Συζήτηση:Κλοντ Λεβί-Στρος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θα σας ζητούσα κ. Καλογερόπουλε, πριν αναστρέψετε άλλη μια φορά το άρθρο, να δείτε και να λάβετε υπόψη σας τις αλλαγές και τις διορθώσεις μου.

Ευχαριστώ. Βασίλης Αλεξάνδρου, (ip: 83.212.40.132, 83.212.40.147)

Κύριε Αλεξάνδρου τις αλλαγές σας την πρώτη φορά τις πέρασα, αλλά επανέφερα το κείμενο στον αρχικό τρόπο γραφής του, γιατί οι αλλαγές σας δημιουργούν προβλήματα στους συνδέσμους του κειμένου. Όταν κάνετε αλλαγές αυτό να το έχετε πάντα υπ' όψιν σας. Δεύτερον ο τίτλος του κειμένου είναι Κλοντ Λεβί-Στρος, ως θα όφειλε σύμφωνα με τον κανόνα της απλοποιημένης γραφής. Αν θέλετε να επιβάλλετε άλλο μοντέλο γραφής δικαίωμά σας. αλλά θα πρέπει να αλλάξετε και τον τίτλο, ώστε να συμφωνεί με το υπόλοιπο κείμενο. Τέλος ό,τι αφορά στον δομισμό είναι δομιστικό και όχι δομικό--ΗΠΣΤΓ 14:37, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Στην ελληνική βιβλιογραφία η γλωσσολογία του Σωσσύρ και η ανθρωπολογία του Στρως φέρουν τον επιθετικό προσδιορισμό «δομικός». Εξάλλου, από γραμματικής απόψεως ο όρος structural/e ανιστοιχεί στο ελληνικό δομικός/ή, ενώ το structuralist αντιστοιχεί στο δομιστικός ή δομιστής. Ευχαριστώ, Βασίλης Αλεξάνδρου.

Έγινε η αλλαγή--ΗΠΣΤΓ 22:50, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]