Συζήτηση:Ημιαγωγός

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Φυσικές Επιστήμες Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Φυσικές Επιστήμες», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Το κείμενο που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή σε αυτό το άρθρο είναι αντιγραφή του σχετικού υλικού που υπάρχει στο άρθρο Ηλεκτρισμός.--Alekkas 19:55, 3 Μαΐου 2006 (UTC)[απάντηση]

Προτάσεις Βελτίωσης[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα χρειάζεται εικόνες που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να καταλάβει καλύτερα το κείμενο. Η αγγλική wiki δεν έχει τις κατάλληλες. Αν μπορεί κάποιος να φτιάξει εικόνες για:

  • Το περιοδικό δυναμικό συναρτήσει μίας διάστασης του χώρου τοποθετώντας στην εικόνα μαζί και το αναφερόμενο θετικό φορτίο για να γίνει αντιληπτό τι εννοείται.
  • Μία εικόνα για τις ενεργειακές ζώνες/χάσματα.
  • Μία εικόνα με τη ζώνη σθένους και αγωγιμότητας στην οποία θα εμφανίζεται και με χρωματική απεικόνιση μέχρι πού φτάνει η κατάληψη των ηλεκτρονίων. Να μη βάλει την ενέργεια Fermi, γιατί θέλουμε γενίκευση και όχι τους 0 kelvin.

Επίσης επόμενο βήμα βελτίωσης του άρθρου είναι:

  • Οι οπές.
  • Φαινόμενη μάζα.
  • Ανάπτυξη της παραγράφου για τους τύπους των ημιαγωγών.
  • Ανάπτυξη της παραγράφου για την εφαρμογή στην ηλεκτρονική.

--exc (συζήτηση) 04:24, 6 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]