Συζήτηση:Όμηρος

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για τη βελτίωση του λήμματος «Όμηρος».
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ελληνικός Πολιτισμός Αυτό το λήμμα ξεκίνησε ή αναπτύχθηκε στα πλαίσια της «Βικιεπιχείρησης Ελληνικός Πολιτισμός», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ομηρικό ζήτημα λέγεται πάντα νομίζω. Lucinos 09:35, 16 Απρ. 2005 (UTC)

Οι επτά βιογραφίες του Ομήρου[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήταν ενδιαφέρον να προστεθούν στη Βικιπαιδεία οι επτά βιογραφίες του Ομήρου με στοιχεία των συγγραφέων και πληροφορίες σχετικά με τα σωζόμενα χειρόγραφα.

Αναλυτική θεωρία ή Αναλυτική μέθοδος;[επεξεργασία κώδικα]

Στις σελίδες 414 και 415 του «Νέες Τεχνολογίες στις Αρχαιογνωστικές επιστήμες» (επιμέλεια Ι. Λυριτζή, 2008) αναφέρεται ως αναλυτική μέθοδος και όχι θεωρία. Ακόμα και όταν παραθέτει απόσπασμα του Κακριδή για τους νεοαναλυτικούς το βιβλίο αναφέρει «αναλυτική μέθοδο και ενωτική θεωρία». --Xoristzatziki (συζήτηση) 10:40, 27 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

βλέπω τη σημείωση

  • = ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΝΟΣΤΩΝ, ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΣ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΙΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΠΕΡΣΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΓΟΝΙΑΣ.

η οποία δεν έχει αναφορές/παραπομπές, και επίσης είναι μέσα στο κείμενο με κεφαλαία αντί στο τέλος που θα περίμενα

Σχόλιο 16-8-2021[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Στο κεφάλαιο "Προφορικότητα και γραφή" υπάρχουν τουλάχιστον δύο (2) σημεία στα οποία πρέπει να γίνει διορθωτική επέμβαση. 1) Αναφέρονται τα "terminus ante quem" και "terminus post quem", έννοιες αντιθετικές, οι οποίες, όμως, αν εναποτεθεί ο κέρσορας πάνω τους ανοίγουν το ακριβώς ίδιο κείμενο. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, σε ένα από τα δύο κείμενα κλικάροντας, θα δείτε πως η ίδια η Βικιπαίδεια έχει τους σωστούς ορισμούς, οπότε μένει να αποκατασταθεί μόνο το ένα εικονίδιο που ανοίγει εξ επαφής. 2) Και τώρα το σοβαρότερο! Είναι η πολλοστή φορά που πέφτω πάνω στην προσπάθεια ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της Βικιπαίδειας. Κάποιος ή κάποια συστηματικά και μεθοδικά παρεμβάλλει γελοιότητες στα κείμενά σας, ιδίως στο τέλος των κεφαλαίων. Λοιπόν, εδώ στο ίδιο κεφάλαιο διαβάζουμε την ακροτελεύτια φράση "Αυτά.Με λιγα λογια χαλια." Ναι, έτσι ακριβώς, με τέσσερα λάθη μέσα σε πέντε λέξεις. Προφανώς πρόκειται για αλητήριο έφηβο (ή έφηβη) που θεωρεί ότι μπορεί να καταστρέφει τα πάντα και τους πάντες... έτσι για την πλάκα του. Επαναλαμβάνω: είναι η πολλοστή φορά που βλέπω τέτοιου είδους... επέμβαση, και έχω ξαναπροβεί προς εσάς σε καταγγελία. Κύριοι, κυρίες, κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να κινηθείτε νομικά, διότι ο ευτελισμός του (όποιου) κύρους της Βικιπαίδειας εκτός από γενική θυμηδία και τζέρτζελο, προφανώς σας επιφέρει και οικονομική βλάβη. Και δεν καταλαβαίνω γιατί αδιαφορείτε. Καταστρέφεται η περιουσία σας!.. Αναφορά: 185.44.146.44 05:08, 16 Αυγούστου 2021 (UTC)[απάντηση]

  1. Έγινε αφαίρεση του δεύτερου συνδέσμου αν και δεν ήταν απαραίτητο (επιτρέπονται αυτοί οι σύνδεσμοι αφού στο ίδιο λήμμα εξηγούνται και οι δύο όροι)
  2. Για διευκόλυνσή σας έχουμε κάνει την προτεινόμενη διόρθωση. Η Βικιπαίδεια αποτελεί ένα ανοικτό εγχείρημα, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει βελτιώνοντας οποιοδήποτε λήμμα επιθυμεί. Όλα τα λήμματα είναι ανοικτά προς επεξεργασία από τον οποιονδήποτε, είτε είναι εγγεγραμμένος χρήστης είτε όχι. Συνεπώς μπορούσατε και ο ίδιος να παρέμβετε στο σχετικό λήμμα διορθώνοντάς το. Η άμεση και ανοικτή επεξεργασία είναι η συνταγή με την οποία φτιάχνουμε αυτή την εγκυκλοπαίδεια. Ελπίζουμε κι εσείς να γίνετε τακτικός συντάκτης της Βικιπαίδειας (Βοήθεια:Εισαγωγή).
    • Οπωσδήποτε βέβαια, αυτός ο βανδαλισμός που γίνεται σε πολλά λήμματα ευτελίζει το περιεχόμενο και είναι προβληματικό προς το κοινό αλλά δεν μπορεί να επιφέρει οικονομική βλάβη εφόσον όλοι οι συντάκτες είναι εθελοντές και το ίδρυμα που στηρίζει τεχνικά τη Βικιπαίδεια είναι μη κερδοσκοπικό. Το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας δεν είναι περιουσία κάποιου συγκεκριμένου αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. — Geraki (συζήτηση) 06:50, 16 Αυγούστου 2021 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο 15-9-2023[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Το αρχείο προφοράς είναι στην Γερμανική γλώσσα. Προτείνω να το αντικαταστήσετε με το παρακάτω wikimedia commons στα Ελληνικά: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%CE%8C%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%82_%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC.wav Ευχαριστώ. Αναφορά: Angelansbury (συζήτηση) 16:37, 15 Σεπτεμβρίου 2023 (UTC)[απάντηση]