Συζήτηση:Πελένδρι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

--Gerakibot 23:51, 24 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

Υποσημειώσεις[επεξεργασία κώδικα]

Αντιγραμμένο από τη συζήτηση χρήστη μου (FocalPoint):

Μπορείς να διαβάσεις Πελένδρι#Πληθυσμός τις υποσημειώσεις του πίνακα εσύ που δεν είσαι Κύπριος να μου πεις αν βγαίνει νόημα; Xaris333 (συζήτηση) 13:27, 6 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Xaris333, ο όλος πίνακας είναι δύσκολο να διαβαστεί με τις ιδιαιτερότητές του. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα του πίνακα αυτού για να φτιάξεις κάποιον πιο απλό:

  • ας έχει ως στήλες Έτος απογραφής, Πληθυσμός, Μουσουλμάνοι (αναγράφεται μόνο όταν γινόταν τέτοια διαφοροποίηση), Σχόλια
  • Στα Σχόλια, να μπει παραπομπή, αλλά ας μπει και ο σύνδεσμος της απογραφής μέσα, δεν χρειάζεται να φαίνεται στον πίνακα
  • Ας μην δείχνει ο πίνακας άνδρες / γυναίκες. Αν θεωρείς ότι έχει κάποια ουσία άξια να σχολιαστεί, ας γίνει δεύτερος πίνακας.

Θυμίζω ότι είναι σαφέστατα επιθυμητό να μην κάνουμε απλή αντιγραφή (έστω και πηγών που δεν έχουν πνευματικά δικαιώματα), αλλά να παρουσιάζουμε μια νέα σύνθεσή τους, δημιουργώντας νέο και πρωτότυπο περιεχόμενο (όχι αντιγραμμένο) (αλλά για να μην παρεξηγούμαστε, πρωτότυπο περιεχόμενο, όχι πρωτότυπα συμπεράσματα). --Focal Point 17:06, 6 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]

@FocalPoint: Έλεγξε τώρα τον πίνακα. Το πρόβλημα είναι τα σχόλια. Έγραψα ότι γράφει η απογραφή. Δεν θέλω να δίνω λάθος εντυπώσεις:

  • Κάποιες απογραφές αναφέρονται σε μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνος. Οι μη μουσουλμάνοι είναι οι χριστιανοί αλλά δεν τους γράφει έτσι. Δεν ξέρω που τοποθετούν Μαρωνίτες, Αρμένιους, Λατίνους. Π.χ. και σε μαρωνίτικα χωριά ο διαχωρισμός είναι και πάλι μουσουλμάνοι-μη μουσουλμάνοι.
  • Υπήρχαν, από ότι έχω διαβάσει, και Έλληνες μουσουλμάνοι κάτοικοι. Άρα δεν μπορώ να γράψω για την τότε εποχή τόσοι Έλληνες, τόσο Τούρκοι, με βάση τη θρησκεία τους.
  • Σε μια απογραφή λέει ξεκάθαρα Έλληνες χριστιανοί και Τούρκοι μουσουλμάνοι. Δεν μπορώ να γράψω τόσοι Ελληνοκύπριοι, τόσοι Τουρκοκύπριοι. Οι όροι αυτοί δεν υπήρχαν τότε.
  • Σε πολλά χωριά έχει σημασία να φαίνεται η διάκριση των κατοίκων όπως γίνεται στις απογραφές. Φαίνεται πως επηρεάστηκε ο πληθυσμός μετά το 1963 και το 1974.
  • Δεν κατάλαβα αυτά περί αντιγραφής. Υπάρχει κάποιο θέμα αντιγραφής στον πίνακα; Τα στοιχεία τα πήρα από την πηγή κάθε απογραφής.

Xaris333 (συζήτηση) 20:24, 6 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]

  • Εξαίρετος ο νέος πίνακας και πανεύκολος
  • Δεν είπα ότι υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, απλά έκανα το διαχωρισμό μεταξύ «απλής αντιγραφής» (δηλαδή παράθεση στοιχείων με ελάχιστη ή λίγη επεξεργασία) και της δημιουργικής σύνθεσης των πηγών, που δίνει νέο και πρωτότυπο περιεχόμενο (κάτι που δεν έχει παρουσιάσει κάποιος άλλος), κάτι που είναι επιθυμητό για τη βικιπαίδεια (χωρίς να βγάζουμε όμως πρωτότυπα συμπεράσματα, κάτι που είναι κάτι άλλο - πρωτότυπη έρευνα, μη επιθυμητή για τη Βικιπαίδεια).

Focal Point 04:36, 7 Μαΐου 2017 (UTC)--[απάντηση]

@FocalPoint: Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Θα χρησιμοποιώ αυτή τη μορφή του πίνακα πλέον σε όλα τα λήμματα χωριών της Κύπρου. Xaris333 (συζήτηση) 18:15, 7 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]