ttzavarasσυζήτηση 21:01, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Φραγή στον χρήστη αυτόν λόγω απαράδεκτου ονόματος πλιζ... Ευχαριστώ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:47, 21 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μαζικές διαγραφές από Αντιγόνη και Φόκαλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίδια σταθμά για χρήστες και διαχειριστές. Όμως παρόλο που δημιουργείς και εσύ κατηγορίες με ένα λήμμα, έχω δεχθεί τελευταία πολεμική από την Αντιγόνη και τον Φόκαλ. Διαγράφουν μαζικά κατηγορίες με ένα λήμμα και θεωρώ ως διαχειρίστρια ότι πρέπει να πάρεις θέση. Δες Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών#Χρήστες Αντιγόνη και Focal. Έχει προβεί σε μια σταυροφορία μαζικών διαγραφών. Οφελεί άυτό την Βικιπαίδεια;--Vagrand (συζήτηση) 21:00, 27 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Καθεδρικός Ναός Τιν Καν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hello Atlantia, A sign went up on my article yesterday after I added Κράτος των Ρως to external links. I only added it for further elucidation of the term Rus or Ruthenian, for anyone interested into looking further into its origin. If it is not appropriate, you can remove it. There was also some complaint about the language of the article. If the grammar can be improved from your end, any help you can give me would be much appreciated. It is a translation of the english: Tin Can Cathedral. The church in the article was also known as the Scrap-Iron Cathedral, and you may change the title of the article if you wish. I am not fluent in Greek and did the best I could. When you have a chance to take a look at it, can you let me know if you can help? Thank you. Nicola Mitchell (συζήτηση) 12:45, 4 Δεκεμβρίου 2013 (UTC) P.S. If you have a chance to look at it, could you also check the brief biographical adjoining article Κύριλλος Τζένικ? I put it up at the same time as the main article. Thank you.

Ομοιομορφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σχετικά με την ομοιομορφία σε αθλητικά πρότυπα, σκέφτηκα πως είναι καλύτερο να είναι χρωματισμένα μόνο τα πρότυπα που αφορούν τις ομάδες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι θα φαίνονται και ποιο ομοιόμορφα τα πρότυπα και θα τονίζεται το πρότυπο με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αν έχεις αντίθετη άποψη, το συζητάμε, αλλιώς να προχωρίσω στην επαναφορά του προτύπου Ελληνική καλαθοσφαίριση χωρίς χρώματα. --IM-yb (συζήτηση) 15:49, 14 Δεκεμβρίου 2013 (UTC)

Ανακατευθύνσεις - ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αν μπορείτε να βοηθήσετε ρίξτε μια ματιά εδώ πέρα. Ευχαριστώ.--Kokkinia (συζήτηση) 13:24, 10 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

download[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

if interested http://www.getty.edu/publications/virtuallibrary/index.html --The Elder (συζήτηση) 21:57, 28 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Στρυμωνικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είχες δίκιο σε άλλο χρήστη απευθύνονταν.

Δεν προσπαθώ να κάνω τον αυστηρό, απλά τον προετοιμάζω για τα χειρότερα, γιατί αν συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα, θα του διαγράψουν τα λήμματα, όπως είχα πάθει εγώ στην αρχή, και δεν ήξερα από πού μου ήρθε. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 20:18, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 16:54, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Χαρακτηρισμοί από πολλαπλές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μιας και ανέφερες διεθνή δημόσια πρόσωπα και λήμματα για αυτούς και τις πράξεις τους, έχε υπόψιν πως οι αυτούσιοι χαρακτηρισμοί είναι διαφορετικοί από την παράθεση γεγονότων. Ο Μπους τζούνιορ για παράδειγμα έχει γίνει απίστευτα αξιομνημόνευτος ως βλαξ. Θυμάμαι πολύ καλά, παρ' όλη τη σωρεία των πηγών που επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό, πως δεν επιτράπηκε να παραμείνει ο χαρακτηρισμός σε λήμμα στην ελληνική.   ManosHacker 16:33, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Χρήστης:Atlantia/Αντιγονίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Έβγαλα το Χρήστης:Atlantia/Αντιγονίδες από το λήμμα Δημήτριος ο Πολιορκητής αφού το έχεις ακόμα σε υποσελίδα σου και όχι στο namespace «Πρότυπο:». Μου φαίνεται αρκετά πιο χρήσιμο από το Πρότυπο:Αντιγονίδες αλλά καθώς είσαι ενεργή χρήστης δεν θα ήθελα να το μεταφέρω εγώ στον χώρο που πρέπει, ασχέτως που τυπικά δεν θα παραβίαζα κάποιο κανόνα. Καλή συνέχεια!

Επίσης όταν το μεταφέρεις, είτε διόρθωσε αν θες κάποιους συνδέσμους σε σελίδες αποσαφήνισης και κάποιους άλλους σε σελίδες ανακατεύθυνσης (καθώς αν μείνουν δεν θα μαυρίζει ο σύνδεσμος όταν βρίσκεται κανείς στο οικείο λήμμα) είτε μπορείς να μου κάνεις πινγκ να το φτιάξω εγώ ευχαρίστως. →Geilamir (συζήτηση) 10:36, 17 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Πανσερραϊκός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι παραλογιζεσαι με το θέμα του πανσερραικου. Ούτε ξέρεις τι έγινε από αυτούς τους ανθρώπους άλλωστε τα γεγονότα αυτά έχουν γραφτεί στον τοπικό τύπο. Θα σου πρότεινα να ασχολείσαι με θέματα που γνωρίζεις ή να ερευνας πριν τροποποιήσεις άρθρα. Σταματά να εισαι εμμονικη και δεν έχεις ιδέα από ποδόσφαιρο. Για τους Σερραίους αυτό που έγινε ισοδυναμει με βιασμό. Εσύ υπερασπίζεσαι τον βιαστή. Τον βιαστή και τους συνεργούς του τους εκθέτουμε με ονοματεπώνυμο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Iakxos (συζήτησησυνεισφορά) .

Θα σας πρότεινα επειδή είναι Σάββατο βράδυ να πάτε μια βόλτα να ξεσκασετε και αύριο με καθαρό μυαλό να αναθεωρήσετε την γνώμη σας. Η ελευθερία της άποψης είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας και η διαγραφή σχολίων θυμίζει δικτατορία και φασισμό . Θα σας πρότεινα επίσης να μην ασχολείστε με το ποδόσφαιρο είναι άθλημα (δυστυχώς) ανδρικό και μόνον.. Και ο Πανσερραϊκός δεν χρειάζεται κανέναν Αθηναίο προστάτη. Iakxos

Σεξιστικο σχόλιο ; Δεν νομίζω. By the book ούτε μια στο εκαττομυριο. Λυπάμαι για την υποκειμενικότητα σου που κατα τα αλλά απεχθανεσαι στους άλλους. Πραγματικά λυπάμαι. Η χρήση φραγης είναι δικαίωμα του διαχειριστή. Σε προκαλώ εφόσον νομίζεις θιγμένη να κανείς χρήση του δικαιώματος σου. Iakxos

Δυστυχώς το χιούμορ σας δεν εκτιμήθηκε. Και όπως είπε και ο θρυλικός Αλεφαντος "μάθε μπαλιτσα". Επίσης το δυστυχώς εντός παρενθέσεως δεν το καταλάβατε. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Η νοημοσύνη είναι γένος θηλυκού ελπίζω αυτό να μην αποτελεί σεξιστικο σχολιο.

Συγνώμη υπογραφή Iakxos

Επίσης υπάρχει και η τελεια στην συζήτηση. Επειδή εγώ έχω να κάνω καλύτερα πράγματα απόψε atlantia θα μου επιτρέψεις να σε αφήσω παρέα με τον η/υ σου. Τέλος συζήτησης Iakxos

Hello Atlantia, please, need help[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας, είμαι πολύ νέος εδώ στην ελληνική Wikipedia,  και νομίζω ότι χρειάζεται βοήθεια με τη σελίδα μου!

σελίδα: https://el.wikipedia.org/wiki/The_Beef_Seeds

Έλαβα αυτό το μήνυμα στην κορυφή:

Αυτό το λήμμα πιθανόν να καλύπτει τα κριτήρια ταχείας διαγραφής. Η αιτία που δόθηκε είναι: μη εγκυκλοπαιδικό Αν διαφωνείτε με την ταχεία διαγραφή της, εξηγήστε τους λόγους στη σελίδα συζήτησής της. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να διορθώσετε τη σελίδα ώστε να μη διαγραφεί, μπορείτε να αφαιρέσετε αυτή τη σημείωση, αλλά όχι αν έχετε δημιουργήσει εσείς τη σελίδα.

Αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Παρακαλώ να με βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το μήνυμα.

Είδα οι λέξεις << γρήγορη διαγραφή >> άπου στο μήνυμα. Ως εκ τούτου, θα ήθελα τη βοήθεια πολύ σύντομα, σας παρακαλώ, δεν θέλω να χάσουν τη σελίδα μου.

Ευχαριστω παρα πολυ!!

e-mail: rafagon726@live.com Wikipedia: Rafagon726

--Rafagon726 (συζήτηση) 08:53, 25 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Δεν είναι Σοράλ η ομάδα αλλά Κοράλ, όπως η Χορωδία στα γαλλικά... SMocking.gif --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:55, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Επίσης, Ελάν Μπερνέ Παού-Ορτίζ ==> Ελάν Μπεαρναί Πω-Λακ-Ορτέζ --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:59, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ελάν Σαλόν ===> Ελάν Σπορτίφ Σαλονναί --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:03, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Επίσης Πεϊγιάντ===>Παγιάντ --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:29, 30 Μαρτίου 2014 (UTC)

Ευχαριστίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Έγραψα το λήμμα γιατί νομίζω ότι έλειπε το συγκεκριμένο θέμα από τη Βικιπαίδεια. Ελπίζω, μόνο, να μπορεί να γίνει κατανοητό διότι έχει πολλή ορολογία -αναπόφευκτα-.

Με εκτίμηση

Elanus (συζήτηση) 08:47, 10 Ιουνίου 2014 (UTC)

commonscat[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητή Atlantia καλημέρα,

Βλέποντας την συνεισφορά σου εδώ θα ήθελα να σου επισημάνω ότι το πρότυπο:commonscat τραβάει δεδομένα από τα wikidata πλέον. Οπότε δεν ήταν απαραίτητο το {{commonscat}} να γίνει {{commonscat|Plastic surgery}} στην προκειμένη περίπτωση. Ο τρόπος αυτός είναι πιο απλός, γρηγορότερος, (δοκίμασέ το και θα δεις) και διατηρεί τον σύνδεσμο προς τα commons ενήμερο στις περιπτώσεις μετονομασίας ή διαγραφής της κατηγορίας εκεί. Αυτό μακροπρόθεσμα θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των λημμάτων που έχουν νεκρό ή οδηγούν σε soft redirected σύνδεσμο στα commons.

Βέβαια αν υπάρχει λόγος σε ένα λήμμα να βάλεις σύνδεσμο διαφορετικό από αυτό που υπάρχει ήδη στα wikidata, μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας το {{commonscat|άλλος σύνδεσμος}}. Αυτά… Καλή συνέχεια!--Nikosguard συζήτηση 09:19, 19 Ιουνίου 2014 (UTC)

Αυτοκρατορικός Πιγκουίνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σου αφιερώνω το νέο μου λήμμα, επειδή πάντοτε δείχνεις ενδιαφέρον για τα -κατά πολλούς- δυσνόητα άρθρα μου.

Με εκτίμηση

Elanus (συζήτηση) 11:30, 29 Ιουνίου 2014 (UTC)

Καλαθοσφαίριση Ανδρών Αιγάλεω Α.Ο.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξαιρετική δουλειά, σας συγχαίρω! Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:08, 14 Ιουλίου 2014 (UTC)

διαιτολογία - διατροφολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εδώ φαίνεται ότι υπάρχει διαφορά και νομικά.--Dionissis (συζήτηση) 16:13, 23 Ιουλίου 2014 (UTC)