Συζήτηση:Αρκτική

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Βεβαίως η τήξη των πάγων θα προκαλέσει αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Μεγάλο μέρος των πάγων είναι εκτός νερού (αφού επιπλέουν), όταν λιώσουν ολόκληρη η μάζα τους θα ενσωματωθεί στο θαλάσσιο νερό. --Ttzavarasσυζήτηση 11:12, 5 Οκτωβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η πλάκα είναι η εξής:

  • (μεταφέρω από το λήμμα πάγος) «Κατά την ψύξη του ύδατος, ο σχηματιζόμενος πάγος καταλαμβάνει όγκο μεγαλύτερο κατά το 1/9»
  • (μεταφέρω από το λήμμα en:Iceberg) «Because the density of pure ice is about 920 kg/m³, and that of sea water about 1025 kg/m³, typically only one-ninth of the volume of an iceberg is above water»
  • (μεταφέρω από το παρόν λήμμα) «Το μεγαλύτερο μέρος της Αρκτικής είναι θάλασσα καλυμμένη από πάγους»

Εδώ γελάμε. Δεν κάνω τις πράξεις γιατί είναι πρωτότυπη έρευνα!   ManosHacker 21:20, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

  • Στην Ανταρκτική (εδώ πάει το βέβαια, και πάλι με επιφύλαξη κατά την περίπτωση που απλά έχουμε μετάπτωση του άξονα της Γης, αν και οι περίοδοι μετάπτωσης είναι της τάξης των δεκάδων χιλιάδων χρόνων), ενδεχόμενο λιώσιμο του πάγου φυσικά και θα αυξήσει τη γενική στάθμη στον πλανήτη, αφού έχει μεγάλο μέρος ξηράς. Κανείς δε μιλά όμως για λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής, σύμφωνα με μετρήσεις.
  • Πέραν αυτού, κανείς δεν μου εξασφαλίζει πως ο πάγος που λιώνει στην Αρκτική δεν θα πάει να μαζευτεί στην Ανταρκτική ως χιόνι στον μετεωρολογικό κύκλο. Εδώ δεν ξέρουν τι καιρό θα κάνει σε 5 μέρες. Σιγά μη μπορούν να υπολογίσουν το μεγαλύτερο υπό μελέτη χαοτικό σύστημα.   ManosHacker 21:42, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]