Συζήτηση:Αλπικός τρίτωνας

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Συζήτηση:Αλπικός Τρίτων)
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Αλπικός Τρίτων[επεξεργασία κώδικα]

Στο βιβλίο που έχω στα χέρια μου σαν "Αλπικός Τρίτων" αναφέρεται ο "Mesotriton alpestris". Η σελίδα της παραπομπής επίσης αναφέρεται στον Mesotriton alpestris.

Στο [[1]] υπάρχει το:

Ichthyosaura alpestris (Laurenti, 1768) (accepted name)=Triton alpestris Laurenti, 1768 (synonym) =Triturus alpestris (Laurenti, 1768) (synonym)

Χωρίς να αναφέρει σαν συνώνυμο το Mesotriton alpestris

Αν και μπορεί να μοιάζουν τα ονόματα (καλά, αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα για κάποιον, μη γνώστη του είδους, όπως εγώ:-), μιλάμε για τον ίδιο;

Επίσης στην Ελλάδα υπάρχουν 4 είδη τριτώνων. (Κοινός Τρίτωνας - Lissotriton vulgaris, Αλπικός Τρίτων -???, Ιταλικός Tρίτων - Triturus carnifex και Μεγάλος Τρίτωνας - Triturus karelinii). Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 06:33, 27 Ιουνίου 2012 (UTC)[απάντηση]