Συζήτηση:Σωτηρία (θεολογία)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τι αναλαμπή ήταν αυτή; Εύγε στον εκτονωμένο συγγραφέα που τα έγραψε, τα καμάρωσε για 1,5 ώρα και τα έσβησε μόνος του! Μάθαμε ότι για κάποιους (όνομα και μη χωριό) "τα περιοδικά είναι η μόνη οδός σωτηρίας"!! Papyrus, τι γελιότητες είναι αυτές; -- pvasiliadis  20:58, 15 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


Γελοιότητες η βιβλιογραφία; Μάλλον "δηλώνεις ανυπαρξία επιχειρημάτων" (σου θυμίζω). Και ειδικά για τους ΜτΙ, μην αμφιβάλλεις καθόλου για την ποσότητα της πολεμικής βιβλιογραφίας που υπάρχει. Και αυτά δεν ήταν τίποτα. Είδες λοιπόν τι σημαίνει βιβλιογραφία; Είδες λοιπόν ότι όποιος θέλει να το κάνει, μετατρέπει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πίστη σε "εκτελούνται Διαθήκαι ο Μήτσος" και "ο Θεός θέλει την εισφορά σας";.

Papyrus 21:55, 15 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


  • Τι να δω ακριβώς;; Είναι ευρέως γνωστό ότι το παγκόσμιο εκπαιδευτικό έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στηρίζεται σε εθελοντικές συνεισφορές. Ποιο ακριβώς είναι το αξιόμεμπτο και το επιλήψιμο που χρειάστηκε μάλιστα και τόση (!) βιβλιογραφία;
  • Φυσικά και έχω το νόμιμο δικαίωμα να παραχωρήσω στη διαθήκη μου την περιουσία μου εκεί που επιθυμώ, ή να παραχωρήσω ασφαλιστικά συμβόλαια, ή να δανείσω χρήματα, ή να κάνω δωρεά! Δεν χρειάζομαι κάποια ειδική άδεια για αυτό! Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι «γνωστή θρησκεία» κατά το Σύνταγμα και χρησιμοποιούν τα δικαιώματά τους να σχηματίζουν σωματεία, να διαχειρίζονται συνεισφορές οπαδών και φίλων, να κατέχουν περιουσία, κ.ο.κ. Για να τυπωθεί και γίνει διαθέσιμος ο τεράστιος όγκος Άγιων Γραφών και Βιβλικών εντύπων φυσικά και χρειάζονται και χρήμα και κόπος και χρόνος.
  • Απλά θεωρώ ότι με αυτό το άσχετο, ασύνδετο με το θέμα της σωτηρίας και δήθεν "γκρίζο" υλικό αποπειράθηκες έναν χαμηλού επιπέδου αντιπερισπασμό-πυροτέχνημα στη συζήτηση που γινόταν εδώ όσον αφορά την επαίσχυντη πρακτική των συγχωρόχαρτων. -- pvasiliadis  22:31, 15 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


Θα παρακαλέσω να σταματήσει η άσχετη συζήτηση (άσχετη στο σύνολό της), που δεν έχει τίποτα να δώσει και όλοι ξέρουμε που θα οδηγήσει - Badseed απάντηση 22:37, 15 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


Το επιλήψιμο είναι ότι, ανάμεσα στα συγχωροχάρτια των καθολικών και τις εισφορές που προκαλούνται με την "επαίσχυντη" διαπίστωση ότι "όσο πιο βαθιά βάζεις το χέρι στην τσέπη" τόσο πιο πολύ αποδυκνείεις την πιστότητά σου και τόσο πιο πολύ σε αγαπάει ο Θεός(!) δεν υπάρχει καμμία διαφορά. Και πρόσεξε. Αυτή η διασύνδεση θεού και χρήματος προέρχεται από το "κανάλι του θεού" και όχι από κάποιον ή κάποιους απατεώνες.

Το βιβλίο κάνει εκτενή διασύνδεση ανάμεσα στις προωθήσεις περιοδικών και το θέμα της σωτηρίας και καταλήγει εκεί. Και ασφαλώς υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες αντίστοιχα. Όμως, είδες τι εύκολα η βιβλιογραφία γίνεται γκρίζο υλικό;

Ασφαλώς και ξέρουμε που θα οδηγήσει Badseed. Θα προσπαθήσω να σταματήσω.

Papyrus 04:39, 16 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]

  • Η άποψη ""όσο πιο βαθιά βάζεις το χέρι στην τσέπη" τόσο πιο πολύ αποδυκνείεις την πιστότητά σου και τόσο πιο πολύ σε αγαπάει ο Θεός" είναι εσφαλμένη, αφορά δική σου θέση και σε καμία από τις παραπομπές σου δεν γράφουν οι Μάρτυρες κάτι τέτοιο. Για να προσπαθήσεις να πεις κάτι, έγραψες κάθε είδους ανοησία και μάλιστα στο πολύ ενδιαφέρον -πλην άσχετο- άρθρο "Σωτηρία"! Εκτός από μπαρούφες του στύλ "αναμένουν να ζήσουν για πάντα στο μικρό μέρος της γης που ο Θεός διάλεξε για να το μετατρέψει σε παράδεισο" και "το να μην χορηγούν γενναιόδωρα τα περιοδικά τους κάνει φιλάργυρους απέναντι στο Θεό", καταλήγεις στο "συμπέρασμα" -βάσει μάλιστα πηγής, και μάλιστα χιλιάδων!- ότι τα "τα περιοδικά είναι η μόνη οδός σωτηρίας"!! Είναι αξιολύπητη αυτή η "επιχειρηματολογική" κατάντια.
  • Η βιβλιογραφία από εσένα παρουσιάζεται ως "αποκαλυπτικό" υλικό, για εκφράσεις που παρουσιάσες από έντυπα των Μαρτύρων -και οι οποίες στην πραγματικότητα έχουν Βιβλική βάση και στο παραμικρό. Τα συγχωροχάρτια δεν είδα ακόμη τι Βιβλική βάση είχαν και κυκλοφορούσαν επίσημα από την Ορθόδοξη εκκλησία για περίοδο άνω των 600 χρόνων! Αν είναι ψέμα κάτι τέτοιο, γράψε στη συζήτηση του άρθρου εκείνου "είναι ψέμα" και ότι οι φωτογραφίες "είναι πλαστές", αντί να περιφέρεσαι σε άσχετα άρθρα ενεργώντας με τρόπο αήθη.
  • Και μιας και καυτηρίασε ο Papyrus τις "σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου", αξίζει να αναφερθεί ότι τα τεκταινόμενα στη Βικιπαίδεια, και δη τα σχόλια του Papyrus στα άρθρα Συγχωροχάρτι και Σωτηρία (θεολογία), βρίσκονται σε ζωντανή απευθείας σύνδεση με άλλους "συνεργάτες" του σε μια τέτοιου είδους διαβόητη ιντερνετική "γωνιά". Μπορούν κάποιοι να χαίρονται για το ύφος και το ήθος αμφότερων! -- pvasiliadis  06:19, 16 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


Η απόλυτη άρνηση παραδοχής των "συγχωροχαρτιών" αυτών (ή μάλλον "σχεδόν" απόλυτη γιατί υπάρχει και η μαρτυρία της ...Ουνίας) από τη Δυτική βιβλιογραφία που δεν έχει κανένα λόγο να κρύβει κάτι για την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε αντίθεση με την παγκόσμια ανγνώριση των αντιστοίχων της Ρ/Κ εκκλησίας, είναι η κατραπακιά που σου απευθύνεται παρόλες τις γελοίες προσπάθειές σου. όποιο βιβλίο ανοίξεις, μιλάει για το πρόβλημα στην Ρ/Κ Εκκλησία. Αντιθέτως, για την Ορθόδοξη χρειάζεται το σκουπιδαριό των "Ρασοφόρων" και το διαδίκτυο. Κανονικά, ανοίγοτας μια οποιαδήποτε Βυζαντινή ιστορία θα έπρεπε το θέμα αυτό να παρουσιάζεται. Το να το αναδεικνύεις εσύ που είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, είναι λογικό αφού έτσι σας έχουν μάθει, γιατί όμως να το κρύβουν επιμελώς οι Δυτικοι ιστορικοί και θεολόγοι; Αυτό δείχνει λοιπόν την περιορισμένη και τοπική έκταση του φαινομένου.

Η Σκοπιά συσχετίζει την εύνοια του θεού και τη Σωτηρία με το χρήμα. Και η Σκοπιά αποτελεί δογματικό εγχειρίδιο απευθείας από το Αλάθητο του Μπρούκλιν. Στην Ορθοδοξία, πέφτουν πατριάρχες, αγνοούνται πατριάρχες, αγνοούνται σύνοδοι, ακόμη και εκείνες που αυτοανακηρύσσονται ως Οικουμενικές, αγνοούνται Άγιοι και αναδυκνείεται το σφάλμα ακόμη και Αγίων, εκτός από την περίπτωση "Συμφωνίας Πατέρων". Αλάθητα πρόσωπα, αλάθητοι "πιστοί δούλοι", αλάθητα γραφεία εταιρείας κ.λπ. δεν υπάρχουν. Τα πάντα κρίνονται.

Εσείς έχετε βάλει λαιμοδέτη ουτοπικής καθαρότητας (καθαριότητας) μπαίνοντας εκ νέου υπό την "κατάρα του νόμου", με λεπτομέρειες πως να μιλάτε, πως να γελάτε, πως να ντύνεστε, πως να διαβάζετε, τι να βλέπετε, βαθμολογιες έργου και ένα σωρό άλλα απίστευτα. Επιπλέον, η αξία που έχετε δώσει στο αλάθητο του Μπρούκλιν και στα περιοδικά αυτά, σας κάνει εξαιρετικά ευάλωτους.

Τώρα, όσον αφορά, την "αξιολύπητη αυτή η επιχειρηματολογική κατάντια" που όπως είδες προέρχεται από το περιοδικό Σκοπιά, που εσείς λέτε ότι το εκδίδει ο Θεός (σας), τα παράπονα με γραμματόσημο στο Μπρούκλιν και στον "πιστό και ...φρόνιμο δούλο".

Τα λέμε.

Papyrus 08:53, 16 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]


  • Το αλάθητο είναι προνόμιο των γνωστών "προκαθημένων" και "παναγιοτάτων", των οποίων η ιστορία δείχνει ότι οι κατ' ουσίαν "άγιοι" σε αυτές τις θέσεις ήταν μια μικρή μόνο μειονότητα. Όσο για τους Μάρτυρες, είναι πρόθυμοι να διευκρινίζουν τα της πίστης τους καθώς δεν στηρίζονται σε κάποιο προ αιώνων δογματικό σύμβολο πίστης, αλλά όπως και οι πρώτοι μαθητές είναι πρόθυμοι να ερευνούν και να αποδέχονται αλλαγές στη Βιβλική κατανόηση.
  • Αν έχεις πηγές για την Ορθόδοξη εκκλησία και τα συγχωροχάρτια της, δώσ' τες. Τα υπόλοιπα είναι παπατζιλίστικες εκθέσεις ιδεών.
  • Όσα προσθέτεις για να μας "πείσεις", τόσο η κατάταξή σου με τις βορβορώδεις οοδίτικες.κομ πρακτικές και ήθη επιβεβαιώνεται. Αν και προσπαθείς να χτίσεις κάποιο κύρος στα θεολογικά ζητήματα το καταρρακώνεις μόνος σου με αυτές τις συμπεριφορές σου. Όσο για τις "κριτικές" φυσικά και όλοι και όλα κρίνονται και αναλύονται —ουδείς υπεράνω. Με ήθος και αξιοπρέπεια όμως. -- pvasiliadis  09:28, 16 Μαΐου 2007 (UTC)[απάντηση]