Συζήτηση:Νερό

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Η έκφραση "Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη στη φύση χημική ουσία" φαίνεται εντελώς αστοιχείωτη. Στη φύση δηλαδή στο σύμπαν;

προτείνω τη μετάφραση από τη http://en.wikipedia.org/wiki/Water Water s a common chemical substance that is essential to all known forms of life.

Το νερό είναι μια πολύ διαδεδομένη χημική ουσία που είναι απαραίτητη σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής

  • Με βάση τα ως τώρα γνωστά δεδομένα και τη διάθεσιμότητα των στοιχείων που το σχηματίζουν στηρίζεται η άποψη ότι το νερό είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ενώσεις στο σύμπαν. Επειδή η έννοια «χημική ουσία» περιλαμβάνει και τα χημικά στοιχεία, η πιο διαδεδομένη ουσία φαίνεται (με τα ως τώρα δεδομένα) να είναι το υδρογόνο. Η πρόταση από την αγγλόφωνη ΒΠ είναι σαφώς και πολύ πιο ακριβής.

--Vchorozopoulos (συζήτηση) 14:49, 22 Μαΐου 2012 (UTC)[απάντηση]