Συζήτηση:Δημήτρης Σιούφας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Είναι συνηθισμένο λάθος σε βιογραφικά λήμματα να δηλώνεται ως επάγγελμα κάτι το οποίο απλά σπούδασε κάποιος (π.χ. έχουμε τις κατηγορίες γιατρών γεμάτες με πολιτικούς που μπορεί ποτέ να μην άσκησαν την ιατρική). Εκτός του ότι το να σπουδάσει κάποιος νομικά δεν σημαίνει ότι θα γίνει απαραίτητα δικηγόρος, υπάρχουν και άλλοι κλάδοι. Με βάση το δικό του βιογραφικό, ήταν Επίτιμος Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω μεν, αλλά: έτος γέννησης 1944, τρία πτυχία (να μην βάλουμε 11 χρόνια;), (+θεωρητικά δυο χρόνια φαντάρος), Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (1977-1981). Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1980-1981), βουλευτής από το 1981 και έπειτα. Πότε πρόλαβε να ασκήσει την δικηγορία; Σημειώνω ότι το πτυχίο νομικής το αναφέρει ως τρίτο χρονικά, χοντρά χοντρά το νωρίτερο που θα τελείωνε με σπουδές και στρατό θα ήταν το 1975-76. Έκτοτε όλες οι πολιτικές και κυβερνητικές θέσεις που είχε ταιριάζουν με τα πρώτα δύο του πτυχία αλλά όχι με της νομικής και δεν βλέπω πιθανό το να διοριζόταν Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ με την ιδιότητα του δικηγόρου. Επαγγελματικά πιο πιθανό να ασχολούνταν με τη δημόσια διοίκηση που είχε ήδη σπουδάσει νωρίτερα. -- geraki (συζήτηση) 21:39, 11 Ιανουαρίου 2019 (UTC)[απάντηση]