Συζήτηση:Υπερβατικός διαλογισμός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πως είναι δυνατόν οι αναφορές στον Υ.Δ. στην αγγλική γλώσσα http://en.wikipedia.org/wiki/Transcendental_Meditation να μην είναι διαφήμιση και στα Ελληνικά να είναι?

Είναι διαφήμιση και αμφισβητούμενης ουδερότητας, η αντιγραφή ενός άρθρου απο το αμερικάνικο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό American Journal of Cardiology και αναδημοσιευμένου (μη πληρωμένη καταχώρηση) στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, BBC-online, New York Times, ABC News, NY-Reuters Health, Gardian, και Times, καθώς επίσης και στα Νεα? (ΤΑ ΝΕΑ, 04/05/2005, Σελ.: N44, Κωδικός άρθρου: A18229N443, ID: 466389).

Μετα τιμής

Δρ. Δημήτριος Γλύκας ΜΕ, Ph.D


Είναι δυνατόν γιατί αντί να υπάρχουν πληροφορίες για το τί σημαίνει ο Υ.Δ., από πού προέρχεται κλπ., αναφέρεται μόνο ότι όσοι τον ασκούν ζουν περισσότερο. Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι ότι το αγγλικό άρθρο δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο ελληνικό, το οποίο απέχει πολύ από το να είναι ένα εγκυκλοπαιδικό άρθρο. Σας προσκαλώ να γράψετε περισσότερα στοιχεία για το θέμα, εφόσον είστε ειδικός, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες ουδετερότητας της Βικιπαίδειας. —Dada 08:55, 30 Δεκεμβρίου 2005 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις είναι πιο όμορφο έτσι. Μπορείτε σας παρακαλώ να κάνετε με κεφαλαία ατον τίτλο την λέξη Διαλογισμός? Επίσης δεν ξέρω πως να κάνω την εσωτερική συνδέση με τα αποτελέσματα του ΥΔ σε

Νου (Travis, Arenander & DuBois 2004), σώμα (Barnes, Treiber & Νταίηβις 2001), συμπεριφορά (Barnes, Bauza & Treiber 2003) και το περιβάλλον (Hagelin et Al 1999).

με τις αναφορές στο κάτω μέρος

Από ότι αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας λίγα πράγματα στα ξενόγλωσσα άρθρα, το θέμα σχετικά με τα ιατρικά οφέλη της τεχνικής δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο παρουσιάζεται στο άρθρο. Υπάρχουν για παράδειγμα και άλλες επιστημονικές έρευνες που κάνουν λόγο για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις. —Dada 16:05, 2 Ιανουαρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Για να γίνει πιό πληροφοριακό αλλά και ουδέτερο το άρθρο, καλό θα ήταν να μεταφραστούν αρκετά κομμάτια από το αγγλικό en:Transcendental meditation. Υπάρχουν αρκετές παραπομπές προς αξιόλογες πηγές και για τα κομμάτια Criticisms and controversies και Challenges to the scientific validity of TM Research. —Geraki 2006-01-2 T 16:13 Z



Και θα πρέπει φαντάζομαι να μπει στην κατηγορία θρησκείες ή θρησκευτικές κινήσεις.

-Papyrus 18:08, 2 Ιανουαρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Όσοι είχαν την εμπειρία του Υ.Δ. γνωρίζουν ότι δεν είναι θρησκεία. Εξάλλου εάν ήταν θρησκεία δεν θα μπορούσαν τα εθνικά ιδρύματα υγείας (NIH) των Ηνωμένων Πολιτειών να ξοδέψουν περισσότερα από $21 εκατομμύρια πραγματοποιώντας έρευνα για τα ευεργετικά αποτελέσματα του Υπερβατικού διαλογισμού για τις καρδιακές παθήσεις μόνο, γιατί η χρηματοδότηση θρησκειών, και θρησκευτικών κινήσεων απαγορεύεται ρητά από το σύνταγμα τους. (Οι πιο σημαντικοί ιστοχώροι του διαδυκτίου όπως dmoz και στην Ελλάδα in.gr κ.ά. έχουν ξεχωριστή κατηγορία για τον διαλογισμό: World - Greek - Κοινωνία - Πνευματισμός - Διαλογισμός)

Τα εθνικά ιδρύματα υγείας δεν θα τον χρηματοδοτούσαν επίσης εάν υπήρχαν παρενέργειες. Η αρνητικότητα και η θετικότητα στην φύση συνυπάρχουν αρμονικά, όπως και στους κανόνες υπάρχουν οι εξαιρέσεις, σημασία έχει να επικρατεί ένας ωκεανός θετικότητας, και τότε μια σταγόνα αρνητικότητας δεν μπορεί να τον επηρεάσει Για τον ΥΔ έχουμε πάνω από 600 επιστημονικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε πάνω από 200 ανεξάρτητα ερευνητικά κέντρα όπως το Harvard, UCLA, Stanford σε 35 χώρες κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 40 ετών. Προσωπικά ασκώ τον Υπερβατικό Διαλογισμό εδώ και εννέα χρόνια και η γυναίκα μου εδώ και 11 χρόνια και δεν έχουμε ποτέ επισκεφθεί γιατρό εκτός από τον οδοντίατρο μας. Έχω συναντήσει εκατοντάδες διαλογιζόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάποιοι από αυτούς ασκούσαν την τεχνική εδώ και 35 χρόνια και κανένας δεν μου ανέφερε οποιαδήποτε πρόβλημα.

Παραπάνω κατέθεσα τις γνώσεις και εμπειρίες μου πάνω στο θέμα. Δεν έχω σκοπό να επανέλθω γιατί δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση ούτε να πείσω κανέναν γιατί ο καθένας μας έχει τις δικές του ξεχωριστές εμπειρίες από την ζωή άρα και την προσωπική του άποψη για κάθε θέμα η οποία είναι αξιοσέβαστη. Αυτοί που φοράνε κόκκινα γυαλιά θα βλέπουν την πραγματικότητα κόκκινη και αυτοί που φοράνε κίτρινα θα την βλέπουν κίτρινη.


Μετά τιμής

Δρ Δημήτριος Γλύκας ΜΕ, Ph.D

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί κάποιος θα πρέπει να πληρώσει μερικές εκατοντάδες δολλάρια ή ευρώ για να μάθει μια τόσο απλή τεχνική; Είναι "σταγόνα αρνητικότητας" οι συγκεκριμμένες αναφορές σε σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα που έχει προκαλέσει κυρίως η τεχνική siddhi σε αρκετούς ασκούμενους; Γνωρίζει η οργάνωση του ΥΔ πώς να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παρενέργειες; Γιατί δεν λέτε ότι άτομα με ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ασκούν τον ΥΔ αφού χειροτερεύει την κατάστασή τους; Είναι ψεύτες όσοι έφυγαν από την οργάνωση και καταγγέλουν πολλά και διάφορα;

Ευχαρίστως να σας εξηγήσω, ίσως ξεχάσατε να υπογράψετε με το όνομα σας. Όπως αναφέρετε πολύ σωστά είναι μια απλή και φυσική τεχνική γι αυτό είναι και αποτελεσματική, φυσική σημαίνει σε αρμονία με την φύση. Ότι είναι σε αρμονία με την φύση δεν έχει παρενέργειες, ξέρουμε από την εμπειρία μας ότι όταν παραβιάζουμε την φύση αυτό έχει παρενέργειες. Ο καλύτερος τρόπος φυσικά για να δούμε εάν υπάρχουν παρενέργειες είναι ο χρόνος, και αυτή η πανάρχαια τεχνική έχει ελεγχτεί για τα οφέλη της για χιλιάδες χρόνια. Για να μιλήσουμε όμως επιστημονικά υπάρχουν 600 επιστημονικές μελέτες δημοσιευμένες σε 200 επιστημονικά περιοδικά με τεράστιο κύρος όπως το Hypertension και Cardiology που τις αποδεικνύουν. Ρωτήστε έναν ερευνητή να σας εξηγήσει πόσο δύσκολο είναι να δεχθούν αυτά τα περιοδικά ως έγκυρη μια μελέτη. Εκτός όμως από φήμες υπάρχουν αντίστοιχα κάποιες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν τις παρενέργειες που αναφέρετε? Μπορώ να απαντήσω για λογαριασμό σας εάν μου επιτρέπετε, υπάρχουν 2 μελέτες που μιλούν συγκεχυμένα για κάποιες παρενέργειες σε αντίθεση με 6 τόμους έρευνας με 600 επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη. Γνωρίζετε ότι 3000 γιατροί στην Αμερική ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό, γνωρίζετε ότι συνταγογραφείται ο ΥΔ από τους γιατρούς στις ΗΠΑ, γνωρίζετε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες λόγο της μείωσης των εξόδων περίθαλψης σε αυτούς που ασκούν τον Υπερβατικό δίνουν έκπτωση 50%?

Δεν είναι αλήθεια ότι στα άτομα με ψυχολογικές διαταραχές χειροτερεύει η κατάσταση τους- Ο Υπερβατικός Διαλογισμός σύμφωνα με τις έρευνες είναι η καλύτερη μέθοδος για τη θεραπεία της κατάθλιψης, φοβίας, και άλλων ψυχικών διαταραχών με εδραίωση συναισθηματικής σταθερότητας. Φυσικά τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρές ψυχικές διαταραχές λόγω της μεγάλης διάλυσης εντάσεων πρέπει πρώτα να τους δοθεί ενυπόγραφη άδεια από τον γιατρό που τα παρακολουθεί. Εάν βάλει κάποιος το χέρι του ζεστό νερό θα καεί πρέπει να το βάλει σιγά-σιγά να το συνηθίσει.

Φυσικά και δεν κοστίζει όταν κάποιος διαλογίζεται με τα μάτια κλειστά για 20' λεπτά, αυτό όμως που έχει κόστος είναι να διαδοθεί και να ωφεληθούν όλο και περισσότεροι, επίσης το κόστος του ενοικίου για τα γραφεία, οι λογαριασμοί, τα προγράμματα ειρήνης που υπάρχουν σε 108 χώρες σε ολο τον κόσμο και οι δάσκαλοι που πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάποιοι απολαμβάνουν μισθούς 3.000 και 10.000 Ευρώ/μήνα προσφέροντας υπηρεσίες που σπέρνουν την διαμάχη και τον θάνατο. Ένας Δάσκαλος του Υπερβατικού Διαλογισμού που προσφέρει το υπέρτατο δώρο στους συνανθρώπους του, την ευτυχία και την ζωή, δεν δικαιούται 1000 Ευρώ/μήνα για να ζήσει την οικογένεια του? Ξέρετε κανέναν Δάσκαλο που να έβγαλε χρήματα και να πλούτισε από την Διδασκαλία του Υπερβατικού Διαλογισμού?

Είναι οι εντάσεις εδώ στην Ελλάδα που μας κάνουν να μην αναγνωρίζουμε την προσφορά κάποιων συνανθρώπων μας. Γνωρίζετε ότι στην Ολλανδία τα κέντρα Υπερβατικού Διαλογισμού για την προσφορά τους στην κοινωνία χρηματοδοτούνται από το κράτος?

Όσο για αυτούς που λέτε που έφυγαν από την οργάνωση μήπως εννοείτε περιπτώσεις σαν αυτή του Deepak Chopra, έχετε διαβάσει τελευταία το φόρο τιμής που αποτίει στο Blog του ο ίδιος και η κόρη του και για τον μεγάλο Δάσκαλο τους Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι?

Θα είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να σας δώσω εάν μου ζητήσετε όλους τους συνδέσμους για τις επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη του ΥΔ --Jaigurudev1008 23:50, 1 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Μετά τιμής

Δημήτριος Γλύκας ΜΕ, Ph.D

http://www.truthabouttm.org//truth/Home/index.cfm

http://www.behind-the-tm-facade.org/ edo leei polla!

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

  • http://tm.berkeley.edu/science.html (archive)
    • In Υπερβατικός διαλογισμός on 2009-08-11 17:10:06, Socket Error: '\xc1\xf0\xdd\xf4\xf5\xf7\xe5 \xec\xe9\xe1 \xf0\xf1\xef\xf3\xf0\xdc\xe8\xe5\xe9\xe1 \xf3\xfd\xed\xe4\xe5\xf3\xe7\xf2, \xe5\xf0\xe5\xe9\xe4\xde \xef \xf3\xf5\xed\xe4\xe5\xe4\xe5\xec\xdd\xed\xef\xf2 \xf5\xf0\xef\xeb\xef\xe3\xe9\xf3\xf4\xde\xf2 \xe4\xe5\xed \xe1\xed\xf4\xe1\xf0\xef\xea\xf1\xdf\xe8\xe7\xea\xe5 \xea\xe1\xed\xef\xed\xe9\xea\xdc \xec\xe5\xf4\xdc \xe1\xf0\xfc \xdd\xed\xe1 \xf7\xf1\xef\xed\xe9\xea\xfc \xe4\xe9\xdc\xf3\xf4\xe7\xec\xe1, \xde \xe7 \xf3\xfd\xed\xe4\xe5\xf3\xe7 \xf0\xef\xf5 \xe5\xdf\xf7\xe5 \xe4\xe7\xec\xe9\xef\xf5\xf1\xe3\xe7\xe8\xe5\xdf \xe1\xf0\xdd\xf4\xf5\xf7\xe5,'
    • In Υπερβατικός διαλογισμός on 2009-08-26 14:58:35, Socket Error: '\xc1\xf0\xdd\xf4\xf5\xf7\xe5 \xec\xe9\xe1 \xf0\xf1\xef\xf3\xf0\xdc\xe8\xe5\xe9\xe1 \xf3\xfd\xed\xe4\xe5\xf3\xe7\xf2, \xe5\xf0\xe5\xe9\xe4\xde \xef \xf3\xf5\xed\xe4\xe5\xe4\xe5\xec\xdd\xed\xef\xf2 \xf5\xf0\xef\xeb\xef\xe3\xe9\xf3\xf4\xde\xf2 \xe4\xe5\xed \xe1\xed\xf4\xe1\xf0\xef\xea\xf1\xdf\xe8\xe7\xea\xe5 \xea\xe1\xed\xef\xed\xe9\xea\xdc \xec\xe5\xf4\xdc \xe1\xf0\xfc \xdd\xed\xe1 \xf7\xf1\xef\xed\xe9\xea\xfc \xe4\xe9\xdc\xf3\xf4\xe7\xec\xe1, \xde \xe7 \xf3\xfd\xed\xe4\xe5\xf3\xe7 \xf0\xef\xf5 \xe5\xdf\xf7\xe5 \xe4\xe7\xec\xe9\xef\xf5\xf1\xe3\xe7\xe8\xe5\xdf \xe1\xf0\xdd\xf4\xf5\xf7\xe5,'

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 14:59, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]