Συζήτηση:Έλλη Ι (καταδρομικό)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Φωτογραφία στο άρθρο με τμήμα της τορπίλης.[επεξεργασία κώδικα]

Στο άρθρο υπάρχει φώτο με τμήμα της τορπίλης που σήμερα βρίσκεται στο ναυτικό μουσείο. Λάθος γράφει η λεζάντα στο άρθρο πως αυτή είναι η τορπίλη που βύθισε την Έλλη. Είναι η μία από τις 2 τορπίλες που έπληξαν τον λιμενοβραχίωνα του λιμανιού της Τήνου. Η τορπίλη που βύθισε την Έλλη δεν βρέθηκε. Επίσης είναι λάθος ότι αναφέρεται στο άρθρο ότι το 1985 δύτες βρήκαν την τορπίλη που βύθισε την Έλλη. Το μόνο που βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια στον βυθό (νομίζω το 1983) ήταν ένα κομμάτι μίας ανεμοδόχου που σήμερα βρίσκεται στο ναυτικό μουσείο. Αν δεν διορθώσει ο αρμόδιος το άρθρο θα κάνω εγώ τις διορθώσεις μετά από μερικές μέρες.

Τα άρθρα για το Έλλη σε όλες τις άλλες γλώσσες αποδίδουν τον τορπιλισμό στο Delfino χωρίς κανένα να έχει πηγή που να αποδεικνύει ότι ήταν όντως αυτό (φυσικά, δεν αμφισβητεί κανένας ότι ήταν ιταλική ενέργεια). Εχει κανένας πηγή που να συνδέει θετικά αυτό το ιταλικό υποβρύχιο με τον τορπιλισμό; --cubic[*]star 15:27, 7 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]

-Richter Heinz A. Η Ιταλο-γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδος, σ. 61
-Admiral (ret) Attilio Duilio Ranieri. R.Smg Delfino
-John Carr. The Defence and Fall of Greece 1940-1941 σ. 4--Αφησιανός (συζήτηση) 17:13, 7 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]
Τέλεια! Θα μπορούσες να τα προσθέσεις στο κείμενο; --cubic[*]star 17:17, 7 Ιουλίου 2016 (UTC)[απάντηση]