Συζήτηση:Λειτουργικό σύστημα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.

preemtp μεταφραση[επεξεργασία κώδικα]

Η ΕΛΕΤΟ αποδίνει το 'pre-emption' ως 'υπερτέρηση' ή 'παραγκώνιση'. Παρεμπιπτόντως, ίσως είναι καλό να δοθεί περισσότερη προσοχή στις επιλογές της ΕΛΕΤΟ (και εννοώ, στο σύνολο των πληροφοριακών όρων), μιά και πρόκειται, απ'όσο ξέρω, για τη σοβαρότερη και συστηματικότερη προσπάθεια απόδοσης τέτοιας ορολογίας.Βασίλης 11:40, 4 Ιουλίου 2007 (UTC)[απάντηση]

εικόνες λειτουργικών.[επεξεργασία κώδικα]

Έχω σοβαρή επιψύλαξη ως προς το να εμφανίζονται εικόνες συγκεκριμένων ΛΣ σε ένα θεωρητικο άρθρο. Προτείνω να μπει μια εικόνα γενική οπως στην αγγλική έκδοση. Μια εικόνα της επιφάνειας εργασίας μιας διανομής του λινουξ δεν νομίζω ότι προσφέρει στην κατανόηση της έννοιας και μπορεί να προκαλέσει διαμάχες.

Αν δεν υπάρχει διαφορετική άποψη προς συζήτηση , σε μια εβδομάδα που θα βρω χρόνο θα κάνω την αλλαγή δημιουργώντας μιας ελληνική εκδοσή διαγράμματος της κλασικής αρχιτεκτονικής ενός πυρήνα.

--Chomwitt 14:17, 10 Νοεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]