Συζήτηση:Καλαμάτα/Πανιώνιος Καλαμάτας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Αθλητικός Σύλλογος "Πανιώνιος" Καλαμάτας ιδρύθηκε στη συνοικία "Αβραμιού" της Καλαμάτας από Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας επανιδρύθηκε το 1986.

Ο σύλλογος έχει τα παραδοσιακά κυανέρυθρα χρώματα του Πανιώνιου της Σμύρνης. Το έβλημα του είναι παρόμοιο με το έμβλημα που είχε καθιερώσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η μεταβατική ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος και είναι επηρεασμένο από το σήμα της Μπαρτσελόνα. Είναι ασπίδα με κυανέρυθρες ρίγες και στην κορυφή έχει αριστερά την ελληνική σημαία της ξηράς και δεξιά ένα κιονόκρανο ιωνικού ρυθμού, παραπέμποντας στην ελληνικότητα του σωματείου και στις ιωνικές ρίζες του. Στο επάνω μέρος αναγράφει "ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ".

Βασικό τμήμα του συλλόγου είναι το ποδοσφαιρικό. Η ομάδα αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας με αξιοπρεπή παρουσία. Ως έδρα χρησιμοποιεί το Δημοτικό Γήπεδο "Γιώργος Λουκαρέας".

Τα γραφεία του συλλόγου είναι στην οδό Μπουλούκου 38.

Το καλοκαίρι του 2008 κατέκτησε το πρώτο τουρνουά προ-τζούνιορ της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας νικώντας στον τελικό με 1-0 τα Πράσινα Πουλιά.

Το 2008-09 αγωνίστηκε στη Β΄ κατηγορία με προπονητή το Νίκο Μουλατσιώτη.

Σύνθεση 2010-11[επεξεργασία κώδικα]

Τη σεζόν 2010-11 αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Την ομάδα απαρτίζουν οι ποδοσφαιριστές:[1]

Σπυρόπουλος (τερμ.), Σιώτος (τερμ.), Στυλιανόπουλος, Καραμούζης, Ηλιόπουλος, Μακρής, Κακαλέτρης, Βοσνάκης, Θ. Χριστόπουλος, Μοιρούλης, Χουλιάρας, Παυλάκος, Π. Καλόμαλος, Ι. Λύρας, Νίκας, Ζαχαρόπουλος, Ζέρβας, Μυλωνάς, Κουτρουμπής, Κλασσόπουλος, Κώστας, Πέτσας, Παραμπάτης.