Συζήτηση:Μπεκάτσα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Κατάσταση: παλιά αναφορά

Οι απειλές που αναφέρονται στο σχετικό λήμμα της IUCN είναι: Αναπαραγωγή Η σημαντικότερη απειλή για το είδος στην περιοχή αναπαραγωγής του είναι ο αυξημένος κατακερματισμός των δασών (del Hoyo et al., 1996). Μη αναπαραγωγή Εκτός της αναπαραγωγικής περιόδου το είδος απειλείται από την εξαφάνιση μόνιμων λειμώνων (del Hoyo et al., 1996) και από την εντατικοποίηση των γεωργικών πρακτικών (π.χ. καταστροφή των φράχτες, μείωση του αριθμού των μόνιμων βοσκοτόπων και εξάντληση της πανίδας του εδάφους ως αποτέλεσμα του οργώματος και της χημικής εφαρμογής) (Duriez et al., 2005b). Το είδος είναι επίσης ευαίσθητο στη γρίπη των ορνίθων (τόσο στην αναπαραγωγική όσο και στο χειμερινό φάσμα), έτσι μπορεί να απειληθεί από μελλοντικά κρούσματα του ιού (Melville and Shortridge 2006). Το είδος είναι ευρέως θηρευόμενο, με τους μεγαλύτερους αριθμούς να έχουν ληφθεί στη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Αναφορά: Αλέξανδρος Γκάσιος 94.66.220.150 10:26, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]