Συζήτηση:Γιώργος Καραγκούνης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Αγγλικό ποδόσφαιρο.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ιταλικό ποδόσφαιρο.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Παναθηναϊκός.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Πορτογαλικό ποδόσφαιρο.


Τίτλος πρωταθλητή 1995-96[επεξεργασία κώδικα]

Στην προσωπική ιστοσελίδα του Γιώργου Καραγκούνη, ο συγκεκριμένος τίτλος πιστώνεται στο παλμαρέ του. Πέραν του ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσον είχε καν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από το καλοκαίρι του 1996 (για να επιτρέπεται ο δανεισμός του στον Απόλλωνα), δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος 1995-96 (σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές).

Ο συγκεκριμένος τίτλος θεωρώ ότι πρέπει να αφαιρεθεί από το παλμαρέ του στη Βικιπαίδεια για δύο λόγους:

  1. η τότε διοργανώτρια αρχή ΕΠΑΕ (όπως και η σημερινή Super League), δεν απένειμε το μετάλλιο του πρωταθλητή σε όσους δεν "πάτησαν" χορτάρι σε κάποιον από τους αγώνες της ομάδας τους όλη την περίοδο, ακόμη κι αν έκατσαν αρκετές φορές στον πάγκο (έτσι την έχουν "πατήσει" ουκ ολίγοι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες)
  2. εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο με τον Καραγκούνη και το πρωτάθλημα του 1996, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το ίδιο για κάθε ποδοσφαιριστή που ανήκε στο ρόστερ του εκάστοτε πρωταθλητή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Έτσι όμως δημιουργούνται αρκετά σοβαρά προβλήματα όπως ενδεικτικά: δυσκολία στην αναζήτηση όλων αυτών των παικτών, διχογνωμίες λόγω της ανεπαρκούς πληροφόρησης και προβληματισμούς του τύπου τι γίνεται για όσους ήταν τιμωρημένοι από τη διοίκηση ("κρέμασμα" δελτίου), για όσους δεν προπονούνταν με την πρώτη ομάδα, για όσους (χωρίς πριν να έχουν αγωνιστεί) έμειναν κάποια στιγμή ελεύθεροι ή έφυγαν στην ενδιάμεση μεταγραφική περίοδο (άρα δεν ήταν παρόντες όταν κατακτήθηκε ο τίτλος) κ.ά.

Η "πίστωση" του τίτλου πρωταθλητή ΜΟΝΟΝ σε όποιον αγωνίστηκε έστω και ένα δευτερόλεπτο (όπως άλλωστε κάνει και η διοργανώτρια αρχή με τα μετάλλια) είναι ο πλέον δόκιμος τρόπος για να ακολουθήσουμε στη σύνταξη των λημμάτων της Βίκι. Ακόμη κι αν γίνεται αιτία ώστε ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών της Εθνικής μας να "στερηθεί" (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ίδιου) από το προφίλ του στη Βίκι ένα πρωτάθλημα των νιάτων του.
Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 07:09, 4 Οκτωβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]


Εάν πρόκειται όντως για γραπτό κανονισμό που ορίζει ρητά ποιοι πρέπει να βραβεύονται και όχι για εθιμικό δίκαιο, όπως για παράδειγμα στο ΝΒΑ, θα πρέπει να ακολουθηθεί ο κανονισμός.

Αντιγόνη (συζήτηση) 19:11, 4 Οκτωβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]