Συζήτηση:Αριστείδης Τσιπλάκος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Πολιτική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Πολιτική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στο βιογραφικό μου σημείωμα η Βικιπαίδεα αναφέρει μία παράγραφο η οποία είναι αναληθής και συγκεκριμένα γράφει: <<To 2015, κατόπιν αναδρομικού φορολογικού ελέγχου, το Ελεγκτικό Συνέδριο διέταξε εις βάρος του κατάσχεση ύψους 150.000 ευρώ, από τραπεζικές του καταθέσεις, λόγω ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες>> Παρακαλώ να αφαιρέσετε την παράγραφο αυτή η οποία στην πραγματικότητα είναι αναληθής για τους κάτωθι λόγους: Η επιτροπή του πόθεν έσχες το 2014 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας κατά τον αναδρομικό έλεγχο όλων των ετών, διαπίστωσε ότι ο κουνιάδος μου, μεταβίβασε σε εμένα ένα γραφείο στη Λιβαδειά για να το χρησιμοποιήσω ως πολιτικό γραφείο και ένα αγρόκτημα 5,5 στρεμμάτων συνολικής αξίας 150.000 ευρώ (Τότε 59.000.000 δραχμ.). Στην ουσία ήταν διανομή περιουσίας οικογενειακής ομορρύθμου εταιρίας, που διαλύθηκε το 1994, αλλά η μεταβίβαση έγινε με συμβόλαιο, γιατί η σύζυγος μου. μεταβίβασε στον αδελφό της το 1969 το 40% των μετοχών της, για να μην έχει ευθύνες που απορρέουν από την ομόρρυθμο εταιρία. Κατόπιν τούτων η επιτροπή του πόθεν έσχες έστειλε τον φάκελο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και με κάλεσε να προσκομίσω τα στοιχεία που δικαιολογούσαν την προέλευση των χρημάτων αυτών. Πρίν προσκομίσω τα συμβόλαια 15 ακινήτων τα οποία είχα αποκτήσει ως πολιτικός Μηχανικός, πρίν ασχοληθώ με την πολιτική και τα οποία είχα πωλήσει την προηγούμενη 10ετία 1984-1994 για να καλύψω έξοδα που απαιτούσε η πολιτική, και έγγραφο της Εθνικής τραπέζης ότι είχα στον λογαριασμό μου το 1994 πολλαπλάσια χρήματα των όσων μου ζητούσαν να δικαιολογήσω, διέρρευσε στα ΜΜΕ και διαδίκτυο ότι μου είχαν κατασχεθεί 150.000 ευρώ.. Μετά την προσκόμιση των συμβολαίων πωλήσεων 15 διαμερισμάτων τα οποία είχα αποκτήσει ως πολιτικός μηχανικός πρίν να ανακατευθώ με την πολιτική αξίας πολλαπλασίου του ποσού τών 150.000 ευρώ, τόσον ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Aγγελόπουλος με την αρ.4/265.2016 απόφασή του, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση ως αβάσιμη, αλλά και η νέα επιτροπή του πόθεν έσχες με το αρ.356/12.5.2016 έγγραφο με το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος κ. Γεώργιος με.

       απάλλαξε κάθε κατηγορίας
Για την πλήρη δικαίωσή δεν αρκέσθηκα μόνο στις ως άνω αποφάσεις και επειδή  

στο διαδίκτυο έγραφαν αναληθώς ότι το ελεγκτικό Συνέδριο μου καταλόγισε ΄ 150 χιλιάδες ευρώ, προσέφυγα στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο με την αριθμ.

    1046/16 απόφασή του απέρριψε κάθε καταλογισμό ως αβάσιμο. Τα blogs                     iefimerida.gr και reader.gr που δημοσίευσαν την είδηση μετά  τις ως άνω      
   αποφάσεις  διέγραψαν την αναληθή είδηση.
   Παράκληση να διαγράψετε από το βιογραφικό μου σημείωμα μία αναληθή 
    παράγραφο η οποία θίγει μονίμως την υπόληψή μου.
  
                 
                                                              Με τιμή
                                                                   Αριστείδης τσιπλάκος τ. Υ/πουργός; Αναφορά:  5.144.192.158 09:32, 7 Αυγούστου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η παραπάνω παράγραφος σχετικά με τη δημοσίευση του site TVXS - TV ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ είναι ανακριβής. Ουδέποτε διατάχθηκε κατάσχεση και μετά από τον σχετικό έλεγχο ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την αρ. 4/26.5.2016 απόφασή του, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση ως αβάσιμη. Επιπλέον η νέα επιτροπή του πόθεν έσχες με το αρ. 356/12.5.2016 έγγραφο το οποίο υπογράφει ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος τον απάλλαξε κάθε κατηγορίας.

Τέλος επειδή στο διαδίκτυο δημοσιεύονταν αναληθώς παρόμοιες με την παραπάνω καταχωρήσεις δηλαδή ότι δήθεν το ελεγκτικό συνέδριο  κατάσχεσε 150 χιλιάδες ευρώ, μετά από σχετική προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αυτό με την αριθμ. 1046/16 απόφασή του απέρριψε κάθε καταλογισμό ως αβάσιμο. Τα blogs iefimerida.gr και reader.gr που επίσης αναπαρήγαγαν την δημοσίευση, μετά τις παραπάνω αποφάσεις διέγραψαν την είδηση.