Στάθης Αλεξανδρής (ποδοσφαιριστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στάθης Αλεξανδρής
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Στάθης Αλεξανδρής (Ελληνικά)
Γέννηση18  Φεβρουαρίου 1988
Άμφισσα Φωκίδας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Στάθης Αλεξανδρής (γεν. Άμφισσα, 18 Φεβρουαρίου 1988, ύψος 1,81 μ.) είναι εν-ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Φωκίδας, καθώς ξεκίνησε τον αθλητισμό σε τοπικό επίπεδο απ' την ηλικία των 12 ετών και πολύ νέος αγωνίσθηκε στην Εθνική Νέων και σε όλες τις Μικτές Ομάδες της Ε.Π.Σ. Φωκίδας από την κατηγορία 'Τζούνιορ' μέχρι Ανδρών.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος του σύλλογος ήταν τα Αμφισσαϊκά Χελιδόνια, με τα οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ΄τοπικής κατηγορίας και ανήλθε στη Β΄κατηγορία. Ακολούθως αποκτήθηκε σαν βασικός τερματοφύλακας για την Ακαδημία '94 και σε ηλικία μόλις 16 ετών υπέγραψε στον Αστέρα Ιτέας μια από τις δυο μεγαλύτερες ομάδες της Περιφέρειας. Την ίδια περίοδο κλήθηκε στην Εθνική Νέων η οποία προετοιμαζόταν για το οικείο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ήταν και φιναλίστ στον Τελικό της διοργάνωσης (2007). Επόμενη ομάδα του ήταν ο Φωκικός που τότε αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και ακολούθως ο Ανδρούτσος Γραβιάς πάλι στην ίδια διοργάνωση. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου τον ζήτησε για μετεγγραφή ο ΠΑΣ Γιάννινα (ομάδα τότε της Φούτμπολ Λιγκ) όπως και ο Ιωνικός Νικαίας, αλλά η μετακίνησή του δεν ολοκληρώθηκε για τυπικούς λόγους και ο Αλεξανδρής συνέχισε την καριέρα του στη Δόξα Βύρωνα, πάντα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Επόμενοι σύλλογοι που έπαιξε ήταν ο Α.Ο. Αρχανίου Φθιώτιδας και ο Α.Σ. Λαμία. Από το καλοκαίρι του 2009[1] έως και τη σεζόν 2015-16 αγωνίσθηκε σαν βασικός τερματοφύλακας[2] στον Αστέρα Ιτέας. Την περίοδο 2016-17 αγωνίζεται στον Αμβρυσσέα Διστόμου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Εφημερίδα "Ο Αγών της Ιτέας"
  • Εφημερίδα 'Score Live': "Στην Εθνική Νέων ο Αλεξανδρής"
  • Αρχείο "Φωτός των Σπορ"

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Το ρόστερ του Αστέρα Ιτέας». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014. 
  2. Ο Στάθης Αλεξανδρής στο Fokida Sport[νεκρός σύνδεσμος]