Συζήτηση:Σκύρος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κάποιες παρατηρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Συγκοινωνία[επεξεργασία κώδικα]

Κατ' αρχάς, δεν υπάρχουν "λεωφορεία" με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά μόνον ορισμένα "πούλμαν", τα οποία όπως καί τα λίγα ταξιθέσια, εμφανίζονται αποκλειστικώς κατά τις ώρες έλευσης καί αναχώρησης του πλοίου από καί προς την Σκύρο. Άρα, εφ' όσον κάποιος κάτοικος για οποιονδήποτε λόγον, όπως οικονομικό ή κάποιο πρόβλημα υγείας, αδυνατεί να διαθέτει προσωπικό όχημα, εξαρτάται η όποια μετακίνησή του από τις ώρες έλευσης καί αναχώρησης του πλοίου(...)

Αιολικό πάρκο Σκύρου[επεξεργασία κώδικα]

(...)Η μονή Μεγίστης Λαύρας του Άθω, της οποίας είναι μετόχι ο Άγιος Γεώργιος Σκυριανός, διεκδικεί ένα μεγάλο τμήμα της νήσου Σκύρου, επικαλουμένη "χρυσόβουλα" των αυτοκρατόρων του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους καί μάλιστα τίθενται μείζονα νομικά, ποινικά, οικονομικά καί πολιτειακά θέματα επί του προκειμένου. Σχετικώς επί ετών εξεγείρονται οι κάτοικοι της νήσου Σκύρου. [1],[2],[3],[4],[5],[6] Εν τέλει νομικώς απέρριψαν οι δικαστές την αξίωση της Μεγίστης Λαύρας για αιολικό πάρκο καί απομένει το θέμα της ιδιοκτησίας των επιμάχων στρεμμάτων. Σχετικός σύνδεσμος με την απόφαση για τις ανεμογεννήτριες είναι ο κάτωθι με τα στοιχεία.[7]] με τίτλο "Δικαίωση της Σκύρου στο θέμα των αιολικών πάρκων". Τώρα, υπολείπεται η κρίση για το θέμα της ιδιοκτησίας των επιμάχων στρεμμάτων μεταξύ της Μεγίστης Λαύρας καί της νήσου Σκύρου(...)

Περίθαλψη[επεξεργασία κώδικα]

(...) Υπάρχει μόνον το αγροτικό ιατρείο καί όταν προκύπτει κάτι σοβαρό, αναλόγως της σοβαρότητάς του, οι κάτοικοι μέσω του πλοίου προσφεύγουν στο νοσοκομείο της Κύμης ή εναλλακτικώς στην Αθήνα.

Χρήστης Αντίοχος Αχαρνεύς (Συζήτηση) 30 Αυγούστου 2012 (Μεταφορά από τη σελίδα του λήμματος των χρησίμων από τον χρήστη)--Vagrand (Συζήτηση) 07:34, 30 Αυγούστου 2012 (UTC)[απάντηση]

Έγινε επιλογή των χρήσιμων πληροφοριών ώστε να ενημερωθεί το λήμμα. Δεν μεταφέρθηκαν σημεία του κειμένου που θύμιζαν επιστολή, καθώς και ότι έδειχνε την διάθεση του χρήστη να αναφέρει παράπονα σχετικά με την περίθαλψη, την συγκοινωνία, την διαβίωση, το αιολικό πάρκο, την όχληση, αναφορά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, κ.ά.--Vagrand (Συζήτηση) 07:34, 30 Αυγούστου 2012 (UTC)[απάντηση]