Συζήτηση:Τσενκ Χι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για τη βελτίωση του λήμματος «Τσενκ Χι».
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Γιατί Χι; Στα πιν-γιν γράφεται Zengh He και στα ελληνικά φαίνεται να έχει αποδοθεί ως Τσενγκ Χο [1][2][3]. --C Messier 16:58, 7 Ιουλίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Σωστό! Το Χέ ή το Χο έχουν νόημα. Το Χι όμως όχι. Τουλάχιστον όχι με βάση τα Μανδαρίνικα. Κατά τη γνώμη μου, το Χε έρχεται πιο κοντά στον ήχο αυτό, ακριβές ομόφωνο όμως δεν υπάρχει στη γλώσσα μας, Akalovid (συζήτηση) 19:37, 12 Οκτωβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]