Συζήτηση:Βασίλης Τσιτσάνης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έφυγε απο τα Τρίκαλα για να γλυτώσει απ τους γερμανούς που είχανε καταστρέψει όλη την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Πήγε στην φιλική-αδερφή πόλη των γερμανών τότε , η οποία ήτανε και είναι μεχρι σήμερα η αθήνα. Εκεί ο Βασίλης Τσιτσάνης <<άνθισε >> εν μέσω διωγμών σαν ρεμπέτης, σαν εξόριστος στην Γυάρο για 2 χρόνια περίπου..Το 1946 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να ηχογραφεί. Η εποχή του εμφυλίου αποτελεί άλλη μία πηγή έμπνευσης για τον Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του, όμως, λογοκρίνονται και πάλι. Ορισμένα καταφέρνει και τα εκδίδει, επινοώντας διάφορα τεχνάσματα ,μιάς και θεωρείται παράνομος για τους ελεύθερους στίχους του , και αποτελούσε κίνδυνο για τους ελληνες Φασίστες -Ναζιστές που ζούσαν και ζούνε ακόμα και σήμερα στην Ελλάς. Πολλά τραγούδια του κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια μετά, ενώ κάποια δεν εκδόθηκαν ποτέ. Το τέλος του εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αποδοχή του Τσιτσάνη. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘50 μεσουρανεί στο μουσικό στερέωμα. Αναφορά: Βασίλης Γκαράντζιας 2A02:587:F0D:C500:2530:F7AA:2E11:1A1E 02:53, 4 Ιανουαρίου 2024 (UTC)[απάντηση]