Συζήτηση:Μνήμη (φυσική)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Μνήμη)

Η ανθρώπινη μνήμη δεν εμπίπτει στην κατηγορία της ψυχολογίας. Οι νευρώνες που με τις συνάψεις μεταξύ τους σχηματίζουν νευρωνικά δίκτυα ευθύνονται για το είδος της μνήμης αυτής. Και επειδή το αυτό ισχύει και για τη μνήμη των ζώων, ας μην κατατάσσουμε τη μνήμη στην ψυχολογία.

Μνήμη και διατάξεις ειδών μνήμης (μόνιμη, προσωρινή, επανεγγράψιμη κλπ) χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές.

Μνήμη φέρουν οι fractal δομές που εξελίσσονται στο χρόνο.

Μνήμη είναι και οι καταγραφές της πληροφορίας για τις αντιδράσεις των ενστίκτων των ζώων που έχουν πια περάσει στο DNA τους με τη φυσική επιλογή.

Μνήμη φέρουν και κάποια κράματα μετάλλων που κρυσταλλώνοντας αλλιώς σε άλλες θερμοκρασίες μπορούν να θυμηθούν παλιότερη κατάστασή τους και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ξετσαλακώνοντας ξεδιπλώνουν τρισδιάστατες κατασκευές που μεταφέρθηκαν στο διάστημα καταναλώνοντας ελάχιστο χώρο στο ταξίδι.

Καλό είναι στο άρθρο που αφορά τη μνήμη γενικώς να γίνουν αναφορές σε όλα τα είδη της μνήμης και να μεταναστεύσει το παρόν άρθρο με άλλο τίτλο όπου θα υπάρξει σύνδεση προς αυτό όπως και για τη μνήμη των H/Y που χρειάζεται ξεχωριστό άρθρο. ManosHacker 12:38, 28 Μαρτίου 2010 (UTC)[απάντηση]