Συζήτηση:Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  • Ελαφρώς συναισθηματικά γραμμένο το άρθρο. Οι υπερβολικές πληροφορίες, για τα λόγια του στρατοπεδάρχη, τα παπούτσια, τον σκληρό στρατιώτη Κόβατς που λέγεται πως ακόμα και οι Γερμανοί τον φοβούνταν, δίνουν περισσότερο μυθιστορηματική υφή στο κείμενο.
  • "Στη χώρα μας, η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης επί πολλά χρόνια αγνοήθηκε." Ως στρατόπεδο συγκέντρωσης το Χαϊδάρι, δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εθνική Αντίσταση, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αντιστασιακών που φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των κρατουμένων. Το να φυλακιστεί κάποιος δεν τον κάνει αυτόματα "αγωνιστή της Αντίστασης". Το στρατόπεδο Χαϊδαρίου είναι μνήμη της Κατοχής αλλά όχι της Εθνικής Αντίστασης.
  • "πριν ολοκληρώσουν την προσφορά και τη θυσία τους.'" Δεν νομίζω ότι "πρόσφεραν" πολλοί την ζωή τους ή "θυσιάστηκαν" με την θέλησή τους. Ούτε οι 21.000 που φυλακίστηκαν ούτε οι 1800 που εκτελέστηκαν ήθελαν όλοι τους να θυσιαστούν, ούτε ήταν όλοι τους μέλη της Αντίστασης. — Geraki ΣΜ 23:16, 30 Ιουνίου 2008 (UTC)[απάντηση]

Με τα πνευματικά δικαιώματα τι παίζει; Έχει σταλεί κάποιο μειλ;--Diu 23:18, 30 Ιουνίου 2008 (UTC)[απάντηση]