Συζήτηση χρήστη:688dim

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Γεια σου 688dim, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια![επεξεργασία κώδικα]

   Τα Πέντε Θεμέλια
   Συχνές Ερωτήσεις
   Βοήθεια
   Εγκυκλοπαιδικότητα
   Πολιτική
   Αμμοδοχείο
   Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:[επεξεργασία κώδικα]

  • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
  • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
  • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:[επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

  • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
  • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
  • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε ψηφοφορία για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά, Atlantia 18:27, 7 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Η εικόνα που ανέβασες διαγράφηκε. Στη Βικιπαίδεια ανεβάζουμε μόνο ελεύθερες εικόνες, δηλαδή φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει εμείς. Η εικόνα έχει πνευματικά διακαιώματα τα οποία ανήκουν στον αγιογράφο. Παρακαλώ επιβεβαίωσε ότι και η άλλη εικόνα έχει τραβηχτεί από εσένα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:00, 20 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πρέπει επίσης να τοποθετήσεις μία συγκεκριμένη άδεια χρήσης. Επέλεξε από εδώ--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:56, 20 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Πρέπει να διαλέξεις μια συγκεκριμένη άδεια χρήσης από τη σελίδα που σου υπέδειξα. Διαφορετικά η εικόνα θα διαγραφεί.

Αν έχουν περάσει 70 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη δεν υπάρχουν πνευματικά διακαιώματα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:14, 22 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Το Αρχείο:Monastery of Saint Patapios.jpg είναι ακόμη υποψήφιο για διαγραφή καθώς δeν έχει επιλεγεί άδεια χρήσης.

Οι εικόνες είναι εντάξει. Δεν έχουν ΠΔ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:26, 2 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος[επεξεργασία κώδικα]

Μερικά σχόλια:

Μπάμπης Παπαδημητρίου[επεξεργασία κώδικα]

Για το συγκεκριμένο άρθρο: (α) Μια ματιά στο Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σου και την τεκμηρίωση που ζητάς. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν διαγράφουμε όσα άρθρα δεν έχουν πηγές. Τα "άσχετα άτομα που δεν διαγράφουμε" έχουν προταθεί για διαγραφή και παρέμειναν; Ή είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε κάθε ένα από τις σχεδόν 70.000 άρθρα που διαθέτει η ελληνόφωνη ΒΠ; Η υπερβολική αυστηρότητα στην οποία θα είχες δικαίωμα να αναφερθείς θα υπήρχε αν είχε διαγραφεί αυθαίρετα κάποιο άρθρο και όχι να προταθεί για διαγραφή, πράγμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε χρήστης, ακόμη και ανώνυμος. --Ttzavarasσυζήτηση 13:35, 22 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Αν μου επιτρέπεις να παρέμβω. θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πρώτα από όλα για τις συνεισφορές σου. Είσαι ακόμα στην αρχή, μαθαίνεις και θα μάθεις πολλά πράγματα στην πορεία για την βικιπαίδεια. Χωρίς να είμαι διαχειριστής αλλά ένας απλός χρήστης όπως εσύ, κάθε αλλόγλωσσο εγχείρημα (αλλόγλωσση βικιπαίδεια) έχει διαφορετικά κριτήρια διατηρησιμότητας ενός λήμματος.

Η αγγλική βικιπαίδεια έχει και αυτή κριτήρια, αλλά δεν διαφέρουν σημαντικά με την ελληνική. [1] Στην αγγλική βικιπαίδεια, αν και δεν πρέπει να μας αφορά πολύ αυτό, καθώς είμαστε εδώ στην ελληνική, υπάρχουν ίσως διαφοροποιημένα κριτήρια, αλλά υπάρχει μια κοινή βάση.Δεν ασχολούμαι με την δημιουργία λημμάτων στην αγγλική, αλλά παρακολουθώ τις πολιτικές της και την δομή της. Αφού την ανέφερες ας δούμε προσεκτικά τι λέει η αγγλική βικιπαίδεια και φαντάζομαι θα συμφωνήσεις. Αν κάποιος σε συνεχάρη για το λήμμα που δημιούργησες , αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πληρεί τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. Έκανες πολύ καλά να αναφέρεις τις πηγές που βασίστηκες για να δημιουργήσεις το λήμμα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια για πρόσωπα any biography και Invalid criteria: Relationships do not confer notabilit δεν βλέπω κάτι που να στηρίζει αυτήν την άποψη περί διατηρησιμότας. Στα γενικά κριτήρια, όπου αναφέρεται η αναγνωρισιμότητα, οι πηγές που ανέφερες αναφέρονται στο πρόσωπό της το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα με δημοσίευματα που αναπαράγονταν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών ή τότε στην γέννηση του γιου τους, χωρίς να αναφέρουν κάτι ιδιαίτερο εκτός από κάτι που να ξεπερνά το επίπεδο του κοτσομπολιού/lifestyle ή να στηρίζεται σε κάποια ιστορικότητα. Εάν σύμφωνα με δημοσιεύματα το πρόσωπο, επηρέαζε σύμφωνα με τους συντρόφους ή αντιπάλους του, τον κ. Τζίπρα στις αποφάσεις του, τότε ναι θα είχε εγκυκλοπαιδικότητα, αν ήταν αναγνωρίσιμη και βραβευμένη για την δουλειά της, πάλι θα ήταν εγκυκλοπαιδική. Αλλά με τις παρούσες συνθήκες, δεν νομίζω να στηρίζει εγκυκλοπαιδικότητα.

Είμαι αυτός που έβαλε σήμανση εγκυκλοπαιδικότητας, αλλά δεν το πρότεινα για γρήγορη διαγραφή. Εάν δεν ικανοποιεί εμφανώς κάποια εγκυκλοπαιδικότητα, μπορεί να διαγραφεί με γρήγορη διαγραφή. Κάθε δημοκρατία έχει κανόνες, κάθε ιστοσελίδα περιορισμούς, ελπίζω να κατανοήσεις ότι όλοι εδώ πορευόμαστε με τα ίδια κριτήρια που συμπυκνώνεται σε μια πολιτική και όλοι μας προσπαθούμε να συνεισφέρουμε δημιουργικά. Στο ξεκίνημά μας, όλοι δεν γνωρίζαμε την πολιτική ή κάναμε λάθη. Αλλά στην πορεία μάθαμε και αγαπήσαμε αυτό το εγχείρημα.Ελπίζω να συνεργαστούμε μελλοντικά. Αν χρειαστείς κάτι, μπορείς να με βρεις στην σελίδα συζήτησής μου.Καλή σου μέρα.

--Vagrand (Συζήτηση) 02:55, 14 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ, εσύ ή άλλος χρήστης, η οδηγία περί εγκυκλοπαιδικότητας δεν καλύπτει την ύπαρξη παρόμοιου λήμματος. Να θυμίσω, επίσης, ότι δεν διαθέτουμε λήμμα για καμία σύζυγο ή σύντροφο πρώην προωθυπουργού, εκτός από άτομα με αδιαμφισβήτητη εγκυκλοπαιδικότητα, όπως η Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία "έδρασε" άλλοτε ανεξάρτητα από τον σύζυγό της, άλλοτε σε αγαστή σύμπνοια μαζί του με στόχο την προώθηση της πολιτικής του και είχε κάλυψη από ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ. Δεν υπάρχει, π.χ., (και δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει, σύμφωνα με την πολιτική της ΒΠ) λήμμα για την Άντα Παπανδρέου ή την Γεωργία Κρητικού - Σαμαρά: Το να είσαι σύντροφος πρώην, νυν ή μέλλοντος πρωθυπουργού δεν σου προσδίδει αυτόματα και εγκυκλοπαιδικότητα. Επομένως δεν βλέπω το λόγο να διατηρηθεί το συγκεκριμένο λήμμα. --Ttzavarasσυζήτηση 15:15, 16 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Κάτι άλλο που έχεις παρερμηνεύσει είναι ότι απ' ότι είδα στην αγγλική έκδοση, οι διαφωνίες στην σελίδα συζήτησης έγιναν επί της διαδικασίας πρότασης διαγραφής (πρόταση ταχείας διαγραφής ή πρόταση διαγραφής στη σελίδα συζήτησης διαγραφών του μήνα) και όχι αν το πρόσωπο είναι εγκυκλοπαιδικό ή όχι. Τώρα να αναφέρεις ότι Έλληνες (υπάρχουν και ελληνόφωνοι στην βικιπαίδεια που δεν είναι Έλληνες) συμμετείχαν στο λήμμα της αγγλικής είναι αστήριχτο και δείχνει επιθετικότητα. Αν πιστεύεις στην δημοκρατία, τότε θα γνωρίζεις ότι και αυτή έχει κανόνες. Κανόνες έχει και η βικιπαίδεια. Σου παρουσιάζονται οι λόγοι έλλειψης εγκυκλοπαιδικότητας και παρόλα αυτά δεν δείχνεις να διάβασες την πολιτική. Θα σε παρακαλούσα ακόμα μια φορά να διαβάσεις τις σελίδες πολιτικής που σου αναφέρθηκαν επανειλημμένως, και βάση αυτών να αναπτύξεις τα επιχειρήματά σου αν επιθυμείς να το ξανασυζητήσεις για να ανακτηθεί το συγκεκριμένο λήμμα.--Vagrand (Συζήτηση) 18:43, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Η βικιπαίδεια είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα και η πολιτική της αναπτύχθηκε από τους χρήστες της με βάσης την φιλοσοφία της όταν αυτή ιδρύθηκε. Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο όταν ακολουθεί κάποιους κανόνες. Το λήμμα ικανοποιούσε για την ελληνική βικιπαίδεια τα κριτήρια γρήγορης διαγραφής. Για την αγγλική δεν γνωρίζω όσο άλλοι ποιο έμπειροι. Αφού διαβάσετε ακόμα μια φορά την εγκυκλοπαιδικότητα για πρόσωπα, παρακαλώ πείτε μου ένα κριτήριο διατηρησιμότητας.--Vagrand (Συζήτηση) 19:31, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Στην βικιπαίδεια χρησιμοποιούμε κατά βάση το ενικό εκτός αν μας το ζητήσει ο άλλος. Ευγενής δεν είναι αυτός ο οποίος μιλά με εμπάθεια για παρεμβάσεις χρηστών της ελληνικής βικιπαίδειας στην αγγλική χωρίς στοιχεία. Προσβάλλομαι όταν αναφέρεστε σε μένα ως με χαρακτηρισμούς και αποτελεί προσωπική επίθεση. Θα σας παρακαλούσα να είστε πιο ευγενικός για να μην προχωρήσω σε πρόταση φραγής σας για επιθετική συμπεριφορά. Περιμένω ακόμα να μου απαντήσετε, εφόσον το επιθυμείτε και σας παρακαλώ για αυτό, πιο κριτήριο εγκυκλοπαιδικότητας ικανοποιούσε το λήμμα. Όταν υπάρχει επικοινωνία (ο όρος debate δεν είναι ιδανικός) μεταξύ των χρηστών, απαντάμε στις σελίδες συζήτησής τους, ώστε να ειδοποιούνται. Σχετικά με τον χρήστη Glorious93 δεν μπορώ να εντοπίσω αυτό που λέτε. Θα σας παρακαλούσα να ηρεμήσετε και να είστε πιο συνεργάσιμος, ρωτώντας και ερευνώντας πριν βγάλετε εύκολα συμπεράσματα. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία άλλη προσωπική επίθεσή σας. --Vagrand (Συζήτηση) 19:56, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Και ο Glorious93 και οι υπόλοιποι επιβεβαιώνουν ότι κάνετε λάθος. Ξαναδιαβάστε σας παρακαλώ τι σας απάντησαν, ότι στην ελληνική βικιπαίδεια τέτοιο λήμμα δεν είναι διατηρήσιμο. Παρακαλώ μην συνεχίζετε τους χαρακτηρισμούς γιατί θα προτείνω την φραγή σας για επιθετική συμπεριφορά.--Vagrand (Συζήτηση) 20:01, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Εδώ "Είστε δηλαδή εγκυκλοπαιδολόγος και κρίνετε συνεχώς τα πάντα;" και εδώ "μιας και πλεον έχετε αυτοαναγορευτεί σε εγκυκλοπαιδολόγο". Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με ειρωνικά σχόλια, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, υπονοούμενα ότι εγώ πρότεινα το λήμμα της αγγλικής για διαγραφή (με κακόβουλη παρέμβαση) και άλλους χαρακτηρισμούς. Προσπαθώ να σας εξηγήσω και είμαι πρόθυμος να σας εξηγήσω την πολιτική του εγχειρήματος. Δεν ασχολήθηκα με το λήμμα γιατί πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να σωθεί και δεν βρήκα στο διαδίκτυο άλλα στοιχεία που θα έδείχναν σε έναν βαθμό ότι έχει αναγνωρισμότητα. --Vagrand (Συζήτηση) 20:16, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Η αφαίρεση λέξεων ή προτάσεων από συζήτηση πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να θεωρηθεί παραποίηση πληροφοριών και δεν συνίσταται. Δεν συνεχίζω άλλο συζητήσεις που δεν αφορούν τα λήμματα ή το εγχείρημα. Πρέπει να ασχοληθώ με τα λήμματα και οι έχουμε και έλλειψη στην παρακολούθηση των κακόβουλων αλλαγών. Παρακαλώ αν έχετε κάποια απορία ή θέλετε να σας βοηθήσω κάπου σε κάποιο λήμμα για παράδειγμα, παρακαλώ απευθυνθείτε στην σελίδα συζήτησής μου.--Vagrand (Συζήτηση) 20:33, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αν μου επιτρέπεται μια παρέμβαση, το άρθρο στην Αγγλική Βικιπαίδεια δεν κάλυπτε τον όρο Α7 για ταχεία διαγραφή, αφού υπήρχε τουλάχιστον υποψία εγκυκλοπαιδικότητας σύμφωνα με τον οδηγό ταχείας διαγραφής (σημειωτέον, εδώ τεκμηρίωση δεν απαιτείται). Από την άλλη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το άρθρο καλύπτει τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας (σε οποιαδήποτε Βικιπαίδεια) και εδώ χρειάζεται τεκμηρίωση για ν' αποδεικτεί. Όσο για το σχόλιο του χρήστη 688dim στην σελίδα συζήτησης του Vagrand "αφού είναι προαποφασιμένο να διαγραφεί στο ελληνικό και αγγλικό wiki, τότε τι χρειάζεται η βελτίωσή του;", το θεωρώ τουλάχιστον ατυχές. Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο να διαγραφεί άμα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι' αυτό, όπως επίσης τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο να διατηρηθεί χωρίς να υπακούει τις οδηγίες. Στην τελική όμως συμφωνώ με τον 688dim, κατά τη γνώμη μου το λήμμα στην Ελληνική Βικιπαίδεια δεν έπρεπε να διαγραφεί χωρίς συζήτηση. Kosm1fent 20:42, 29 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά να σου πω ότι η πολιτική κάθε Βικιπαίδειας δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημη και αυτό γιατί η πολιτική δημιουργείται από τους ίδιους τους συντάκτες της Βικιπαίδειας με βάση βέβαια τις βασικές αρχές της Βικιπαίδειας.

Το ότι υπάρχουν άλλα λήμματα που δεν είναι κατά την άποψή σου εγκυκλοπαιδικά και διατηρούνται δεν αποτελεί επιχείρημα για τη διατήρηση των άρθρων στα οποία αναφέρεσαι. Τα άρθρα που μου υπέδειξες ως μη εγκυκλοπαιδικά μπορείς να τα προτείνεις ο ίδιος για διαγραφή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:14, 5 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ συνεργάτη, θα συνιστούσα να διαβάσεις πρώτα το Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα, για να σχηματίσεις μια εικόνα σχετικά με το τι θεωρείται εγκυκλοπαιδικό και τι όχι στη ΒΠ. Μη μπερδεύεις το εγκυκλοπαιδικό λήμμα με τις πηγές που μπορεί να έχει: Κοίταξε το λήμμα Αριστοτέλης, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει πηγές. Αυτό δεν κάνει μη εγκυκλοπαιδικό τον Αριστοτέλη, έτσι δεν είναι; Συγκρίνοντας, τώρα, τη Μαρίκα Μητσοτάκη και την κ. Μπαζιάνα, θα διαπιστώσεις ότι στον Τύπο υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για την πρώτη, σε σημείο που κάποιοι (υπερβάλλοντας πιθανόν) να ισχυρίζονται ότι επηρέασε την πολιτική της Ελλάδας (όταν φιλοξένησε η οικογένεια τον Μπους πρεσβύτερο). Αντίστοιχες αναφορές (τόσο αριθμητικά όσο και ουσιαστικά) δεν υπάρχουν για την κ. Μπαζιάνα, εκτός ίσως από το γεγονός ότι είναι σύντροφος του Αλ. Τσίπρα και γέννησε πρόσφατα το 2ο παιδί τους. Αυτό δεν αρκεί για να γίνει εγκυκλοπαιδική, όπως δεν είναι εγκυκλοπαιδική και η σύντροφος του Α. Παπανδρέου Άντα ή η κ. Γεωργία Σαμαρά. Αν έχεις κάποιες άλλες απορίες, η σελίδα μου είναι πάντα ανοικτή. --Ttzavarasσυζήτηση 16:26, 5 Οκτωβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]