Συζήτηση:Φύλο

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Σχεδιάγραμμα (προτεινόμενο άρθρου)[επεξεργασία κώδικα]


Ακόμη όμως και ο σκελετός είναι υπό συζήτηση. Από ότι κατάλαβα χρειάζονται δύο άρθρα. Ένα για τη βιολογική σημασία του φύλου και ένα για την κοινωνική σημασία των δύο ανθρώπινων φύλων. Η έκταση του δεύτερου είναι τεράστια και εγείρει πολλούς προβληματισμούς. Πer 13:15, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Διαφοροποίηση από κυρίαρχα φύλα[επεξεργασία κώδικα]

Η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν «διαφοροποίηση με αρχικό φύλο» όπως γράφεται στο διάγραμμα. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες ανήκουν στο φύλο τους και δεν τίθεται κανένα ζήτημα «διαφοροποίησης με αρχικό φύλο» και μάλιστα «τεχνητή».

Για τα διαφυλικά άτομα υπάρχει ήδη ξεχωριστό άρθρο, όπου μέσα γίνεται αναφορά και στο κοινωνικό φύλο. Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του ερμαφροδιτισμού (δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα άρθρο), όπου συνυπάρχουν και τα δύο φύλα σ' ένα άτομο. Dimitrisss 17:41, 6 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Επίσης η ορολογία «τρίτο φύλο» (ειδικά όταν δίνεται ως ορισμός) δεν νομίζω να είναι και τόσο επιστημονική. Ούτως ή άλλως, ο νόμος αναγνωρίζει αυστηρά μόνο δύο φύλα και απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη κατηγοριοποίηση σε τρίτο, τέταρτο ή πεντακοσιοστό φύλο. Dimitrisss 21:23, 6 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

έκανα μερικές αλλαγές στο διάγραμμα. Ελπίζω ότι έτσι είναι περισσότερο επιστημονικό. Πer 14:15, 7 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Εμβρυολογική ανάπτυξη και διαφορές[επεξεργασία κώδικα]

... These embryonic structures are the mesonephric ducts (also known as Wolffian ducts) and the paramesonephric ducts, (also known as Müllerian ducts). The mesonephric duct remains as the duct in males, and the paramesonephric duct as that of the female.