Συζήτηση:Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Προς τους διαχειριστές και τα μέλη της Βικιπαίδειας:

Αγαπητοί φίλοι-κοινωνοί του παρόντος εγχειρήματος, με πολλή λύπη μου μόλις διαπίστωσα ότι ένας ιδιαίτερα χρήσιμος για τη συνεισφορά του χρήστης ("Dimitrisss" ήταν το nickname που χρησιμοποιούσε) αποφάσισε να αποχωρήσει. Έψαξα και ανακάλυψα το λόγο ή μάλλον την αφορμή, που ήταν μια διαφωνία αρχικά με το χρήστη "Tony escopi" και τη συνέχεια με κάποιους άλλους χρήστες.

Η κατάσταση, όσον αφορά στις εκφράσεις που ανταλλάχθηκαν, όντως ξέφυγε και επιβλήθηκε από ότι είδα κάποια φραγή 24 ωρών. Ωστόσο, επειδή και ο ίδιος είχα κατά καιρούς μερικές αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να πω ότι εδώ μέσα δεν περισσεύει κανείς, πόσο μάλλον άνθρωποι που εργάζονται με υπομονή και προσήλωση για το στόχο της επέκτασης της γνώσης. Ελπίζω ότι ο φίλος Dimitrisss θα επανέλθει και θα συνεχίσει τη δημιουργική του συνεισφορά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι.

Για την ουσία της διαφωνίας, πάντως, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ούτε την 3ετία 1960-62 η Β' Εθνική ήταν κανονικό Εθνικό Πρωτάθλημα, τέτοιο έγινε από το 1962-63. Τις πρώτες τρεις χρονιές μπορεί να αναφερόταν ως "Β' Εθνική" από τις εφημερίδες ή και και την ΕΠΟ ακόμη (εξάλλου επισημαίνω ότι οι ίδιοι έφθασαν στο σημείο να ονομάζουν "Γ' Εθνική" το περιφερειακό προκριματικό τουρνουά που ξεκίνησε το 1965 και κράτησε ως το 1977) αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο ήταν Εθνική κατηγορία. Τη στιγμή που πρόκριμα για τη συμμετοχή κάποιων ομάδων στη "Β' Εθνική" ήταν το τοπικό τους πρωτάθλημα (και αυτό γινόταν από το 1959-60 έως και το 1961-62) μιλάμε για "τουρνουά" και όχι για Εθνική κατηγορία. Τον απόλυτα μόνιμο χαρακτήρα της η Β' Εθνική τον απέκτησε το φθινόπωρο του 1962, όταν οι συμμετέχουσες σε αυτήν ομάδες απαγκιστρώθηκαν οριστικά από τις τοπικές διοργανώσεις.

Αυτά, για την ιστορία...Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος 14:09, 9 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]


Το ολο θεμα ήταν, απο εμένα τουλαχιστον, μην χαθουν οι πληροφοριες, αν μεταφερθουν σε αλλο αρθρο δεν υπαρχει προβλημα, κάτι βεβαια που ο Δημητρης δεν το ειπε απο την αρχη αλλα προτιμησε να επιτεθη φραστικα εναντιον μου. Αλλα το να μεινει και το κοματι αυτο , ή κάποιο μικρότερο, εχοντας και αναλογη επεξήγηση δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα ? Επίσης υπάρχουν πηγες που τα αναφερουν σαν διοργανωση β κατηγορίας. --✻tony esopi λέγε 14:24, 9 Μαΐου 2009 (UTC)[απάντηση]

Το άρθρο αναφέρεται στην δεύτερη κατηγορία από το 1960 οπότε καλύτερα να χρησιμοποιείται ο διαχρονικότερος τίτλος Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών. --Costas78 20:32, 19 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ. Dimitrisss 20:32, 19 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)
Υπέρ. --Pakalos 18:35, 2 Οκτωβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]