Συζήτηση:Φερομόνη

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

αφού η λέξη είναι από τα ελληνικά γιατί την κρατάτε σαν φερομόνη (από τα αγγλικά απλοποιώντας τα ελληνικά) και δεν την έχετε κανονικά στα Ελληνικά σαν φερορμόνη που επίσης χρησιμοποιείται και στέκει ετυμολογικά; — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 195.134.93.31 (συζήτησησυνεισφορά) .

Διότι ο όρος είναι φερομόνη και όχι φερορμόνη. --Ttzavarasσυζήτηση 15:49, 1 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]


Πραγματι η λεξη ειναι ελληνικη σε ολες της τις διαστασεις και δεν δικαιολογειται με τιποτα η χρηση του λαθος τυπου "φερομονη" που δεν σημαινει και τιποτα στη γλωσσα μας. Οσοι επιμενουν στην χρηση του αγγλικου ορου καλο ειναι να μας πουν πως δικαιολογειται. Επειδη εχει γινει επικρατησει ανορθογραφος ορος σε αλλη γλωσσα αυτο δεν σημαινει οτι η ανορθογραφια πρεπει να επαναληφθει και στη γλωσσα μας. Προτεινω να το ξαναδει η βικιπαιδεια το θεμα.