Συζήτηση:Κεραυνοβόλος πόλεμος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ακόμα και αν θεωρήσουμε την 16 Ιουνίου την μέρα που οι Γάλλοι στρατιώτες αφοπλίστηκαν επίσημα έχει πέραση 1 μήνας και 1 μέρα (αν και πραγματικά η εισβολή στην Γαλλία έληξε στης 25 Μαΐου του 1940).Οπότε βρίσκω λίγο λάθος το σχόλιο αυτό 'η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες σε λιγότερο από ένα μήνα'. Επίσης γνωρίζοντας και ότι η Πολωνία δεν κατακτήθηκε ολόκληρη από την Γερμάνια θεωρώ πάλι λάθος το κομμάτι που λέει ότι ' Η Πολωνία σε 18 ημέρες' αναφέρετε σε ολόκληρη την Πολωνία οπότε είναι λάθος.

Πότε "κατακτάται" μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο; Μα όταν καταρρεύσει ο στρατός της και δεν είναι πλέον δυνατό να αντισταθεί οργανωμένα. Αυτό συνέβη και στις δύο αυτές χώρες. Η Πολωνία όντως δεν κατακτήθηκε ολόκληρη από τους Ναζί, όταν αυτοί διέλυσαν τον πολωνικό στρατό εισέβαλαν από ανατολικά οι Σοβιετικοί και κατέλαβαν το τμήμα που είχε συμφωνηθεί. Ποιος αντιστάθηκε τότε στους Σοβιετικούς; Κανείς, γιατί η ηγεσία του πολωνικού στρατού την είχε "κάνει με ελαφρά" (Ριτζ-Σμίγκλυ) και ο στρατός είχε καταρρεύσει... --Ttzavarasσυζήτηση 09:30, 8 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Μα, όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην Σοβιετική Ένωση το 1941, δεν καταλήφθηκε και η ανατολική Πολωνία, η οποία ήταν υπό κατοχή της ΕΣΣΔ; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 09:37, 8 Ιανουαρίου 2012 (UTC)[απάντηση]