Συζήτηση:Καίτη Γαρμπή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ψεύτικες πληροφορίες και τεκμηρίωση 30-8-2020=[επεξεργασία κώδικα]


Το φόρεμα που φόραγε η Καίτη Γαρμπή στην Γιουροβίζιον ήταν δημιουργία του Μιχάλη Ασλάνη και όχι της Σήλιας Κριθαριώτη. Η πληροφορία ότι ήταν της Κριθαριώτη είναι λανθασμένη και το χειρότερο είναι ότι αυτήν την πληροφορία την έχουν τεκμηριώσει κιόλας με παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες που ισχυρίζονται το ίδιο πράγμα. Το φόρεμα ήταν του Μιχάλη Ασλάνη που το 1993 είχε λανσάρει μία καλοκαιρινή κολεξιόν με τιρκουάζ φορέματα και μάλιστα είχα αγοράσει και εγώ ένα από αυτά τα φορέματα (το οποίο το έχω ακόμα) από το κατάστημα του στο Κολωνάκι. Το φόρεμα της Γαρμπή ήταν στα βραδυνά φορέματα εκείνης της κολεξιόν και το είχε φυσικά φορέσει πρώτη το Μάιο που είχε γίνει ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον για να διαφημίσει και την κολεξιόν. Καλό θα ήταν να διορθωθεί αν και δεν γνωρίζω που θα βρεθεί online τεκμηρίωση για την πληφορορία αυτή ( τότε δεν υπήρχε ίντερνετ), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αν παραμείνει το λάθος ως έχει μαζι με την λάθος τεκμηρίωση. Μπορώ εν πάση περιπτώση να διαθέσω φωτογραφία από το δικό μου φόρεμα το οποίο είναι ίδιο με της Γαρμπή σε πιο κοντό με την ετικέτα του Ασλάνη. Ότι και να γράφουν οι διάφορες ιστοσελίδες υπάρχουν ξέρετε και οι απτές αποδείξεις!

Νομίζω ότι θέλει μια μικρή διόρθωση στο ύφος του κειμένου...Μοιάζει σαν να είναι παρμένο από επίσημη ιστοσελίδα fan-club...--Veron 17:21, 8 Νοεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Εκανα πολλές διορφώσεις. το κείμενο ειναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη και γνώμες και έχει γραφτεί από φαν. χρησιμοποιεί λέξεις όπως "Τεραστια επιτυχία" "απόλυτο" κτλ... Mydreamistofly 11:17, 21 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Πολύ καλά έκανες, όλα τα συναφή άρθρα πάσχουν από αυτό. --Egmontaz συζήτηση 11:44, 21 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 20-1-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Το λήμμα πλέον είναι, κατά την άποψή μου, επαρκώς τεκμηριωμένο, διότι έχει πολλά links που επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό του. Επομένως, νομίζω πως δεν χρειάζεται η σήμανση που έχει στην αρχή (πάνω μέρος της σελίδας) ότι "το λήμμα δεν έχει πηγές ή αυτές που έχει δεν επαρκούν...῾. Ίσως η συγκεκριμένη σήμανση να πρέπει να αφαιρεθεί. Ευχαριστώ. Αναφορά: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 46.177.154.5 07:25, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

συμφωνώ. Αφαιρέθηκε.

Πολύ καλογραμμένο λήμμα, σε ουδέτερο ύφος δηλαδή πληροί τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας και τεκμηριωμένο με πολλούς συνδέσμους και μάλιστα χωρίς να γίνεται αυτούσια "αντιγραφή" φράσεων από τις "πηγές". Άλλα αντίστοιχα λήμματα που αναφέρονται σε καλλιτέχνες μοιάζουν να είναι γραμμένα από φανς (όπως κι αυτό πολύ παλιότερα, όπως διαβάζω εδώ στη σελίδα)και στην πλειοψηφία τους είναι μη τεκμηριωμένα.

Πολύ καλογραμμένο λήμμα (για λήμμα καλλιτέχνη). Ουδέτερη οπτική γωνία χωρίς ανούσιους κομπασμούς (το τελευταίο συνηθίζεται σε αντίστοιχα λήμματα τραγουδιστών), καλή δομή-οργάνωση και βεβαίως τεκμηριωμένο με συνδέσμους (χωρίς αντιγραφές, έχουν κάνει απόδοση κι όχι "ξεπατίκωμα"). Μπράβο στους συντάκτες!

Ναι, όντως, πολύ εμπεριστατωμένο λήμμα.

Απαράδεκτο!!![επεξεργασία κώδικα]

00:52, 6 Νοεμβρίου 2018‎ 176.58.169.112 (Συζήτηση)‎ . . (98.550 bytes) (-3.305)‎ . . (Μικρές διορθώσεις)

Στις 6 Νοεμβρίου 2018 ανώνυμος χρήστης (βλ. παραπάνω) έκανε δήθεν "μικρές διορθώσεις" κατά το δοκούν και σχεδόν "κατέστρεψε" (οκ, υπερβάλλω) το λήμμα!!! Θα πρέπει να γίνει επαναφορά, διότι αφαίρεσε πολύ σημαντικές, αντικειμενικές και κυρίως τεκμηριωμένες πληροφορίες (ναι, διέγραψε και τα λινκ τεκμηρίωσης). Ναι, βεβαίως η Καίτη Γαρμπή έχει μία ΛΑΜΠΡΗ 30χρονη πορεία και μία αξιοζήλευτη καριέρα!!!!! Αυτό δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς! Ούτε καν οι "εχθροί" της. Ο ανώνυμος χρήστης όμως (μάλλον φαν της) αφαίρεσε κάποιες φράσεις, όπως "...ο εν λόγω δίσκος δεν είχε την ανάλογη εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία των προηγούμενων", "....δεν θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους της τραγουδίστριας", "...δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία" κ.λπ. κ.λπ. Στο βικιπαίδεια γράφεται ΙΣΤΟΡΙΑ. Οι πληροφορίες πρέπει να είναι αντικειμενικές και αμερόληπτες και κυρίως να γράφουμε (κομψά) την όποια αλήθεια. Είναι λογικό σε μία 30χρονη πορεία να υπάρχουν και κάποιες μη επιτυχημένες στιγμές. Ας τα επανάφερει κάποιος. Ίσως το κάνω κι εγώ, αλλά σταδιακά. --Antikeimenikos (συζήτηση) 13:18, 10 Νοεμβρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Επανέφερα τις πληροφορίες που είχαν...σβηστεί.

--Antikeimenikos (συζήτηση) 19:46, 12 Νοεμβρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλογραμμένο[επεξεργασία κώδικα]

Καλογραμμένο λήμμα σε ουδέτερο ύφος και με πηγές, πράγμα σπάνιο για λήμμα καλλιτέχνη. Μπράβο σε αυτούς που το γράφουν/επιμελούνται.

Αλλαγές στο λήμμα και άσχημο λεξιλόγιο...[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή βλέπω πως τώρα που ξεκλειδώθηκε το λήμμα "ξανάρχισαν τα όργανα" δηλαδή κάποιος ανώνυμος ξαναγράφει απαράδεκτα σχόλια, αφήνω αυτό εδώ:


Βανδάλισαν το λήμμα "Καίτη Γαρμπή" στη Βικιπαίδεια


"Είναι γεγονός πως η Καίτη Γαρμπή είναι μία από τις καταξιωμένες τραγουδίστριες του ελληνικού πενταγράμμου με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και με περισσότερα από 30 χρόνια στη δισκογραφία. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η τραγουδίστρια έχει ένα σερί επιτυχιών: τα τραγούδια της "Κορμιά χαμένα" και το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο "Κιβωτός" έχουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις στο youtube, οι εμφανίσεις τον χειμώνα σε γνωστό αθηναϊκό κέντρο με τον Γιώργο Σαμπάνη ήταν sold out, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη η επετειακή της συναυλία για τα τριακοστά δισκογραφικά της γενέθλια ήταν άκρως επιτυχημένη με 6.000 άτομα όλων των ηλικιών να γεμίζουν ασφυκτικά το Κατράκειο Στάδιο Νίκαιας, όπου διεξήχθη η συναυλία. Όλα αυτά όταν συμβαίνουν σε καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς συνήθως προκαλούν ενίοτε ακραίες αντιδράσεις: από τη μια οι φανατικοί θαυμαστές που υπερβάλλουν και από την άλλη οι θαυμαστές "αντίπαλων" τραγουδιστριών να γράφουν επικριτικά σχόλια σε γνωστές πλατφόρμες αναπαραγωγής τραγουδιών.

Τις τελευταίες μέρες συνέβη να "μπαίνουν" στο λήμμα που αφορά στην Καίτη Γαρμπή στη Βικιπαίδεια (το οποίο σημειωτέον είναι από τα λίγα λήμματα Ελλήνων καλλιτεχνών που είναι καλογραμμένο και μάλιστα σε ουδέτερο ύφος) ανώνυμοι χρήστες και να προσθέτουν πληροφορίες χωρίς σύνδεσμο τεκμηρίωσης, όπως προβλέπεται. Συγκεκριμένα, οι προσθήκες αυτές είχαν να κάνουν με τις πωλήσεις δίσκων της τραγουδίστριας. Έτσι, παρουσιάστηκαν υπερβολές (παραπάνω πωλήσεις από τις κανονικές) αλλά και αδικίες (χαμηλότερες πωλήσεις από τις πραγματικές). Οι συγκεκριμένες πληροφορίες σβήστηκαν αμέσως από επώνυμους χρήστες της Βικιπαίδειας, οι οποίοι τόνισαν πως δεν υπήρχε σύνδεσμος τεκμηρίωσης κι ότι η πιο αξιόπιστη πηγή για το συγκεκριμένο θέμα των πωλήσεων δίσκων είναι η IFPI. Αντί λοιπόν να ληφθούν υπόψη οι εύστοχες αυτές επισημάνσεις, οι ανώνυμοι χρήστες άλλαζαν εκ νέου τις πληροφορίες κι έγραφαν απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια για τους συντάκτες του λήμματος και τους διαχειριστές της Βικιπαίδεια, τα οποία -εννοείται- δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ.

Τελικά αφαιρέθηκαν όλες οι ατεκμηρίωτες πληροφορίες που είχαν προστεθεί και στο εν λόγω λήμμα επιβλήθηκε φραγή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή πλέον θα μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες μόνο συγκεκριμένοι χρήστες (όσοι έχουν λογαριασμό) κι όχι ο οποιοσδήποτε ανώνυμος."

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ: https://www.gnomip.gr/life-style/140473-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1