Συζήτηση:Αλλούβιες αποθέσεις

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλημέρα,

Ως νέος χρήστης (χαιρετώ παρεμπιπτόντως!), δεν ξέρω πως να μετακινήσω αυτή τη σελίδα από το Αλούβια στο Αλλούβιες αποθέσεις ή έστω στο Αλλούβια (αν και δεν μου πολύ αρέσει).

Η ορθογραφία στα ελληνικά (άσχετα με το τι βρίσκουμε από δω και από 'κει στο διαδίκτυο) είναι με δύο Λ και χρησιμοποιείται συνήθως (αν όχι πάντα) στο πληθυντικό. Αν αμφιβάλει κάποιος, καλό είναι να ψάξει στο google το "Αλλούβιες αποθέσεις" (πιο δόκιμο) το οποίο και θα βρεί να γράφεται σχεδόν πάντα με δύο Λ και όχι το Αλούβιο.

Εναλλακτικά υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του όρου προσχώσεις (ή έστω προσχωματώσεις που ακούγεται επίσης) το οποίο είναι και ελληνικό(τερο).

Μπαμπινιώτης : πρόσχωμα (το) {προσχώμ-ατος | -ατα. -άτων} το χώμα που σωρεύεται από προσχώσεις, καθώς και η έκταση που καλύπτεται από αυτό- σχηματίζεται κυρ. σε ακτή από την ιλύ ποταμού. Συν. πρόσχωση

--Qwertyy (συζήτηση) 08:23, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου και καλως μας ήρθες! Γράφτηκες μόλις σήμερα και για αυτό δεν μπορείς να μετακινείς λήμματα, μόλις περάσουν 4 ημέρες από την εγγραφή σου θα μπορείς να το κάνεις και εσύ! (Θα σου εμφανιστεί μετά το «προβολή ιστορικού» μία επιλογή «μετακίνηση». Εναλλακτικά, ακόμα και όταν θα μπορείς να μετακινήσεις, αν έχεις αμφιβολίες και θες την γνώμη και άλλων θα μπορείς να βάζεις στην κορυφή του λήμματος την ταμπέλα {{μετονομασία}} γράφοντας {{μετονομασία|τίτλος που προτείνεις}}. Για τώρα θα μετακινήσω εγώ το άρθρο. Καλωσήρθες και πάλι και καλές συνεισφορές! --GeilamirFroja armes 08:35, 18 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)[απάντηση]