Συζήτηση:Αθανάσιος Χριστόπουλος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Γράμματα και λογοτεχνία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Χαμηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με χαμηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

η καταγωγή του[επεξεργασία κώδικα]

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος μπορεί να γεννήθηκε στην Καστοριά αλλά η οικογένειά του κατάγονταν απο την Κλεισούρα. Υπάρχει και η αναφορά στο βιβλίο του 1856 "Modern Greek Writers in Prose and poetry" του C.C. FELTON, eliot professor of Greek literature στο πανεπιστήμιο του Harvard και σε έκδοση του Cambridge. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε ψηφιοποιημένη μορφή στον οποιοδήποτε το θελήσει. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε απαρατήρητο, βέβαια, και το γεγονός πως ο Χριστόπουλος πήγε στο Βουκουρέστι και μπήκε στην αυλή του ηγεμόνα της Βλαχίας (και αργότερα της Μολδαβίας) Αλέξανδρου Μουρούζη όπως και αργότερα στην αυλή του ηγεμόνα της Βλαχίας Ιωάννη Καρατζά.

Όλες οι πηγές αναφέρουν, ότι γεννήθηκε στην Καστοριά. Παρέλκει και δεν είναι ούτε ουσιώδης ούτε ενδεικνυόμενη αυτή η έμφαση περί βλάχων κλπ.τα οποία και διέγραψα γιατί δεν συνάδουν με την παρουσίαση του εν λόγω άρθρου...--dgolitsis-- '```` 08:53, 19 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)[απάντηση]